חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה אמורה מיו
תל אביב

אמורה מיו היא מסעדה איטלקית ותיקה מאד הזכורה לטוב, במיוחד אצל הילדים שגדלו בינתיים.

היות ורק חזרנו מאיטליה, החלטנו לפנק את כולנו באוכל איטלקי.

הגעה וחנייה

אבן גבירול, בסמוך לכיכר רבין הוא מיקום מדהים להולכי רגל וקצת פחות לבעלי רכב הצריכים למצוא חנייה.

להפתעתנו, נכון לעכשיו, בשעות הערב, ניתן לחנות אפילו על הרחוב, ממש בצמוד למסעדה, דבר שלא רבים יודעים ולכן יש סיכוי שתמצאו שם מקום.

על המקום

בימי החורף המרפסת החיצונית סגורה ברובה ויש תנורים לחימום.

הפנים כולל 2 חדרים, צבעים כהים, המקום משדר משפחתיות עם קצת צפיפות אבל ממש לא נורא.

מה שתינו

כוס שרדונה (37 ₪), כוס גוורצטרמינר (38 ₪) ובירה (34 ₪)

ביקשנו וקיבלנו טעימות בכמות סבירה לצורך קבלת החלטה מה נשתה והכמות שבכוס הייתה יפה וכן גם המחיר.

 

מה אכלנו

מנות ראשונות

הזמנו למרכז השולחן מנות לחלוקה

אנטי פסטי גדול (69 ₪)

מנה גדולה וטעימה. מגוון גדול של ירקות כולל חצילים, ברוקולי גזר, בטטה, פטריות, שום  קונפי, שעועית ירוקה, זיתים וגבינת פטה.

פוקצה עם שום (26 ₪) – טעימה מאד

פיצה מרגריטה (68 ₪) שנראתה והייתה די אנמית מבחינת הטעמים.

סלט פנצנלה (49 ₪)

לפי התפריט היו בסלט את כל המרכיבים הנכונים. קוביות עגבניות, גבינת פטה, שום, בצל, קרוטונים, פלפל ירוק חריף, צלפים ובזיליקום.

מה שקיבלנו, לצערי, לא דמה לפנצנלה בסגנון שאני מכיר. אנחנו קיבלנו סלט בסגנון "מפורק" שכלל בעיקר עגבניות חתוכות דק, קצת קרוטונים וקצת גבינה לבנה. הצלפים והפלפל הירוק חריף הוגשו בצד לבקשת כמה מהנוכחים אולם אני שילבתי אותם במנה שלי. לא אובחן בצל, שום או בזיליקום. משום מה הסלט הזה לא עשה שמח בפה ולא הורגש עושר הטעמים שאמורים להיות בו.

לעיקריות

ספגטי קרבונרה (76 ₪) ברוטב שמנת, חזה אווז וחלמון ביצה

ספגטי קרבונרה

לצערי טעיתי והלכתי למסעדה איטלקית בארץ מיד עם חזרתי מאיטליה. ההשוואה לצערי עושה עוול. הקרבונרה בארץ עשוי עם רוטב שמנת המשנה את הטעם והמרקם ולא בהכרח לטובה. גם חזה האווז המעושן שהיה אמור להיות פיקנטי וקריספי היה רק נחמד אבל לא מעניין.

ציה גוליה (76 ₪) פנה ברוטב שמנת, חזה אווז מעושן, ריבת בצל וזעפרן

ציה ג'וליה

כמו שכתוב, המנה אכן מתקתקה

ציה גלוריה (70 ₪) פסטה "חונק כמרים" ברוטב עגבניות, קישואים, חצילים, גבינת מוצרלה ותרד.

ציה גלוריה

ציה ג'ודיטה (68 ₪) פסטה מפלדינה ברוטב עגבניות גבינת מסקרפונה ותרד

ציה ג'ודיטה

ציו גוזפה (78 ₪) ריזוטו עם גבינות מוצרלה, פרמזן וקשקבל, רוטב עגבניות, בצל ובזיליקום.

ציה ג'וזפה

ציה סטלה (76 ₪) פסטה ספגטי בשמן זית כבדי עוף ופטרוזיליה כבד – הכבד היה עשוי טוב וגם הפסטה .

ציה סטלה

 

לאחרונות

גוגת אלף עלים ופונדנט שוקולד

אלף עלים או בשמה הלועזי מילפיי (46 ₪) ו-נונו צ'סארה (46 ₪) פונדנט שוקולד חם.

מנות גדולות וטעימות, כמו שצריך.

להורדת האוכל והמתוק – 2 תה נענע (24 ₪) ו-אספרסו לונגו (12 ₪)

 

לסיכום

מסעדה איטלקית בטעם של פעם, לטוב ולרע. המקום משדר אווירת טרטוריה משפחתית, הרבה עץ ותמונות על הקירות.

אם אתם באזור, רוצים הפוגה קלה ולא בא לכם על בית קפה, אמורה מיו היא בהחלט אפשרות.

השרות טוב וקשוב, המנות גדולות ומשביעות ולמרות שלא התעלפנו מהטעמים אף מנה לא הוחזרה כך שהמסעדה עשתה את מה שהיא יודעת והטעם שלנו הוא הטעם שלנו.

לאתר המסעדה – לחץ כאן

הזמנת שולחן – רק בטלפון: 03-5244040

 

 

03/2023

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *