חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה גרקו (הכשרה)
אזורי חן, תל אביב

בצפון תל אביב בשכונת אזורי חן, ברחוב אורי צבי גרינברג 25,  תמצאו את מסעדת גרקו, או ליתר דיוק 2 מסעדות באותו השם,
בדיוק באותה הכתובת. האחת כשרה והשנייה – לא.

יצאנו לאכול על מנת לבחון את המסעדות לקראת אירוע שבכוונתנו לעשות. התכוונו ותכננו לשלם על כל מה שהוזמן.

החלטנו לבחור בגרקו הכשרה לקיום האירוע, מה שמעיד על חוויה טובה. מכאן שהמנות על חשבון הבית שקיבלנו וציינתי, לא היטו את דעתנו על האוכל, וזו אינה כתבת יחסי ציבור.

על המקום

מהר מאד הבנו שאנחנו הולכים על גרקו הכשרה, ולא בגלל הכשרות אלא כי המקום יפה יותר, גדול יותר וממוזג יותר.

הלא כשרה נמצאת במרכז המתחם עם מסלול ציבורי ללא הפרדה עם הסועדים.

הכשרה נמצאת בתחילת המתחם כך שרק מי שמתכוון להגיע אליה יגיע.

שטח החוץ כולל מספר שולחן עץ, בסגנון פיקניק עם תאורה מעל. כאן ניתן לשוחח ולעשן בחופשיות ובלילה התאורה משווה למקום נופך קסום.

מרפסת חיצונית (מקורה בחורף) בה מקום לכ-50 סועדים

בפנים מקום לכ-70 סועדים

על כל שולחן מפה וסידור השולחנות במרווח יפה.

2 תאי השירותים היו נקיים כל הערב.

חווית הבילוי

ברשת גרקו יש הופעת זמר בלייב. בגרקו הכשרה ביום חמישי כך שהמקום היה מלא.
ישבנו בשולחנות בחוץ, ומזל שכך, משתי סיבות.

היה שקט יחסית ויכולנו לדבר.

חשוב יותר – רק שולחן גדול יכול להכיל את כל המנות.

התפריט נפרס על גבי דף נייר גדול ומחולק למספר אפשרויות

אוכל

קר קטן: 9 פתיחים כגון צזיקי סקורדליה וכו' במחירים הנעים בין 38 – 44 ₪. אפשרות נוספת היא לקחת "דיסקו" – מגש של 8 טעימות

קר גדול: 3 סלטים ועוד 2 אופציות. במחיר של 64 – 78 ₪.

חם קטן:  8 אפשרויות במחירים של 42 – 78 ₪.

חם גדול: 10 אפשרויות המחיר של 68 – 138 ₪.

שתיה קלה

כמקובל ללא הפתעות

שתיה חריפה

4 סוגי בירות,

10 סוגי יינות לבנים ואדומים במחירים החל מ- 28 ₪ לכוס קאווה ספרדית ועד 230 לבקבוק רוזה צרפתי.

5 קוקטיילים – 4 על בסיס אוזו במחיר 48 ₪.

ואחרון חביב – אוזו של גרקו החל מ-46 ₪ לכוס ועד 498 ₪ לבקבוק L2.

מה שותים

כוס יין אדום (מאלבק ומרסלאן) של נטע (42 ₪ לכוס / 168 ₪ לבקבוק – על חשבון הבית)

ביקשנו כוס יין ללוות את הארוחה.

היות ורוב מוחלט של היינות נמזגות גם בכוס אפשר לטעום לפני בחירת היין.

הגיעה כמות יפה. היות ולא חויבנו (ראינו רק בחשבון) יתכן כי פונקנו במיוחד אבל ההערכה שלי היא שהברמן לא קיבל הנחיות מיוחדות.

קנקן מים צוננים

מה אוכלים

קר קטן

דיסקו מזה יווני (168 ₪) מגש של 8 טעימות קרות לבחירה ולחם על הגריל

גבינת פטה כבשים: עם שמן זית, זיתים ואורגנו טרי.

פילה הרינג: בשמן, שומר, תפוזים, צ'ילי אדום, בצל סגול, שמן זית ועשבי תיבול

מילנזנה סלטה: חצילים קלויים, פלפל, בצל, שום ושמן זית.

צזיקי: יוגורט, מלפפונים, שום ושמיר.

סקורדליה שחורה: שום שקדים ותפוח אדמה.

טירוקפטרי: ממרח פלפל קלוי וגבינת פטה.

פנדזרו סלטה: סלק, שום, טחינה, עלי רוקט, בצל ולימון

דולמדס: עלי גפן ממולאים באורז, שמיר ועגבניות, מוגש עם רוטב יוגורט שמיר. עלי הגפן הם חלק ממנה קרה גדולה ולבקשתנו קיבלנו דוגמית במקום אחד הסלטים.

לא כולם יאהבו את צבעוניות היתר שבחלק מהסלטים. לגבי הטעם לא היה ויכוח. יופי של טעמים.

הלחם הקלוי היה נהדר, והלך מצוין עם הסלטים.

הסלטים והלחם הם מנה מספיקה ל-2. השאלה היא – האם המחיר לא גבוה מדי.

והערת אגב – אני מקווה שאם תזמינו רק מתאבן אחד תקבלו צלחת גדולה יותר.

קר גדול

דאקוס טרטר טונה אדומה (78 ₪) סקורדליה שחורה, בצל סגול, נענע, כוסברה, שקדים מטוגנים, שמן זית, גרידת לימון ושמן בצל ירוק.

פרוסת לחם גדולה מאד, כבר חתוכה, לסיוע באכילה, ועליה כמות יפה של נתחי טונה אדומה, בבסיס מרוח סקורדליה ומעלי מבחר דברים טובים כך שהכל עושה שמח בפה.

אני אהבתי.

הבעיה היחידה היא שאכילת המנה היא "לא יפה". וחתיכות תמיד יפלו מהפרוסה. לארוחת אוהבים זוגית זו אחלה מנה אבל באירוע – מומלץ לא להסתכן.

סלט דיפורטו (64 ₪ – על חשבון הבית)  עגבניות, מלפפון, פלפל ירוק, בצל סגול, פטה, זיתים, אורגנו, צלפים, חומץ יין ושמן זית.

סלט יווני כהלכתו. כל המרכיבים טריים ובנדיבות.

זכור לי שביוון מנת סלט היא קטנה יותר. רק בישראל הכל הפוך. מגדילים את הסלטים ומקטינים את הבשר. ולכן אמליץ למסעדה להקטין את המנה ולצמצם את המחיר או לפחות לתת אפשרות לחצי מנה.

חם קטן

כדורי ספאנקוריזו (58 ₪) כדורי אורז עם תרד, גבינת גראביירה יוונית, מטוגנים ומוגשים עם רוטב עגבניות ואורגנו.

"ארנצ'יני" שהתייוון.

2 כדורי אורז גדולים מצד אחד מטוגנים לפריכות, מצד שני נמסים בפה – שחיתות במיטבה.

הרוטב ליד נחמד אך לא חיוני.

מאפה 12 האלים (62 ₪) גבינת פטה כבשים עטופה בקדאיף, דבש ושומשום קלוי

התמונה מאתר פייסבוק של המסעדה

ביוון אכלתי את המאפה כשהגבינה בבצק פילו. את הגרסה של גרקו אני אוהב יותר.
(ואפילו לא הספקתי לצלם מרוב מהירות לטעום)

לדעתי, המנה הזו מתאימה יותר לתפריט מנות הקינוח, בגלל המתיקות היתרה.

חם גדול

מוסקה טבעונית (88 ₪) חלבון סויה ואפונה, תפוחי אדמה, זוקיני, חצילים וסקורדליה.

המנה הוזמנה לבחינה, רק בגלל הטבעונים שאולי יבואו אז שיהיה להם משהו לאכול.

הפתעה רבותי, הפתעה.

מוסקה נהדרת שלא נופלת במאום ממוסקה אמיתית, כלומר, בשרית או גבינתית. חמה, נמסה בפה.

פסטה וולקנית שחורה (88 ₪) פילה דג קצוץ, ציר דגים, שמנת, ירקות שורש מנגולד ולימון.

אני לא אוהב פסטה שחורה. אבל אני אוהב פסטה רחבה, כמו זו שקיבלנו. חוץ מכמה רצועות שהיו דבוקות זו לזו המנה הייתה גדולה, לא כבדה מדי והדג בפנים טוב, אך מעט.

פרפר לברק על הגריל (138 ₪) עם רוטב עשבי תיבול, שום, עגבניות קצוצות, לימון ושמן זית, מוגש עם תפוחי אדמה צלויים.

דג. דג טוב מאד, אבל דג. במחיר שלטעני קצת יקר.

קינוחים

תה צמחים יווני (14 ₪) וקפה יווני (14 ₪ – על חשבון הבית)

כוס גדולה של תה. וקפה שחור, בג'זווה עם כוס זכוכית קטנה, ולא פינג'אן כמקובל במזרח.

שכחו להביא את הסוכר, אבל אנחנו לא שותים עם סוכר, אז לא הערנו למלצרית הנחמדה.

קיימקי (48 ₪ – על חשבון הבית) גלידת יוגורט יוונית עם ריבת פירות יער ושקדים

מנת ענק של גלידת היוגורט המפורסמת של גרקו.

המנה מתוקה, כשלעצמה, יותר מגלידת היוגורט של "גולדה" למי שמכיר, ולכן, כל אוהבי המתוק יחגגו.

פחזניות יווניות של אמא של יאניס (48 ₪ – על חשבון הבית) עם רוטב שוקולד וגלידת וניל

אם לא היה מספיק מתוק,  3 פחזניות קריספיות, אך לא קשות, עם גלידת וניל נהדרת, היוו סיום נהדר לארוחת הערב.

לסיכום

נתחיל בבשורה. הכשרות לא הפריעה, נהפוך הוא. הכל היה טעים. הרוב יותר וחלק פחות.

הארוחה שאכלנו הייתה גדולה מדי על 4 סועדים רעבים והשארנו לא מעט בצלחות כך שאפשר להסתפק בפחות.

מה שאהבתי פחות זה שכל המנות הגיעו לשולחן די ביחד וכבר חווינו תופעה זו בגרקו אחרת בה היינו.
(לחץ כאן למעבר לכתבה)

מעבר לעובדה ששולחן רגיל לא יכיל את כל המנות, אנחנו אוהבים לאכול בלי לחץ.

חלק מהמנות מתומחרות גבוה בעוד שהמסעדה נחזית להיות מקום שמח ועממי ולא מעונב ויוקרתי.

השרות משתדל וסך הכל טוב, אבל היות וישבנו בחוץ, ובפנים המסעדה הייתה עמוסה והייתה הופעת זמר, כך שלקח קצת זמן עד שלכדנו את תשומת לב המלצרית.

שורה תחתונה: שמח ביוון

לאתר המסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות ontopo : לחץ כאן

 

 

04/24

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *