חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

יקב הרואה
כפר הרא"ה

השם הנכון ובהתאמה – שם היקב, הוא יקבי הרא"ה. לא הרועה ולא הרואה. גם היקב הוא ברבים. "יקבי" ולא "יקב". אבל מהניסיון, גם אם תטעו באיות, תצליחו להגיע.

תאום הביקור

חברי לטעימה מעדיפים אדום, לכן, לאחר תקופה בה לא היו ליקבי הרא"ה יינות אדומים לטעימה,  שמחתי לראות פרסום על 3 יינות אדומים שזה עתה יצאו לשוק. לא התעצלתי, צלצלתי, שאלתי כמה עולה טעימה וכשאמרו 40 ₪, הודעתי שאני מגיע מחר.

אהוד קווה, היינן, מאד תקשורתי וזמין בנייד לכל פנייה. אהוד גם מסביר כי אין צורך לקבוע שעה אלא פשוט להגיע בשעות הפתיחה המפורסמות בפייסבוק.

הנסיעה לכפר הרא"ה

מהמרכז, נסיעה של כחצי שעה על כביש 6 עד למחלף באקה-ג'ת ומשם בדרכים הפנימיות, הנעימות והנוחות לנסיעה, עד לכפר הרא"ה. בצומת המרומזר נכנסים לכפר ולאחר מטרים ספורים, פניה חדה שמאלה. ממשיכים עם הכביש עד שרואים את החביות המצביעות על מיקום היקב.

אני מציין זאת, כי נוסף לשילוט הקטנטן, אין כל סימן ליקב, השוכן בבית פרטי רגיל למראה.

כמה מילים על היקב

היקב שוכן בקומת המרתף של הבית – הכניסה, לפי השילוט, מהחצר ולא מהכניסה הראשית לבית המשפחה.

תחילתו של היקב בשנת 2010. יקב משפחתי או אפילו נכון לומר, אישי, קטנטן המפיק כ- 2500 בקבוקים בשנה, כאשר לקראת שנת שמיטה מגדילים את מספר הבקבוקים (כדי שיישאר משהו לשתות).

הענבים הם מכרמים באזור דלתון בגליל, רמת הגולן ואש קודש באזור שילה – בנימין. נבצרו בבציר ידני ולבקשת אהוד, עם בריקס לא גבוה, למען הרגשת החומציות.

אהוד מדגיש את התייחסותו ליין ה"טבעי" כלומר – התערבות מינימאלית ותסיסה על השמרים הטבעיים.

על האירוח והטעימה

אהוד מארח בחדר היקב הקטנטן.

כאשר היגענו הוא עסק בהדרכת ילדי חבר, איך עושים יין. נתן להם להציץ למכלי התסיסה, הראה איך מערבבים את התערובת עם הקליפות, לפחות פעמיים ביום ולבסוף גם נתן להם להשתמש במכונה המכניסה את הפקק לבקבוק. אכן, חוויה מעניינת לילדים.

החדר נראה עמוס אך מסודר ונקי. אהוד אירגן במהירות 3 כסאות, 3 כוסות והתחלנו בטעימה.

היינות אדומים שטעמנו

נדגמו 3 בלנדים: קברנה סוביניון ומרסלן 13%, מרלו ופטי ורדו 13.4% ומרלו, פטי ורדו ומרסלן 13.3% אלכוהול.

שנת הבציר מצוינת לפי הלוח העברי – שנת תשפ"א. (בדקתי עבורכם ומצאתי ששנת תשפ"ע היא בין 9/2021 ל- 9/2022).

היינות התישנו בחביות 11 חודש ואוחדו לבלנד ובוקבקו ללא סינון.

היינות הלבנים שטעמנו

2 יינות זניים: שרדונה 12.6% ו-גוורצטרמינר 12.1% אלכוהול, מכרם אש קודש.

היין לא עבר תסיסה מלולקטית כדי לשמר את הארומות.

 

לכל יינות היקב יש אפיון, כאילו קו אחד. גוף לא כבד, טעמים עדינים המלווים בחומציות מורגשת ומרעננת. בקברנה סובינין+מרלו מרגישים בנוסף גם קצת טנינים המייבשים את הפה, אך בעדינות. הגוורצ' יבש ואינו דומה לאחרים מסוגו. כן גם השרדונה.

נציין את התוויות המיוחדות שצוירו על ידי אמנים מקומיים שונים ועדין שומרים על קו אחיד.

לקראת הסיום הגיעו מבקרים נוספים אז סיימנו ויצאנו.

לסיכום

החוויה הזו אינה מיועדת למתחילים או לבליינים.

האירוח מאד בלתי פורמלי עד ספרטני. מגיעים, מקבלים הסברים, טועמים יין וזהו. אין מקום ישיבה מסודר, אין כיבוד נוסף על היין (פלטת גבינות ולחם, כמקובל).

מצד שני, המזיגה היא ברוחב לב ואהוד נמצא כל הזמן, רץ, מביא בקבוקים מהמקרר, מסביר ונראה שהוא עושה זאת עם כל הלב והנשמה.

לא יצא לי לראות מה קורה כאשר מגיעות מספר קבוצות אבל אני סומך על אהוד שיסתדר.

 

לאתר היקב: לחץ כאו

להזמנת מקום: 054-574-4098

 

10/22

 

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *