חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה ארבסק
כפר יאסיף

הגענו למסעדה בהמלצת תושב מקומי, שאמר לי, "המקומיים אוכלים בעיקר בבית, אבל אם לצאת לאכול כדאי לארבסק".
(שימו לב שבניגוד למקובל במחוזותינו, שם המסעדה מתחיל ב-אלף ולא בעין).

על המקום

אין להתכחש, המיקום לא מזהיר. בתוך מגרש חנייה על הכביש הראשי של כפר יאסיף.

התמונה מאתר המסעדה

מי שמכיר את הכפר מכיר גם את הפקקים האין סופיים בגלל שהכביש הוא אחד מכבישי האורך המרכזיים ומהווה נתיב תנועה מרכזי לצפון הרחוק.

גם המבט מהכניסה אינו מבטיח. בר מקושט לקראת חג המולד ועיצוב, איך נאמר – לא משהו.

תקרת קורות עץ, על החלונות מוטיבים מזרחיים והקירות שיש, או דמוי.

שולחנות כבדים עם מפה בצבע כהה וכסאות עור כבדים, כהים אף הם.

תפריט גדול מונח על השולחן מלא בכל טוב. סלטים, בשרים, רטבים מיוחדים לבחירה, מהים – דגים ופירות ים. יש גם מנות ילדים וגם קינוחים.

מה שותים

ביקשנו קנקן מים. הגיע בקבוק מים (15 ₪) (של הביוקר) עליו כמובן חויבנו.

כוס קברנה סוביניון של יקב אשקר (40 ₪).

יין נהדר שנמזג בנדיבות רבה מאד.

כל היינות במקום הם של יקב אשקר, שהוא יקב מקומי ועליו אפשר לקרוא בכתבה אחרת בבלוג שלי (למעבר לכתבה – לחץ כאן).

מה אוכלים

ראשונות

נדיבות היא שם נרדף למקום.

צלוחית זיתים שחורים בשמן

הולכים טוב גם לבד וגם עם הסלטים

מבחר סלטים (45 ₪ לאדם).

14 סוגי סלטים, בצלחות גדולות. לא דוגמיות כמו שמגישים במרכז. יחד עם 3 פיתות גדולות בשרניות וחמות קלות

כל הסלטים מרגישים טריים. סלט חומוס, אבוקדו, חצילים בטחינה, לבנה, סרטנים במיונז, גזר, סלק, תירס, תורכי עוד משהו עם צימוקים וקשיו ובטח שכחתי משהו.

סלט פטוש, סלט טבולה וסלט ירוק

עוד לא סיימנו לטעום מהסלטים מגיעות 3 צלחות נוספות של סלטים ירוקים המדיפים טריות, קריספיות, ותהייה – איך, לכל הרוחות, מחסלים את כל האוכל הזה.

כאן נזכרנו בהערה של מי ששלח אותנו למסעדה – "יתכן שגם את הראשונות לא תסיימו".

פיתות קלויות בשמן

עוד מנה מהמטבח הערבי, ללא זעתר חזק אלא עם שמן זית בעל ניחוח נהדר.

עיקריות

פיראמידה (175 ₪). מנה זוגית הכוללת 500 גר של צלעות, פילה ואנטרקוט.

לשולחן הגיעה צלחת גדולה ובה 2 צלעות כבש, נתח פילה ונתח אנטרקוט. בתוספת תפוח אדמה פטריות צנונית ובצל ששהה קלות על האש.

לא שקלתי את הבשר, ולכן לא חותם על הכמות. אבל על האיכות – חותם גם חותם.

כאן יודעים לטפל בבשר. טוב, לא ברמה של הדסון (לחץ כאן למעבר לכתבה על הדסון) אבל יחסית למחיר.

גם הנראות, אולי לא צבעונית מספיק, אבל שאלו אותנו מהי מידת העשייה של הבשר. אמרנו מדיום וזה בדיוק מה שקיבלנו.

בשר עסיסי ורך, שנחתך בקלות, טעמים מורגשים, ואפילו טעם הכבש בצלעות היה חלש מאד.

לא היינו זקוקים לכל התוספות שבצלחת והבשר נאכל נטו בשר.

אחרונות

ליאלי בירות 40 ₪. הזמנתי ולא היה. מה זה התבאסתי.

קפה ותה + מלבי

הזמנו קפה ותה. התה הגיעה בכוס "תורכית" והקפה בפינג'אן (שזו הכוס בה מגישים את הקפה ולא הכלי בו מבשלים אותו).

מלבי עם פירות יער ובוטנים, על חשבון הבית. מלבי עשיר שלא דומה במאום לזה התעשייתי המוגש ברוב מסעדות ארצנו.

לסיכום

כל הטוב הזה עלה לנו 320 ₪.

מסעדה למשפחות או לחגיגות שמחות.
לזוג שחשובה רומנטיות, הייתי מחפש משהו אחר.

אם אתמקד באוכל, המחיר יותר מהוגן יחסית לכמות ולאיכות. אם תוכלו סלטים בלבד (ללא עיקרית), תשלמו 55 ₪ לאיש ועדין תצאו שבעים ומרוצים.

המסעדה הייתה ריקה – וחבל

השרות היה טוב, למרות שהמלצר אמר שזה יומו הראשון במקום.

כל מה שלא אכלנו נזרק לפח בעת פינוי הצלחות מהשולחן כך שלא ימוחזר.

שורה תחתונה: העיצוב אמנם לא לטעמי אבל למסעדה באים לא בגלל העיצוב אלא בגלל האוכל.

 

לאתר המסעדה: לחץ כאו

לאתר בפייסבוק – לחץ כאן

טלפון:  053-7932292

 

 

12/23

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *