חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה צ'יקטי
תל אביב

עברנו אין ספור פעמים ליד המסעדה הנמצאת ברחוב יהודה הלוי הסואן, בפינה שבעיני יש לה אופי מיוחד, בהצטלבות עם רחובות מאז"ה וגולדברג.

פינה קסומה עם מסעדה קסומה – איטליה בתל אביב

תמיד נמשכנו לאיטלקייה הקטנה והמקסימה הזו שאפילו מצפייה מהירה, משדרת אופי של טרטוריה איטלקית שורשית. רצינו ללכת לצ'יקטי יותר מפעם אחת אבל איך אומרים, לא הסתייע בידינו.

ובכל זאת, אלוהי התזמון היה בעזרינו וקבענו ברנץ' משפחתי ביום שישי.

קצת על המקום

המסעדה נפתחת ב-11 ואנחנו היינו כדי לבחור מקום טוב. יש שני אזורי ישיבה מרכזיים. בפנים, ליד הבר או בשולחנות גבוהים. או במרפסת בשולחנות רגילים. בחרנו בישיבה בחוץ, בשולחן בקצה. מיקום מצוין שאיפשר תצפית על המקום ועל השרות.

ובכל זאת שתי בעיות קטנות. שולחנות זוגיים מוצמדים כדי להגדיל את מספר הסועדים בהתאם ולא תמיד יש חפיפה בין השולחנות. הבעיה השנייה היא שולחנות קטנים מדי, למרות שהמנות מוגשות בצלחות לא גדולות (זה פרוש השם צ'יקטי). אבל בואו לא ניסחף – מסתדרים.

על התפריט

תפריט האוכל מונח על השולחן כמקום מנח לצלחת והוא נחלק למספר קטגוריות. ראשונות, מהמחבת, ירקות, בשר, פירות ים, דגים, פסטה ולחמים בכל קטגוריה מספר מנות מצומצם אבל, סך הכל, תפריט מאוזן שכל אחד יכול למצוא בו את מה שהוא אוהב.

תפריט היין נמצא על השולחן בדף מקופל ל-4 וכשפותחים אותו רואים כמה הוא עמוס אפשרויות. קוקטיילים, יין לבן, רוזה ואדום, יינות אפריטיבו, לפני האוכל ולאחריו. כל המחירים שפויים ואף יותר מכך ותודה רבה על כך למקום.

מה שתינו

קוקטייל נגרוני טימין (48 ₪) שהיה אחת משלוש גרסאות לנגרוני והיה מטובל היטב ומי ששתה – אהב.

הילדה ביקשה מרגריטה קלאסית (49 ₪), שלא הייתה בתפריט, אבל הבקשה התקבלה ונענתה ברצון. שפתי הכוס צופו במלח ופלפל (?). חוות הדעת – היה טעים, אבל לא כמו שאני מכין.

אם יש קובית קרח בנגרוני, למה לא במרגריטה

אנחנו, הזקנים, הלכנו על משהו קצת יותר קלאסי, כוס שרדונה של יקב דלתון (45 ₪) וכוס נביולו ולטלינה, נינו נגרי מלומברדיה (45 ₪). לא מדדתי, אבל יתכן וכמות היין הייתה קצת קטנה מה שנפתר בקלות על ידי הזמנת כוס נוספת.

חוץ מזה, קנקן זכוכית יפה ולא גדול של מים קרים עם פלח מלפפון.

מה אכלנו

לפתיחה

פוקצ'ה (27 ₪)

פוקצה, וכל מילה מיותרת

הפוקצ'ה מעולה עם תחתית קריספית, כמו שפיצה צריכה להיות. הלמעלה רך עם הרגשה שהוא נמשח (למלוכה) בשמן והוגשה עם זיתים ומטבל טיפ טיפה חרפרף.

ארנצ'יני (39 ₪) כדורי אורז פריכים במילוי פטריות וגבינות

החטיף שלפני

מנה טובה אבל לפי האיטלקייה שלנו, האורגינל הוא ללא פטריות, רק עם גבינה. עוד פגם קטנטן, הם הוגשו בצלחת טובלת בפסטו ושמן והייתי מעדיף לקבל את המטבלים בצד, כי לא כולם אוהבים.

בוראטה (56 ₪) עם עלי תרד, בצל מהפלנצ'ה ארטישוקים צנוברים ושמן זית.

למה לעזאזל המנה הזו תמיד יקרה – כאן רואים למה. מנה מושקעת

הוגש כדור בגודל בינוני והשאלה הגדולה תמיד היא עם מה אוכלים את הגבינה כאשר לחם, במקרה זה, היא האפשרות הפחות מועדפת. כידוע לכם סלט מוצרלה הולך עם עגבנייה ובזיליקום. גם הבוראטה לא עומדת בזכות עצמה והפתרון שניתן כאן מוביל לכיוון קצת שונה אבל טעים לא פחות, כאשר כל אחד מהמרכיבים טופל במיומנות והיה טעים גם לבד.

סלט פנצנלה עגבניות (52 ₪) לחם מהגריל, מוצרלה די בפאלו, בצל עשבים וחומץ בן יין.

יש פנצנלה ויש פנצנלה של צ'יקטי

שיחוק אמיתי. כל מקום לוקח לעצמו את החופש לחבר בין המרכיבים וציקטי, נותנת כבוד למרכיבים. אני מכיר את הסלט הזה בגרסת קרוטונים וכאן, קרעי הלחם הגסים עם הקריספיות של הפלנצ'ה וטעם השמן, סוגי העגבניות והחיתוך הגס שלהם כמו קרעי המוצרלה נותנים לסלט טריות פראית שלא יכולנו לעמוד בפניה והזמנו מנה נוספת.

עיקריות

פסטה ילדים – רוזה (48 ₪)

פסטה לילדים שכנראה ממש אוהבים

גם ילדים ראויים לאוכל טעים וכאן הפסטה הייתה עשויה כמו שצריך והרוטב עדין ובכמות שמלטפת את הפסטה ולא מטביעה אותה.

ביצים א-לה מטריציאנה (52 ₪) שקשוקה איטלקית

יותר טעים מאיך שנראה

מה יש לא לאהוב כאן. הגשה יפה פרוסת לחם שטופלה בידיים טובות ועגבניות ברוטב עם בזיקת פרמזן – הכל טעים וניטרף במהירות.

טורטליני ריקוטה (78 ₪) עם תרד אפונה ועגבניות לחות

פרחי טורטליני, כל אחד זהב

מנה טובה ,אם כי קצת יקרה לטעמי. הפתרון של המסעדה הוא מנה קטנה יותר של 3 כיסונים ב-56 ₪ מה שהופך את המחיר אפילו ליותר שערורייתי.

חוץ מזה. מסעדנים יקרים שנו מנהג, או קו מחשבה, או הרגל או תקראו לזה איך שתירצו ותחשבו על לתת מספר כיסונים זוגי כדי שבני זוג, החולקים מנה, לא יצטרכו לחתוך באמצע כיסונים המלאים, נגיד, חלמון ביצה.

ניוקי ורדה (72 ₪) עם אספרגוס, פסטו, עלי תרד, צנוברים שמנת ופרמז'ן.

מנה יפה, מכובדת וטעימה.

קרבונרה קצת אחרת (72 ₪) עם בייקון טלה, אפונה, פלפל שחור, חמאה ופרמז'ן

מנת הפסטה האהובה עלי

פסטה שאינה ספגטי ובשר שאינו שינקן אבל הטעמים, הטעמים, משהו משהו..

בשר (82 ₪) נתח בשר משתנה עם לביבת תפוחי אדמה פריכה ושיני שום צלויות.

את הרוטב בצד בבקשה

היום הבשר היה פילה בקר. הוזהרנו שהמנה לא גדולה והיא מגיעה על שיפוד – לקחנו עד עכשיו כל כך הרבה פסטה אז החלטתי שחייבים בשר.

כמות הבשר לא גדולה אבל מספקת. לביבת תפוחי האדמה, הבטיחה וקיימה. השום הוגש בנפרד, למי שלא אוהב. אני אהבתי. הבעיה שלא הוזהרתי מפניה הוא הרוטב המתוק והטעים שהרס לי את הדיאטה. טוב, לא רק הוא. אבל בבקשה, אם יש רוטב, ציינו לפני ותנו אפשרות לקבל בצלחת בצד.

קינוחים

טירמיסו (39 ₪) וטראפל (44 ₪)

קינוחים רגילים, טעימים, שממש לא חובה.

הייתי שמח לצאת עם קצת טעם מר מתוק של אפוגטו (גלידה וניל עם אספרסו – קינוח איטלקי קלאסי) אבל אין. לא מחזיקים גלידה.

סיכום החוויה בצ'יקטי

כל הטוב הזה ל-6, עלה כ-950 ₪ לפני טיפ ושווה כל שקל.

אחת המסעדות עם אוכל לטעמינו.

שרות טוב, מהיר ומקצועי מבלי להעיק יותר מדי. לא מנסים לדחוף מנות אבל מכירים את התפריט.

על האווירה. כזכור היה שישי בצהריים. נכנסתי לחלק הפנימי. שם שומעים טוב יותר את המוזיקה והיה שם וויב, גרובי כזה, שאני לא יכול להסביר אבל אין ספק שבפנים האוכל אפילו טעים יותר.

המסעדה לא צריכה את ההמלצה שלי. היא מסעדה ותיקה והקהל מצביע ברגליים. אל תבואו בלי להזמין מקום מראש כי סביר שלא יהיה.

לאתר המסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות ontopo: לחץ כאן

9/22

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *