חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה צ'נטרו
שוק לוינסקי – תל אביב

משהו קטן וטוב.

קראתי המלצות על הכריכים המופלאים של צ'נטרו והחלטנו לבוא לטעום.

אבל, עקב תקלת רעב אדירה, עצרנו לאכול במסעדה אחרת. (ג'אנקי בורגר).

אבל כמו 2 גרגרנים, לא יכולנו לוותר.

על המקום

ממש בסוף המדרחוב, בלוינסקי 30, פינת ישיבה, שולחנות וכסאות על הכביש. החנות הבולטת לעין היא גרגר הזהב, שלפי שמה אני מניח שחומוס לסוגיו הוא המנה הדומיננטית.

בצמוד אליה, כמעט בלתי נראית, חדרון לא גדול ולא בולט. זוהי צ'נטרו.

למען האמת, כבר לא הייתי רעב אבל אנחנו זוג גרגרנים, ואישתי אמרה, היגענו עד לכאן נזמין סנדוויץ, ניקח ונאכל בבית.

רוב המרחב הפנימי תפוס על ידי "המטבח" מול הכניסה, ודלפק נוסף, מצד ימין, המאפשר ישיבת ארבעה לקוחות (בצמצום) ומאחוריו, מרחב השתייה. קיר כוסות יין ובקבוקים.

חווית הבילוי

תפריט על דף נייר אחד כולל מנות קטנות להתחלה כמו פוקצ'ה עם מטבל (מתחלף), כרישה בצליה איטית, סלט קפרזה ארטישוק בגריל או גבינת בושה צלויה.

להמשך תוכלו להזמין סלט ירוק, סביצ'ה, פולנטה, ניוקי שרימפס או נקניקיות.

למי שזה לא הספיק או רוצה להתמקד בלמלא את הבטן יש מבחר של כ-6 כריכים, שכזכור לכם, הם הביאו אותי לכאן.

קינוח בודד של טירמיסו.

ויש גם ספיישלים יומיים.

גם לתפריט המשקאות מוקדש דף. תוכלו למצוא 3 יינות לבנים, 4 אדומים, רוזה, תה וקפה.

כל היין  בכוס או בבקבוק במחירים נוחים להפליא

מה אוכלים

היות ולא היינו רעבים ממש החלטנו ללכת על משהו קטן וקליל.

סביצ'ה קרם פלפלים (59 ₪): דג נא, נענע, בצל ירוק, שקדים, שפיץ חריף, ויניגרט פלפלים.

 

הוגשה מנה יפיפייה בדרך לא שגרתית, שהזכירה קצת את מריחת החומוס על דפנות הצלחת (בדוך ולא בסיבוב). אלא בדרך חכמה שנתנה את הכבוד לסביצ'ה מצד אחד ולרוטב הפלפלים מהצד השני.

ביסק סרטנים (82 ₪): על דף פסטה בעבודת יד

הביסק היה קצת אכזבה היות ולא דמה לא בטעם ולא במרקם לביסק המלוח הקלאסי שאני מכיר, אבל בהחלט יכלו להרגיש את חתיכות הסרטן שבפנים.

פוקצ'ת מחמצת (18 ₪): חמה מתנור אבן, משוכה בשמן זית, אורגנו טרי ומלח אטלנטי ומטבל מתחלף.

קיבלנו את הפוקצ'ה על חשבון הבית, כי הם מבינים שבלעדיה המנות שקיבלנו לא יבואו לביטוי טוב מספיק, כי רוטב חייבים לנגב.

הפוקצ'ה הזו הזכירה לנו את הלחם שהוגש במסעדת "בליני", המסעדה האיטלקית במרכז סוזאן דלל, שהכי נהנינו לאכול בה, והלחם שהוגש בה (ללא חיוב) היה מרובע, שמנוני ונהדר, כמו הלחם זה.

זהו הלחם המשמש כבסיס לכריכים של צ'נטרו.

מה שותים

פרימיטיבו סלנטו נובה רוסה

כאוהבי פרימיטיבו, לקחנו 2 כוסות (34 ₪ כל אחת) ושמנו לב שהמזיגה היא לא מכוס אלא מקרטון 3 ליטר. מה ששומר על איכות היין גם לאחר מזיגה.

מה נאמר, פרימיטיבו קליל שנמזג בכמות יפה לכוס ושווה כל שקל.

לסיכום

בסוף לא לקחנו כריך.

אוכל איטלקי פשוט וטעים מלווה ביין טוב וכל זה במחירים הוגנים.

שורה תחתונה: חייבים לבוא פעם נוספת

 

לאתר המסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות ontopo : לחץ כאן

לקריאת הכתבה על מסעדת ג'אנקי בורגר – לחץ כאן

01/24

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *