חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה פדריק
ישפרו סנטר – מודיעין

חבר הזמין אותי למסעדת "פדריק" ב-"ישפרו סנטר". לא נלך ?

בדקתי וראיתי שהכתובת היא הקדר 10, מודיעין, מכבים רעות. איפה מודיעין, על הנייר בלבד. הקשר היחידי של המקום לסנטר-מרכז, זה המיקום יחסית במרכז הארץ ובמרכז הדרך בין מחלף ענבה לעיר מודיעין. בנוסף, אם אני רוצה להשוות את הגודל לדיזנגוף סנטר, אין מקום להשוואה. זה לא קניון אלא שטח ענק שכדי לעבור אותו מקצה לקצה צריך רכב. החדשות הטובות. יש חנייה לרכב.

המסעדה נמצאת באחת מפינות המתחם הענק ואינה בולטת בעיצובה. סוכך גדול המצל על פינת ישיבה בחוץ, ככל הנראה למעשנים, שבשעות הצהריים הייתה ריקה מאדם.

כניסה יפה ומזמינה

חווית המסעדה

המקום גדול וכולל מספר אפשרויות ישיבה. מספר מדרגות לוקחות אותנו ממפלס הכניסה למפלס המסעדה. (אל דאגה, יש מעלון למי שצריך). יש מספר אזורי ישיבה והמשותף לכולם הוא הסידור המרווח והחכם, כזה שכשאתה אוכל אנשים אחרים לא יכולים להציץ לך מהצד לצלחת. תיקרה גבוהה מאד ומזגן יעיל מאד אפילו במזג האויר החם ששרר.

מבא על החלל הגדול

עיצוב הייטק, כהה, דוגמאות עץ, צינורות חשופים ומנורות מיוחדות, מכניס אותך לאווירת רוגע.

מלצרית ניגשת במהירות ומסבירה על העסקית הכוללת מבחר מצומצם של מנות ראשונות ללא תוספת מחיר (פוקצ'ה, מסבחה, מרק, סלט) המנות הראשונות הקצת יותר מעניינות (כנפיים, חציל בטחינה, פטריות, פטה כבד) בתוספת 19 ₪ או קרפצ'ו בקר בתוספת 25 ₪.

העיקריות נחלקות למחירים ב- 69 ₪ תוכלו לקבל שניצל, חזה עוף או סלטים, המשך דרך עסקית ב- 79 ₪ (כבדי עוף, סלט שוארמה וכו') וב-84 ₪ (נקניקיות בקר, פרגית בגריל, פיש אנד צ'יפס וכו'). כמו כן יש בתפריט מנות מיוחדות כמו פילה בקר (184 ₪), אנטרקוט (182 ₪), ניוקי בורגיניון (108 ₪) וגם סלמון קראסט (118 ₪) או פילה דניס (128 ₪).

הקינוחים כגון פאי תפוחים, מוס שוקולד או סורבה, בתוספת של 19 ₪.

חווית הסעודה

לשתייה הזמנו בקבוק קולה זירו (13 ₪) וקנקן מים שהגיעו בקנקן נירוסטה עם הרבה קרח (יפה, לא חוסכים עלינו).

היות ומנת סטייק האנטרקוט היא במשקל 350 גר' בחרנו בה (כזכור 182 ₪) כדי שיהיה עוד קצת חלבון לקחנו קרפצ'ו (עוד 25 ₪) ואיך אפשר צהרים בלי חומוס אז לקחנו מסבחה כמנה מחוץ לתפריט (35 ₪).

מנה ראשונה קרפצ'ו

קרפצ'ו, נראה טוב ואין מה להוסיף

הקרפצ'ו מוגש יפה, בצלחת גדולה, חתוך נכון עם זילופי בלסמי, פלחי שום בתנור, טיפת עלים ירוקים ופרוסת חלה קלויה קלות, עבה ובו זמנית רכה. פשוט לא היינו צריכים את החלה כי הקרפצ'ו היה טעים בפני עצמו.

מנה ראשונה נוספת מסבחה (35 ₪)

ועל זה לשלם 35 ש"ח ?

מנה שהוזמנה מחוץ לתפריט. הגיעה בצלחת שחורה שנראית גדולה ועמוקה אך המראה מטעה. התוכן – חומוס קצת טחינה, קצת גרגרים, קצת חריף טעים (כמדומני שום ופלפל ירוק וטיפה לימון) שמן זית, חצי ביצה ומספר עלי פטרוזיליה. בסך הכל "לא מנה גדולה", אבל טעימה ולוותה בשתי פרוסות לא גדולות של ג'בטה.

לעיקרית סטיק אנטרקוט 350 גר' עם תפוחי אדמה,

הסטיק – אחת המנות היקרות בתפריט

הידען שאיתי כבר מכיר את הנוהל והזמין סטיק עשוי מדיום, במחבת ברזל לוהטת. הסטיק הגיע במחבת צוננת. המלצרית באה חיש מהר והחליפה כמבוקש.

ממנה שעולה 182 ₪ בעסקית (בערב רגיל 172 ₪) אני מצפה לסטיק לא פחות ממושלם. הסטיק שלנו לא היה שם. נתחיל מכך שהסטיק לא נחתך בעובי אחיד ולכן לא הגיע כולו מדיום כפי שביקשנו. בנוסף, חלק גדול מהסטיק היה שומן, שהושאר כמובן בצלחת. תפוחי האדמה שליוו את המנה היו טובים מאד.

מה שיפה היא תגובת אחראית המשמרת שראתה את אכזבתנו והציעה פיצוי, כולל אפילו סטיק נוסף. היות וחלקנו מנה אחת הסתפקנו באספרסו שהיה כמו שצריך אבל הגיע ערום ללא איזו עוגייה קטנה או משהו דומה.

קפה מצוין – תודה.

סיכום חווית המסעדה

לכאורה הכל טוב. המסעדה מזמינה, נוחה, מתחשבים בנכים, שירותים נקיים, אוכל טעים, שרות מצוין. אז מה הבעיה – אחרי שיצאנו ובדרכנו לחניה, התחלתי לחשוב שאולי שילמתי יותר ממה שהייתי שמח לשלם.

נתחיל מכך שהמחיר אינו כולל שתיה קלה וקינוח.

המנות הראשונות שאינן בתוספת תשלום הן מנות שנהוג להגיש במסעדת פועלים סטנדרטית וכל מנה שהיא קצת מעבר, מעלה את המחיר.

מחיר המסבחה מחוץ לתפריט הוא 35 ₪. לטעמי יקר (ולו היו מציינים את המחיר יתכן ולא היינו מזמינים).

בהשוואה למסעדת פועלים, אם הייתי מזמין אחת מהמנות הרגילות, נגיד שוארמה בסכום של 79 ₪ + מנה ראשונה מסבחה הייתי שמח מאד כי בפדריק, כדברי השיר "הייאוש נעשה יותר נח" והזמן עובר יותר בכיף.

מחיר של 252 לעסקית צהרים הוא גבוה. אם המסעדה רוצה למצב את עצמה בין מסעדות הצמרת, אין בעיה. לפי השרות שקיבלנו, אתם כבר שם. בחוויה שהייתה לי – עדין לא.

לאתר המסעדה/יקב: לחץ כאו

להזמנת מקום: לחץ כאן

 

9/22

 

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *