חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה קפה מרטיני
תל אביב

יום ששי ערב, יצאנו ששה אנשים רעבים לקפה מרטיני, על דיזנגוף פינת גורדון. מקום חדש יחסית.

הזמנו מקומות באמצעות אונטופו. היו רק מקומות בחוץ ולמרות שבאותו היום היה חמסין, החלטנו ללכת על זה.

הגעה

למצוא חנייה בתל אביב דבר לא קל, במיוחד בשישי בערב. החנינו בחניון של "מגדל פרישמן". יקר מאד, אבל כשאין ברירה, אין ברירה.

הליכה קצרה, לכיוון צפון, על דיזנגוף ההומה. מספר ברים קטנים מלאים חברה צעירים על יין ובירות. תל אביב במיטבה.

קפה מרטיני על הפינה של דיזנגוף פרישמן. מקום אסטרטגי. בפנים בר ארוך ושולחנות (עם מזגן)

בחוץ יש לא מעט שולחנות. הרבה מקומות אבל אין מזגן ואין מאווררים.

באנו עם 2 כלבים ונתנו לנו את השולחן האחרון בשורה, שולחן גדול עגול, עם ספות ישיבה,  מתאים לנו.

על השתיה

יש תפריט יין מכובד מאד הנחלק ל:

יין בכוסות (רוזה, לבן או אדום במחירים הנעים בין 34 ועד 49 ₪), או בבקבוקים (החל מ-142 ועד 965 ₪). דיז'סטיף (לימונצ'לו, גראפה אמרטו וקוניאק (38 – 189 ₪). קוקטיילים ו"משקאות קיץ" (על בסיס אלכוהול + יין לבן + סודה). משקאות אלכוהוליים (ג'ין, ליקרים וודקה ויסקי טקילה וכו'. וכמובן משקאות קרים, חמים וחטיפים.

מה לא מצאתי כתוב בתפריט? : בוודאי ניחשתם – את המשקה שבית הקפה נקרא על שמו.

מרטיני הוא משקה אלכוהולי מתובל ומחוזק. ששותים נקי ואפשר גם ובעיקר עם ג'ין או וודקה. קוקטייל מרטיני זכה לפרסום בסרטי ג'ימס בונד שאהב אותו "מנוער לא בחוש".

אבל, אם רק תבקשו, יביאו לכם כל אחת מהגרסאות הקיימות. עם ג'ין או וודקה, עם זית או לימון (או בצלצל פנינה) רגיל או יבש (שזה כמעט ללא מרטיני).

אם תרצו קוקטייל שלא מהרשימה והברמן יודע להכין, תקבלו גם אותו.

אנחנו לקחנו דריי מרטיני (42 ₪), מרגריטה די סורנטו שזה קלאסית (46 ₪), קוסמופוליטן (44 ₪) הזכור לטוב מהסדרה סקס בעיר הגדולה ,ו-וספר (47 שח) עוד קוקטייל שהוזכר בסרט ג'ימס בונד.

הקוקטיילים הוכנו לפעמים עם טוויסט קל, אבל היו נהדרים, וגם המחיר הוגן.

על האוכל

התפריט כולל, מנות ראשונות, סלטים, פיצות, פסטה, פסטה טרייה, מנות אחרונות, אפוגטו ומנות אחרונות לחלוקה.

אקדים ואומר ש"בפילוסופיה" של המסעדה המנות הן מנות חלוקה.

ראשונות

ארנצ'יני משמאל וקרם תירס מימין

ארנצ'יני פתיתים (48 ₪) פקורינו, ויניגרט עגבניות, רוטב קצ'ו-א-פפה

ארנצ'יני קלאסי הם כדורי ריזוטו בציפוי פירורי לחם ובפנים גבינה. הכל מטוגן כך שבחוץ קרנצ'י, ובפנים נמס עד נוזלי.

היות ואי אפשר לחלק 4 ארנצ'יני ל-6 (סועדים), לקחנו 2 מנות.

בקפה מרטיני, האורז הוחלף בפתיתים. לטעמינו המקור היה עדיף. גם הרוטב היה אנמי.

קרם תירס (48 ₪) ראגו פטריות, כמהין, קראנץ' מחמצת, פטרוזיליה, נענע

למרות שלא היו פטריות כמהין ובקושי שמן כמהין, קרם התירס היה הצלחה. היה פשוט טעים.

קרעי הפיתה, שאולי זו הייתה הכוונה בקראנץ' מחמצת, היו טעימים כשלעצמם אבל לא היה צריך אותם במנה זו.

בוראטה משמאל וארטישוק מימין

גרטן ארטישוק (54 ₪)

בתפריט כתוב ארטישוק פריטה ואנחנו קיבלנו מנה אחרת שנקראת גרטן ארטישוק – פרוסות ארטישוק ברוטב עם עשבי תיבול.

המלצרית הסבירה כי "גרטן" הם לא תפוחי האדמה, כפי שמקובל לחשוב אלא צורת ההכנה. מקור המילה מצרפתית GRATIN שפרושו מוקרם והוא תבשיל קדרה המצופה גבינה או פירורי לחם בחמאה ונאפה.

מה שקיבלנו לא דמה לזה ולא לזה. לפחות השתמשנו בלחם מהמנה הקודמת לספוג את הרוטב.

בוראטה (67 ₪) שמן זית ושקדים קלויים.

כשהבורטה טובה, הכל טוב.

גם המנה הזו היה מן הראוי להוסיף לה איזו פחמימה קטנה ליד.

סלט קפרזה (49 ₪) עגבניות, מוצרלה, בלסמי, עלי בזיליקום, זיתים, סורבה בזיליקום-ליים.

אנחנו מתים על קפרזה טובה שגורמת לחגיגת טעמים בפה.

כאן זה לא היה. גם הנראות לא הייתה משהו.

הייתה חסרה הקרנצ'יות, של חתיכות לחם קטן קלויות שהרוטב נספג בהן חלקית.

הסורבה למעלה היה טעים כשלעצמו אבל יש גבול כמה אפשר לשחק באוכל.

פיצות

פיצה מרגריטה (46 ₪) ופיצה פפרוני פינוקיו (54 ₪)

הפיצות היו קטנות, השוליים (בצק נטו) גדולים מאד, והתוכן קטן וסתמי בעליל.

תשאלו למה פפרוני פינוקיו. כי הפפרוני הוא טבעוני (שקרן כאילו, יעני).

נתנו צ'אנס למנה אבל זה לא היה פפרוני. מסכנים הטבעוניים שאלו התחליפים שלהם.

עיקריות

סוכריות (אניולוטי – agnolotti) סרפד (54 ₪) מילוי ריקוטה, חמאה, שקדים ושום קונפי.

קיבלנו מנה חיוורת שלא עושה חשק לאכול. כמה שהצלחת לא גדולה הפסטה שכבה כיסון פה וכיסון שם ברוטב דליל והפרחים הקטנים לא הוסיפו שמחה ו/או טעם למנה.

אבל הטעם היה הפתעה לטובה.

קצו א פפה (48 ₪) פקורינו אורגנו פירורי לחם פריכים ופלפל שחור

אוי, כמה בנינו על המנה הזו. לכן הזמנו 3 מנות.

מה שהגיע לא תאם את הציפיות. הכל לא התחבר. לא הרגשנו בכלל גבינה, אז הוספנו בכמות נדיבה ועדין הפלפל היה דומיננטי מדי.

צריך לדעת להכין את המנה הזו וכאן, לצערי. אנחנו לא התחברנו.

טורטליני פקיילה (58 ₪) פקורינו, רוטב עגבניות מגי שרופות וזעתר טרי.

טורטליני הם כיסונים עדינים ואנחנו קיבלנו משהו בומבסטי עם הרבה בצק. לא משהו

אחרונות

טירמיסו (42 ₪) ביסקוטי, קפה, מסקרפונה, קקאו

כאן היה שיחוק. הטירמיסו היה "בייתי". הובא לשולחן בכלי זכוכית והמנה נחתכה בכף, כמו בבית. אבקת קקאו נבזקה במקום על פרוסת העוגה.

היה טעים הרבה יותר ממה שניראה.

טארט לימון (42 ₪) קרם לימונצ'לו, מרנג איטלקי.

קיבלנו משולש יפה של פרוסת עוגה עם קצף וחריכה מלמעלה.

אנחנו אהבנו למרות שהיה מאד מתוק.

אפוגטו קלאסי (22 ₪)

המנה הוגשה בספל תה אנגלי. כדור גלידה גדול ואספרסו שנמזג עליו.

מנה אהובה שתמיד מצליחה.

יש בתפריט הצעות נוספות לאפוגטו שאולי ננסה בפעם הבאה.

קפה קר (14 ₪) ופרופיטרול (48 ₪) גלידת וניל, פקן, קרמל, שוקולד.

קפה קר בסדר גמור.

גם הפרופיטרול היה בווריאציית השף. כדור גלידה גדול (וטוב שכך), קצת פחזנית והשוקולד נמזג מלמעלה ליד השולחן.

משחק יפה אבל גם טעים. מנה יפה.

סיכום

לפני טיפ שילמנו 1011 ₪. למרות שהחישוב לכל אדם הוא פחות מ-200 ₪ קצת התאכזבנו.

המנות היו ממש קטנות. אלו מנות חלוקה מקסימום לשניים ולא ליותר. ההרגשה שהמנות קטנות בתקווה שתזמין יותר מנות.

הטעמים לא תמיד בלטו לטובה.

ישבנו בחוץ ולא היו מאווררים. מקום חדש ומושקע אז תשקיעו ברווחת יושבי החוץ.

נותני השרות מאד השתדלו.

בסוף דגמנו גם את השירותים וחשבנו -למה לעזאזל.

הפנים יפה, מעוצב, ממוזג, אפילו השירותים מעוצבים יפה עם תמונות של פעם. איזה הבדל בין הפנים טיפ טופ. לחוץ – סתם עוד מקום.

והכי חשוב בקיץ – מאווררים בחוץ.

לאתר המסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום דרך אונטופו: לחץ כאן

 

5/23

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *