חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה גרקו
הוד השרון

מה יותר קל, ויותר נעים, מאשר לצאת כל המשפחה, כולל הכלבים, לארוחת ערב שישי.

גרקו היא כבר לא מסעדה. היא אימפריה. רשת מסעדות בסיגנון יווני שכנראה אהוב על הקהל הישראלי הנוהר בהמוניו.

ניסינו להשיג מקום וכבר בתחילת השבוע רוב מסעדות הרשת היו תפוסות. מזל שמצאנו מקום בקצה העולם – הוד השרון.

יצאנו להינות.

על המקום

המסעדה נמצאת ברחוב סוקולוב 46 בהוד השרון, מתחם בילוי קטן בסמוך לכביש 531 כך שההגעה ברכב קלה ופשוטה.

אסור לחנות לכל אורך הרחוב, אבל כנראה שהרבה אנשים, גם אם אינם שומרי כשרות או שבת, בכל זאת מאמינים באלוהים – ומחנים ברחוב. אנחנו החנינו בחניון הצמוד למרכז. מעלית ישירה למעלה, מחיר סביר והכל טוב.

המסעדה פינתית על שטח גדול. בפנים מספר מצומצם יחסית של מקומות ישיבה והחלק הארי הוא בחוץ תחת שמשיות (ביום) ותאורת גירלנדות (בלילה) שנותנת הרגשה של טברנה יוונית.

הרבה מלצרים מסתובבים ודואגים שהכל יתקתק במהירות ויעילות.

התפריט כבר על השולחן. תפריט גדול בחלוקת משנה: לחמים, פאבה, שזה קרם אפונה המחליף את החומוס שלנו, מנות קטנות קרות וחמות, מנות גדולות קרות וחמות ומשקאות כולל קוקטיילים, אלכוהול יווני וכמובן משקאות קרים וחמים.

מה אוכלים

שתיה

קנקן מים קרים על השולחן ומיד מגיע השאלה – תשתו משהו?

הזמנו אוזו גרקו 200 מ"ל (78 ₪) שהוא, ככל הנראה, האוזו פלומארי המוכר והחביב בביקבוק עם תוית מיוחדת של גרקו. שהגיע עם קרח בצד.

אוכל

2 פיתות בגריל (22 ₪ כל אחת)

בסגנון הפיתות עם זעתר המוגשות במסעדות המזרחיות בישראל. אני מעדיף את הגירסה הישראלית הדקה יותר ופריכה יותר.

חימני דומטה (18 ₪) עגבניות ופטה מגורדות, שמן זית ואורגנו

צזיקי (38 ₪) יוגורט, מלפפונים, שום ושמיר

סקורדליה (38 ₪) ממרח שום, שקדים ושמן זית

מנות קטנות שהולכות טוב עם הפיתות. הטעם בסדר.

מאפה 12 האלים (58 ₪) פילו מטוגן במילוי גבינת פטה עם דבש, פרג, שומשום לבן ושחור.

הבת שלנו מאד אוהבת. וגם אנחנו מתים על המאכל הזה.

בסנטוריני הוא היה  טוב יותר (אולי בגלל שזה סנטוריני, לא יודע)

לטעמי, אישתי מכינה טוב יותר (אולי כי לא צריך ללכת למסעדה) ולטעמה, בגרקו טוב יותר (אולי כי לא צריך לבשל)

צ'יפס יווני (38 ₪) עם גבינת קפלוטירי, תערובת תבלינים, שום ופטרוזיליה.

בדיוק כפי שזה נשמע. צ'יפס עם גבינה. הציפ'ס אכן טוב מאד, והגבינה לטעמינו מיותרת.

קציצות זוקיני (54 ₪) עם פטה ועשבי תיבול

מנה טובה מאד.

סלט חוריאטיקי (62 ₪) מלפפון, עגבנייה, בצל סגול, בצל ירוק, צלפים, זיתים, פטה, אורגנו ושמן זית

מנה קלאסית של המטבח היווני. התנהגה בהתאם למצופה. צריך פשוט לא להרוס, וכאן לא הרסו.

סלט קטרינה (66 ₪) סלקים, עלי רוקט, עלי חסה, אגוזי מלך מתובלים, בצל סגול, גבינת עיזים וויניגרט אגסים.

לכאורה צירוף מצוין אבל היה רק טעים. כמובן שאין מה להתלונן אבל חשבנו שיהיה וואו וזה לא היה.

טירוקפטרי (38 ₪) ממרח פלפל קלוי וגבינת פטה

קצת יותר נוזל מממרח. מנוגב טוב עם פיתה אבל בפני עצמו, היוונים עושים עם הצירוף הזה אוכל מנה טעימה יותר.

דולמדס (44 ₪) עלי גפן ממולאים באורז ותבלינים.

מנה נהדרת. מוגשת טיפה חמימה. אין צורך להוסיף.

גירוס עגל וכבש (64 ₪) מוגש עם פיתה יוונית, עגבניות בגריל, בצל סגול, אורגנו, פטרוזיליה, רוטב עגבניות, צזיקי וטחינה.

חתיכות קטנות מדי ויבשות מדי. תבלון טוב

גירוס פרגית (74 ₪)

למרות המראה, מי שאכל אהב.

מוסקה (88 ₪) בשר עגל, תפוח אדמה, חצילים, עגבניות ורוטב בשמל

עוד מנה קלאסית, כבדה וטובה

קציצות דגים (92 ₪) עם ירקות שורש, דלעת, לימון כבוש וכוסברה

לא הכרתי מנה יוונית כזו, אבל אין לי טענות.

כיסוני גירוס (88 ₪) רוטב יוגורט, חמאת אורגנו וחימני עגבניות.

אוהבת הבצק אכלה את רוב הבצק והרוטב, ופחות את הגירוס.

קינוח

לוקומודס (48 ₪)

אני מכיר את הבצקניות האלה בצורתן הכדורית הקטנה, כשהן יוצאות חמות מהשמן ומיד בוזקים עליהם את הסירופ אוכלים עם קיסם, או בלי.

כאן כל בצקנית יוצאת גדולה הרבה יותר, מה שגורם, ככל הנראה, לבצק להיות יותר רך והמעטה פחות פציח.

המנה מזכירה את הספינג', אבל הי, גם ספינג' הוא מצוין, וגם המנה הזו מהווה סיום מתוק לארוחה.

לסיכום

מסעדה שכיף לאכול בה. אווירה מהנה ושרות קשוב, מהיר וטוב, למרות עומס הסועדים הבלתי נסבל (היה מלא מפה לפה).

כולנו אוהבים אוכל יווני וכל אחד אוהב איזו מנה, לכן לקחנו הרבה מאד מנות כי לא רצינו לוותר.

סהכ שילמנו 1098 ₪ שזה לא הרבה עבור כל כך הרבה אוכל, אבל מהטעמים לא התלהבנו.

לא שהיה רע אבל לכל אחד היה מה להגיד על המנה האהובה עליו. בעיקר התאכזבנו מהשווארמה, קציצות הדגים, ממרח הפלפלים והפיתות.

גם גבינה עם כל מנה, לא הופכת את המנה ליוונית יותר או לטעימה יותר.

הגעת המנות לא מתוזמנת, ולא מוודאים שיש מקום על השולחן לפני שמביאים עוד ועוד צלחות. מה שפוגם בהנאה מהארוחה.

כחלק מיצירת האווירה, ראיתי מודעות על הופעות זמרים במסעדה, אז שווה שתבדקו.

בפעמים הבאות נזמין פחות מנות ולא את הכל בהתחלה

 

לאתר המסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות tabit: לחץ כאן

 

6/23

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *