חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה קסיס
חוף גבעת עליה – תל אביב יפו

קסיס היא מסעדת חוף במובן הטוב של המילה. רשמית, היא נמצאת ברחוב קדרון 44, ביפו. בקצה הדרומי של יפו, ליד מרכז פרס לשלום. מעשית היא שוכנת בחוף גבעת עליה, על הטיילת.

אם זה נראה כמו מסעדת חוף – זו מסעדת חוף…………………..צילום מאיה גור

הזמנה

רצינו לחגוג יומולדת במקום שיש בו גם נוף, גם אוכל טוב וגם מרשה כניסה לכלבים ומסעדת קסיס היא אחת המסעדות היחידות המאפשרות כניסת כלבים ולא רק. כל כלב מקבל קערת מים משלו, ורק על זה מגיע למסעדה "כל הכבוד" ותודה.

אנחנו יודעים שהמסעדה בדרך כלל די מלאה אז התקשרנו מספיק זמן מראש. לידיעתכם כי המסעדה מודיעה לכל המתעניינים שלא שומרים קו ראשון לים אך מכל שולחן בחוץ ניתן להינות.

ים, אין על מראה ים

איך מגיעים

הכי קל להסביר איך להגיע הוא, סעו באיילון, צאו במחלף וולפסון. ברמזור פנו שמאלה ומיד אחר כך ימינה. המשיכון לכיוון מערב עד סוף הכביש. ושם שמאלה וימינה לירידה לכיוון הים. רדו ובפניה ימינה יתגלה לכם מגרש חניה גדול, בדרך כלל די מלא במכוניות. רק זכרו שהחנייה בתשלום וזהו מקום שאוהבים לצוד בעלי רכב שלא משלמים על חניה. אז שימו פנגו ורדו עוד כמה מדרגות. שם, ממש ממש, על הטיילת, במרחק פסיעה מהחוף, תמצאו את מסעדת קסיס.

על המקום

תזהו את המסעדה למרות שהשלט היחיד שתמצאו עם השם קסיס דווקא מפנה אתכם לקיוסק השייך למסעדה ומשרת את באי החוף כולו. אבל ליד השלט רואים שמשיות ושולחנות בכל מיני גדלים – זוהי המסעדה.

ככה נראית מסעדת חוף

אקדים ואמר כי יש למסעדה גם חלל פנימי אך בדרך כלל איש לא יושב בו, ובצדק. כולם מעדיפים את הנוף לים והבריזה, כשהיא קיימת.

רוב השולחנות בחוץ הם שולחנות עץ סטנדרטים עם כיסאות מתאימים – למעט בשורה הראשונה שם הישיבה היא באווירה נינוחה יותר של שולחנות נמוכים וכסאות/כורסאות עם נטייה קצת יותר מרווחת לאחור. למעט שולחן אחד עגול שהוא קצת גבוה יחסית לכורסאות של סביבו אבל בשביל קו ראשון ים – שווה.

מה שתינו

1 לקרר, 1 לתפוס ראש ואחד כי רגילים

קסיס קיר רויאל (32 ₪) – קוקטייל בוקר

שיבוש של השם הנכון. קוקטייל "קיר" מורכב מ 90 מ"ל יין לבן ו-10 מ"ל קרם דה קסיס. המשקה מקבל את התוספת "רויאל" כאשר היין הלבן מוחלף בשמפניה (או כמו אצלינו ביין נתזים, רק שאז קוראים לקוקטייל קיר פטילאן – ראה בויקיפדיה).

ברד קפה קטן (20 ₪)

המלצר ניסה לשכנע אותנו לקחת את הקפה הקר המורכב מקפה אמיתי ולא כזה ממכונת ברד אבל רצונה של הילדה, כבודה. מצד אחד, הקפה לא היה קטן. מצד שני, היה טעים. לא ברד סמיך מדי ולא מתוק מדי. כמו שצריך.

הפוך גדול

יש ארוחות הכוללות את הקפה. "גדול" יוסיף לחשבון 6 ₪ וגדול בנפרד 16 ₪. – הקפה טוב.

המלצר צירף בחשבון את הקפה לשקשוקה וחסך לנו 10 ₪ – תודה ראמי.

מה אכלנו

ארוחת בוקר שגרתית. מזל שהים משפר כל דבר

ארוחת בוקר ישראלית (68 ₪) לחתן יום ההולדת שכללה חביתה עם עשבי תיבול (כלול במחיר) ותוספת פטה (בחביתה – 8 ₪). סלט קטנטן ליד ו-4 צלוחיות זערוריות שכללו ממרח אבוקדו, ממרח חצילים, טחינה וזיתים וקערית עם כ-3 פרוסות לחם, טעים.

זוהי מנה מקוצצת. המנה בגרסתה המלאה מרשימה יותר

Flat bread (72 ₪) משהו בין פוקצ'ה לפיתה אפוי במקום בתנור אבן עם ביצים, פטה, זיתים, סלט קצוץ, בצל אדום וצנונית. הילדה ביקשה בלי כלום למעלה והוצעה לה תוספת פטה. קיבלנו בתודה את ההצעה מבלי להבין האם נחויב או לא. מצד אחד, לא קיבלנו את הפטה עד שראמי ניגש לשולחן, שם לב לפשלה ומיד הביא צלוחית קטנה עם פטה. מצד שני, לא חויבנו.

שקשוקה, אני אהבתי

שקשוקה (64 ₪), הוגשה במחבת מתכת, לזה שבדיאטה (אני). מנה יפה וטעימה (גם אם העגבניות הם מקופסה או בקבוק – כי התבלון הוא הקובע) שהוגשה עם לחם פרנה שהרס קצת את הדיאטה, אבל היה שווה. לחם רך מצוין משתלב היטב בתנועת היד של "בדוך או בסיבוב" לניגוב כל טיפת שקשוקה.

בעלת הבית האמיתית, הלכה על ארוחה ים תיכונית והזמינה

מימין סלט, עלי גפן וסביצ'ה – הייתי מחליף לצלחת בצבע אחד

סביצ'ה (68 ₪) עם הרבה דג והרבה טעם לפתיחה. אבל כמו כל סביצ'ה, זו מנה ראשונה בלבד ויכולה רק לפתוח את התאבון למנות הבאות.

עלי גפן ממולאים (48 ₪) שהוגשו על לבנה עם גרגרי חומוס. כולם הסכימו שעלי הגפן יצאו טוב. רכים נימוחים וטעימים.

סלט ים תיכוני (68 ₪) חתוך בגודל שאני לא אוהב. בין היווני החתוך גס לבין הערבי החתוך דק דק. תישאלו למה אני לא אוהב. כי בחיתוך כזה החתיכות גדולות ועל מזלג אחד לא מתקבל עושר טעמים כפי שיכול להיות מסלט חתוך דק. גם התיבלון היה חיוור והצנונית רכה.

פרנה (18 ₪) כליווי, כפי שכבר ציינתי – טוב.

במה קינחנו

סליחה. הפבלובה (צלחת שמאלית) לא הצטלמה טוב. אבל שווה.

פבלובה לימון (48 ₪) למרות שהיינו שבעים, אנחנו אוהבים פבלובה. הפבלובה של קסיס היא אחת הטובות, לפחות לטעמינו – אז הזמנו.

בעבר הוגשה פבלובה מפורקת עם דפי מרנג ועכשיו המנה שונתה קלות. המראה הותאם לפבלובה הקלאסית ואם אינני טועה הכמות קצת קטנה. אבל לא נתקטנן, מנה טעימה שלא איכזבה. המרנג קשה ומתפצפץ בקלות הקצפת מתוקה אך לא מדי ורוטב הלימון (במקום פרות היער) נותן למנה "פרשיות" המתאימה לאוויר ולמקום.

פאדג' שוקולד (48 ₪) שניכר היה כי הוא עשוי שוקולד טוב אך הפרוסה לא הייתה דחוסה ונמסה מהר מדי בפה.

ככה מגישים קפה. חסרה רק בקלווה קטנה

קפה שחור  שהזמנתי  הוגש בג'זווה (פינג'ן למי שמתעקש בטעות) ולא חויב בחשבון. יתכן שהוא חושב כחלק מארוחת הבוקר.

סיכום חווית קסיס

יש מסעדות חוף החושבות, מסיבות שונות, שהקהל בכיסן ומרשות לעצמן לקחת, בלי לתת תמורה הולמת. (ביקורת על אחת כזו, שכבר כתבתי, תוכלו למצוא כאן)

הייתי בקסיס מספר פעמים ותמיד נעים לחזור משום שהיא בהחלט נותנת תמורה הולמת.

רוב הזמן שירת אותנו במקצועיות ובמהירות בחור בשם ראמי. כאשר הוא היה לידינו הכל תיקתק אבל כשהחליפו אותו מלצרים אחרים הייתה בהחלט ירידה ברמה.

במסעדה היה גם מלצר דובר אנגלית בלבד. כבר היה לי מקרה בו קיבלתי שרות מאדם היודע עברית אך מסיבותיו מסרב לתקשר בה. אך בישראל אני מצופה מנותן שרות שידע, קודם לכל, עברית – וכל שפה נוספת, מצוין.

לא הייתי מציין זאת אילו רמת השרות הייתה טובה. במקרה שלו, כשהזמנו דברים מסוימים, לא כולם הגיעו. יחד עם המנות האחרונות לא הביאו מספר כפיות תואם לסועדים.

בחרתי לציין זאת דווקא משום שהשרות הרגיל במסעדה הוא שרות טוב. אלה זוטות ואני מציין זאת כי אני יודע שההערה הזו תילקח בתשומת לב ותטופל.

צריך לדעת מתי להגיע לקסיס כי מזג האוויר לא מתאים (חם או קר מדי) עלול לפגום בהנאה.

ידענו כי נקבל אוכל לא עילי, אבל טוב ולא יקר מדי. החשבון ל-4 סועדים כ-580 שח לפני טיפ. נהנינו מהנוף, מהבריזה ומהאוכל ויצאנו שבעים ומרוצים.

למי שחשוב: יש נגישות לנכים

 

לאתר המסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום: לחץ כאן

 

9/22

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *