חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה ג'ורג' וג'ון
מלון דריסקו, תל אביב

מילות פתיחה

רחוב אוארבך בדרום תל אביב-יפו הוא רחוב קטן וחבוי אך קסום. טיול איטי לאורכו יחשוף שכונה עתיקה ובתים טמפלרים, שמורים/משופצים יפה. מלון דריסקו, בו שכנה בעבר מסעדת קרן המיתולוגית של השף חיים כהן,  הוא אחת הפנינות ברחוב ומסעדת ג'ורג' וגון, נמצאת בקומת הקרקע של המלון.

לאחר כתבת ביקורת בה הומלצו מספר מנות, החלטנו לפנק את עצמינו בחגיגת יומולדת במסעדה.

הגעה וחניה

למרות בעיות החנייה באזור, עדין יש מספר אפשרויות. הראשונה והנוחה ביותר היא להשתמש בשירותי החנייה של המלון. גם אם המחיר לא זול, שווה להרגיש כמו מיליונר, במיוחד כשהארוחה אינה זולה. אפשרות שניה היא באחד ממגרשי החנייה באזור. אפשר גם לשמוע להמלצת המלון על מגרש חנייה סמוך. האפשרות השלישית היא לנסות למצוא חנייה ברחוב – כמו לזכות בלוטו. אנחנו שבאנו בשעות הערב, שיחק לנו מזלנו ומצאנו חנייה כזו – חינם. כבר התחלנו בטוב.

הכניסה למלון מצריכה מספר מדרגות קטן ולאחר מעבר דלת הכניסה אנו נמצאים במבואה בה נמצאת עמדת הקבלה וכבר משם, במבט, מתחילים לקבל את הרושם העיצובי.

מבט מהמבואה מגלה טפח ומכסה טפחיים

על האוירה והמסעדה

למסעדה שלושה אזורי אירוח. בר, פנים וגינה מקורה.

הזמנתי באמצעות האתר את הגינה כי מה יכול להיות רומנטי יותר מלשבת בגינה מלאת פרחים או שיחים/עצים. אז זהו שלא. לא סתם לא הצלחתי למצוא תמונות של הגינה כי הגינה המקורה היא מרפסת עם צמחייה אבל ממש לא גינה. השולחנות ללא מפה והמצננים תורמים לרעש הרקע. נוסף על כך, למרות שיש מרווח לא רע בין השולחנות זכינו לשבת ליד שולחן די קולני. ביקשנו לעבור פנימה ונענינו בחיוב וכבר כאן מגיעה לצוות תודה וכל הכבוד.

הפנים הוא אופרה אחרת. ריצפת שיש ועמודי שיש תומכים. מצד ימין של שביל הגישה בר ארוך

הבר המוקפד מחכה ללקוחות שיגיעו בקרוב מאד

מצד שמאל – אזור הישיבה. האזור מתוחם בצמחיה וגדר דקורטיבית.

פתרון יפה לתיחום אזורי המסעדה ומתן הרגשת פרטיות לסועדים

מהתקרה יורדים מאווררים גדולים. 2 מראות קיר גדולות בהן משתקפת המסעדה.

בחושך זה נראה יפה יותר

על כל שולחן מפה ותאורה קטנה שאינה מסנוורת. הייתי מתאר זאת כעיצוב של שנות ה-40, דומה אולי ל"קפה ריק" מהסרט קזבלנקה.

כמו הקפה של ריק מ"קזבלנקה" – ככה זה אמור להיראות בתאורה עמומה

 

על היין

נתחיל מכך שלמסעדה יש סומליה עם שפם "הרקול פוארו", אבל מבטא ישראלי והבנה טובה ביין. הוא שואל לטעם הסועד ביין ומה הוא מתכנן לאכול על מנת להתאים מיטבית את סוג היין.

תפריט היין לא נמצא באתר המסעדה וחבל היות ולכזו ארוחה בכאלה מחירים יתכן ונשקול הבאת יין מהבית תמורת תשלום דמי חליצה.

מבחר היין בכוסות מצומצם יחסית אבל אפשר למצוא יין טוב. אנו בחרנו כוס מרגלית פרדיגמה 2018 (68 ₪) וכוס רוסאן של יקב פלדשטיין (52 ₪). שני היינות הוגשו צוננים במידה והיו ליווי מצוין לארוחה. מאוחר יותר השלמנו בכוס רוסאן נוספת.

 

על האוכל

כמנת פתיחה ביקשנו לחם ומטבלים (38 ₪) בצלחת היגיעו 3 סוגי לחם. פוקצ'ה מתפוחי אדמה שרופים – פרוסה מיוחדת וטעימה. 2 פרוסות נוספות של לחם מחמצת שהיה בסדר ובייגלה יפואי שהיה פחות מהשיא, למי שיודע מהו בייגלה טרי טרי. הלחם לווה בצלוחית פלפלים קטנים חריפים במידה וממרח חציל מצוין.

יחד עם הלחם במהירות שיא היגיעה מנת פסטה סרטנים (125 ₪) עם קרם תירס מתוק, פירורי בריוש ומרווה, חמאה חומה ובוטארגה. איני יודע איך יכולים להכין מנה כזו בכזו מהירות. המנה הגיעה כמעט בטמפרטורת החדר (ואולי כך המנה אמורה להיות מוגשת – אינני יודע) הפסטה נדמתה לאטריות מרק קצרות ודקות. מנה לא גדולה אבל התענגנו על כל ביס ממנה.

מצטער, אבל אי אפשר להעביר את הטעם המדהים

עוד בטרם סיימנו את המנה היגיעה לשולחן מנת סיגר לוקוס ועשבי תיבול (80 ₪) שמה שאפשר להגיד עליה שיותר מאשר היא מצטלמת טוב – היא טעימה.

סיגר ארוך – כי כל סנטימטר חשוב

ביקשנו מהמלצרית שתחכה קצת עם המנות הבאות, סך הכל אנחנו לא במזנון מהיר ואכן המנות הבאות לא הגיעו. גם לאחר שביקשנו הן קצת התעכבו.

מה שהגיע, לאחר תזכורת נוספת, הייתה מנת טורטליני מבצק רבוך (125 ₪) ממולא בציר פקורינו, חמאת שאלוט חום ורויון, את המנה אפשר להזמין ב- 2 גדלים. אנחנו הלכנו על הגדול – וטוב שכך. מנה פשוט חלומית.

מנה קטנה אבל גדולה – קחו ולא תצטערו

יחד איתה היגיעה מנת שקדי עגל צלויים (125 ₪) עם בצלים לבנים חרוכים, קרם שקדים ושום, צ'ימיצ'ורי סלרי וציר בקר – השקדים היו חתוכים וקצת בקמצנות אבל הטעם, אוי איזה טעם.

מנה יפה, טעימה, עם טעם של הוד (לא שגיאה)

קינוחים

דלעת משגעת (60 ₪) – פרוסות דקות של דלעת ולידה גלידה

מה עוד אפשר לעשות עם דלעת

עוגת שקדים ואמרטו (בטעם שקדים מובהק (לאוהבי הז'אנר בלבד)

מנה לא גדולה עם טעם מובחן – לאוהבי שקדים

2 המנות מצוינות והיוו סיום הולם לארוחת יומולדת מצוינת

לסיכום

כזכור לכם ב 7 לאוגוסט 22 הייתה אזעקת טילים על תל אביב, בדיוק באמצע הארוחה. כל הסועדים הופנו למרתף המשמש, ככל הנראה, גם כבר יין. הוצעו כוסות מים ותפקוד הצוות ככל באירוע היה יפה, ללא פניקה.

הצוות שם לב לכך שהיו תקלות מינוריות בתזמון המנות ולא חויבנו על כוס יין ואחת המנות האחרונות

המקום היפה, השרות וכמובן האוכל, הפכו את הביקור במקום לחוויה מיוחדת שתהיה שמורה אצלנו לאירועים מיוחדים וחגיגיים.

ולא רק אני התרשמתי – המסעדה זכתה בשנת 2022 במקום ה-9 הכללי בדרוג סאן פלגרינו למסעדות הטובות במזרח התיכון (ובמקום ה-2 בין 6 המסעדות מישראל – קדמה לה רק OCD)

מומלץ בחום.

לאתר המסעדה:  לחץ כאן

 

8/22

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *