חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה עלאש – בית של בשר
מודיעין

אנחנו מספר חברים' עם זמן פנוי' המחפשים את הדיל המנצח.

הפעם הגענו בשיטוטינו למסעדת "עלאש" (על האש, למי שטרם הבין) – בית של בשר
הנמצאת בשדרות הרכס 13, בעיר שאוחדה לה יחדיו, מודיעין-מכבים-רעות.

האזור עדין בפיתוח אבל מבנים מסחריים פזורים בו כפטריות אחרי הגשם.

על המקום

המסעדה, שוכנת בקומת הקרקע של המבנה, עם הפנים לכביש הזרוע מקומות חניה (כולם תפוסים).

לא  לחשוש. לבניין יש חניון צמוד, די גדול.
במסעדה יכניסו את מספר הרכב לרשאי כניסה, ואז לא תצטרכו לשלם עבור החנייה.

במבואת הכניסה תמצאו את דלפק המארחת, 2 ליתר דיוק, שעסוקות כל הזמן בטלפון,
הזמנת מנות למשלוח או לקחת וכמובן בהושבה.

עוד במבואה, מספר כסאות לממתינים, וכן מיכל מים קרים וכוסות.

מרחב הישיבה גדול. יש מקום להרבה סועדים ויש אפילו מרווח יפה בין שולחן לשולחן.

בצד תמצאו תצוגת יין וגזרי עצים שכאילו מיועדים לטבון או לאח.

על התפריט

תפריט לא קטן.

ראשונות:

כ-16 אפשרויות, די שגרתיות. חציל על פחמים, חומוס לסוגיו, סלט, סיגרים, ערייס, כנפיים,
כרובית ומיקס פטריות (28 – 42 ₪).

ניתן למצוא גם כבד קצוץ וקונפיטורת בצל (32 ₪).

עוד מנות שהן בעצם התוספות לעיקרית – צ'יפס, מג'אדרה, תפו"א ואורז עם שעועית. (15 – 22 ₪).

מגוון סלטים:

(28 ₪ כולל עיקרית / 50 ₪ ללא עיקרית)

סלטים טריים הנעשים במקום מדי יום, לאפות מהטבון, תוספת חמה ופלאפל.

שיפודים על האש:

קבב, פילה עוף פרגית כנפיים (36 – 38 ₪) ויש גם מיוחדים – סלמון, פילה בקר, אנטרקוט,
חזה אווז, שקדי עגל ומדליון כבד אווז (46 – 109 ₪).

עיקריות

קבב טליות, מעורב, שניצל עוף, המבורגר, שוארמה, נקניקיות מרגז סטיק אנטרקוט, צלעות טלה ופילה דניס (65 – 179 ₪)

מיוחדים:

שיפוד נתח קצבים, המבורגר בליווי כבד אווז, פלאט איירון, פילה בקר בליווי מדליוני כבד אווז,
שיפוד כבד אווז, ו-2 סוגי פלטות זוגיות (65 – 480 ₪)

שתיה קלה ואלכוהול:

בירה מחבית יש רק טובורג. אבל יש גם אוזו וויסקי וודקה וקוקטייל היום (15 – 52 ₪).

תפריט יין (לא גדול) של יקב טפרברג. כוסות מסדרת אימפרשן (36 ₪) ובקבוקים, גם מסדרת אסנס (89 – 199 ₪).

קינוחים:

5 אפשרויות שגרתיות – טארט לימון, מלבי, אגרול תפוחים, עוגת שוקולד חמה וקטאייף (34 – 40 ₪).

שתיה חמה: כרגיל (11 – 14 ₪).

מה שותים

1/2 טובורג (35 ₪)

הבירה הגיעה קרה ובכוס ממותגת. חבל שלא הוגשה עם תחתית לספיגת הרטיבות.

קנקן מים קרים

קנקן קטן עם מים קרים קרים.

מה אוכלים

סלטים (28 ₪)

16 סוגי סלטים, די שגרתיים, בטטה חתוכה, סלק, כרוב במספר אופנים, חצילים, מג'דרה ועוד.

סלטים התנהגו כסלטים טריים, מלאי טעם.

גם הלאפה הייתה חמה. לא לדאוג אם תקבלו רק אחת. כאן חושבים עליכם ורוצים שתוכלו לאפה חמה לכן יביאו לכם בהמשך לאפות חמות.

במסגרת הסלטים תקבלו גם חומוס קטן. החומוס, לדעת כל הטועמים הוא אחד הטובים שאכלנו.
מה שטוב, שאפשר לבקש תוספת, כי הוא במסגרת הסלטים.

למטיבי הבנת הנקרא, יחד עם הסלטים מקבלים תוספת חמה. אנחנו קיבלנו
צלחת קטנה של אורז ושעועית, ואין לי מילה רעה אחת להגיד, כדור פלאפל בודד לכל סועד.
המנות הללו הן לא במסגרת הסלטים, ואין אפשרות לקבל עוד.

צלחת צ'יפס (22 ₪)

המנות העיקריות הן נטו, ללא תוספת ולכן הזמנו צלחת צ'יפס.

הכמות מכובדת מאד ואפילו הותרנו.

האיכות – צ'יפס בסגנון פריך. בסדר.

מעורב עלאש (72 ₪)

מנה גדולה של נתחים קטנים, פרגית, כבד ועוד שלא זיהיתי, מתובלים כהלכה.

טעמתי קלות, ולי היה טעים.

זה שהזמין, לא סיים את המנה ולקח הביתה. בבית גם לאחר החימום היה מצוין.

פלטה זוגית (260 ₪) פלאט איירון, שיפוד אנטרקוט, נתח קצבים, שיפוד פרגית, שיפוד סופלקי, קבב טלה, 2 יח' מרגז.

הגיעה פלטת ברזל גדולה עם מלא בשר, לאחר שהשיפודים כבר הוסרו, שזה נחמד.

הסופלקי הוא חזה עוף מתובל שהיה קצת יבש, חוץ מזה המנה בסדר. אבל…

הבשר לא היה חם. הפלטה עליה הוגש לא הייתה חמה כך שהבשר העביר מהחום לפלטה ולא להיפך.
כששאלנו, המלצר ענה שהפלטה היא רק ליופי ולא באמת נועדה לחמם את הבשר.

לקחת

עבור האשה הזמנתי, לקחת, מנת פרגיות עם תוספת חומוס, כרוב רגיל וכרוב בטחינה.

ההזמנה מתבצעת בדלפק אצל המארחות. ההזמנה מוכנה תוך זמן קצר ומקבלים סמס כשאפשר לקחת.

מנת הפרגית הייתה בסדר. הבשר היה עסיסי והכמות סבירה.

קופסאות הפלסטיק של התוספות אינן בנויות לאטימה מוחלטת ונוזל מהכרוב נזל.
כנראה שהמסעדה מכירה את התופעה, ולכן שמו את הסלטים בשקית ניילון נפרדת ולא בשקית הנייר,
בה הונחה מנת הפרגית.

שרות

שרות משתדל עם מקום לשיפור.
בא לנו סטיק, ושאלנו האם הוא מגיע בפלטה או מחבת חמה. על כך נענינו בשלילה.
אבל, הוסיף המלצר, "פלטת הבשרים מגיעה על פלטת מתכת", ורק שכח להוסיף, שהפלטה אינה מחוממת.

אל תצפו שיבואו וישאלו אתכם איך האוכל כי המלצרים מתרוצצים, ללא הרף, ומנסים לספק את צרכי כולם.
אבל בכל פעם שלכדנו עיניי מלצר, הוא הגיע מהר ונתן שרות טוב.

אפילו פעולת התשלום אינה פשוטה. לאחר שסימנו למלצר שאנו מבקשים חשבון, ודף החשבון הונח לפנינו, בזמן שאנחנו בודקים את החשבון המלצר כבר נעלם לו. כשביקשנו לשלם באשראי, המלצר הלך להביא את מכשיר הסליקה, מה שלקח לא מעט זמן.

עד כאן הקיטורים, אבל באמת שיש בכך יתרון. ישבנו בשקט, יותר משעה וחצי, מבלי שלחצו עלינו לפנות את המקום.

לסיכום

מנות גדולות, יפות וטעימות.

תפריט המיוחדים של המסעדה נראה מעניין ומאתגר מאד. אבל …..

חבל מאד שמנת הבשר הגדולה לא מונחת על פלטה, שלפחות תשמור על חום הבשר, שלא לומר תמשיך בבישול איטי.
פלטה לוהטת הייתה מעלה משמעותית את שביעות רצוננו.

כדאי שיציינו את משקל הבשר בפלטות הגדולות,

תפריט יין במחיר סביר.

תפריט האחרונות לא באותה רמה של יתר התפריטים, גם בעיצוב וגם בנראות ולכן לא בא לנו לקחת.

אין עסקיות. למה שיהיו, המסעדה הייתה מלאה..

אשמח אם תשופר סגירת הסלטונים הנלקחים מהמסעדה.

 

לאתר המסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות ontopo : לחץ כאן

 

 

06/24

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *