חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

יקב היוגב 8
מושב היוגב (עמק יזרעאל)

יקב היוגב 8, כשמו כן הוא, נמצא במושב היוגב שבעמק יזרעאל.
למגיעים מהמרכז, הפניה שמאלה בצומת מגידו, מכניסה אתכם לכביש 66.
בארה"ב כביש 66 הוא מסלול אייקוני ארוך מאד שרבים מגיעים במיוחד כדי לנסוע בו. הכביש המקומי טרם הגיע לרמה זו אבל הנסיעה בו מכניסה אתכם לאחד מהאזורים היפים במדינה. עוד כ-2 ק"מ תגיעו לכביש הפנימי למושב היוגב שהוא אפילו יפה יותר.
כל הפסטורלייה הזו נגמרת באחת, עם הכניסה למושב, בגלל פסי ההאטה האכזריים הפזורים במרחק קצר זה מזה. שלטי הכוונה יוליכו אתכם עוד כ-500 מטרים עד לפניה ימינה. נסיעה של מספר מטרים וסוף סוף הגעתם לרפת. כן, רפת פעילה. ועם שאלתם ומה העם הריח אז, כן, יש גם הרבה ריח.

הרפת משמאל – היקב מימין

ליד הרפת, שלט המסמן שהגעתם ליקב. מגרש חניה קטן, שלדעתי בשעות העומס לא יספיק, שער מתכת, ונכנסתם לעולם אחר.

דגמתי את המקום פעמיים. בפעם הראשונה באווירה רומנטית (עם האישה) ובפעם השנייה – עם חברים.

ביקור ראשון

על המקום

אז מה כבר אפשר לצפות ליקב ממושב.

עם מעבר השער תגיעו למרחב הישיבה החיצוני. חצר קטנה, סגורה, ריצוף שיש ומרצפות המזכירות דק עץ, מספר שולחנות כהים ושוממים שלא עושים שום חשק.

אבל בפנים – עולם אחר. המצביע כי המקום הוא עסק לכל דבר ולא רק תחביב.

הגעתם למעין בית קפה תל אביבי עם בר שיש גדול, אזור ישיבה פנימי, ועוד חדר לאירועים פרטיים הבנוי גם לארח קבוצות, עם אפשרות למצגות וכו'.

העיצוב כהה ורגוע, קורות עץ בתקרה, רצפה כהה, וכן גם הריהוט, שעליו רק אומר שהישיבה מאד נוחה.

המקום פתוח כל השבוע (למעט ימי ראשון) בן השעות 11:00 – 15:00
בימי חמישי גם בין 19:00 – 24:00
בשישי ושבת בין השעות 10:00 – 16:00

חווית הבילוי

המארחת, שלדעתי היא גם בעלת הבית, ניגשת ומביאה את התפריט וקנקן מים.

קיבלנו 2 תפריטים.

תפריט יין עם ארסנל היין הכולל 2 לבנים, 3 רוזה, 2 אדומים ו-3 יינות קינוח (וורמוט)

למרות שאתר היקב מציין טעימת יין בעלות 55 ₪, היקב מציע 2 מסלולי טעימות יין.
לבן-רוזה (4 יינות) – 55 ₪, ולבן-רוזה-אדום (6 יינות) – 70 ₪.

מחירי היינות אחידים 35 ₪ לכוס ו-95 ₪ לבקבוק, שהם מחירים הוגנים מאד.

מה שותים

אנחנו בחרנו במסלול הטעימות המורחב (70 ₪)

גוורצטרמינר 2022

מרסלן רוזה 2022

קריניאן רוזה 2023

גרנאש בלנד 2022  (75% גרנאש, 10% מרסלן, 15% קריניאן)

קריניאן סירה 2022 (75% קריניאן, 25% סירה)

סירה 2021

כמה מילים על החוויה.

נתחיל מהכמות היפה שנמזגה לכוסות ברוחב לב ושמחת הנשמה.
אפשר להתענג על הטעימה מבלי לחשוש שהכמות תיגמר לפני שהספקת לפענח את רזי היין.

לפעמים אני אומר שמעניין לטעום את היין אך לא בהכרח להנות ממונו.
כאן אהבנו את מה שקיבלנו. רעננות וחמיצות קלילה היכן שצריך, ומשחקי ריח וטעם שאינם חזקים מדי.

יש יקבים שמגישים אקסטרה על המוצהר, כדי להפתיע, לפנק.
היו לי ציפיות לטעום גם מיינות הקינוח, הוורמוטים. אז שאלתי האם יש עוד איזה יין וקיבלתי תוספת מהסירה, אך לאחר כמויות היין שהוגשו ממש לא היה צורך.

אם הוורמוטים לא ליופי, הייתי מציע להכניס אותם לטעימה מורחבת.

מה אוכלים

וכמובן שאין שתיה ללא אוכל. ביקב מגישים תפריט לא גדול אך מהודק, ובחרנו ממנו כמה דברים.

פלטת גבינות (115 ₪)

הפלטה נדמית קטנה אך זו טעות אופטית. יש בה 6 סוגי גבינות, קרקרים, אגוזי מלך, ועגבניות שרי.

גבינת הבושה שהייתה מקורמלת (או אולי מדובשת -עם דבש) וקצת פלפל, הייתה שיחוק אמיתי,
וגם יתר הגבינות ממש טובות, עם טעמים שונים (בניגוד למקומות המגישים גבינות שאולי נראות שונה אבל ללא הבדל בטעמים).

לפי בעלת הבית, הגבינות הן מקוריות מחו"ל, והאחראית על הטעמים, משנה כל העת ספקים, עד למציאת הגבינות המושלמות.

הקרקרים נהדרים ומספיקים בהחלט.

לחם הבית (28 ₪) פוקצ'ה / לחם הבית מטבלים

פוקצ'ה כמו שפוקצ'ה צריכה להיות. חמה, אוורירית, טיפה שומנית.
הזיתים ליד היו טובים.
מטבל שמן הזית בשילוב רוטב עגבניות ובלסמי זה מטבל ביחיד ולא ברבים אבל היה טעים וחוסל במהירות, כמובן שביקשנו תוספת וקיבלנו.

ברוסקטת הרינג (60 ₪) הרינג כבוש, שמנת כפרית, בצל סגול, שרי תמר

4 פרוסות (שלמעשה הן שתי פרוסות שנחצו) של לחם שניקלה קלות, עליו שמנת,
עליה הונחו פיסות הרינג, מעל בצל סגול, עגבניה ועלי בייבי לקישוט.

אשתי (שתמיד אומרת לא להשוות) לא אהבה, כי הדג לא דמה להרינג ההולנדי השלם בדוכני הרחוב שבהולנד.

אני, לעומת זאת, מאד אהבתי. הקומבינציה הייתה נהדרת עם מגוון מרקמים וטעמים. רק הייתה חסרה לי טיפת חריפות.

סלט בייבי מוצרלה (65 ₪) שרי תמר, בייבי מוצרלה, רוטב בזיליקום, שמן זית, קרוטונים ובלסמי.

עגבניות שרי טריות, חתוכות, עם בייבי מוצרלה (שזה כדורונים קטנים ולא קרעים מגוש גדול), בלסמי מצומצם וקרוטונים.

כמות העגבניות יפה אבל חבל שלא הוסיפו לגיוון טעמים גם כמה עגבניות צלויות (מסלט הבוראטה).

המוצרלה הייתה רכה ונמסה בפה, שזה טוב, רק הייתי רוצה יותר ממנה ומהקרוטונים.

למרות הקיטורים – יופי של מנה.

השרות

רוב הזמן, בעלת הבית נתנה את השרות תוך מתן תשומת לב וסבלנות לכל לקוח ולקוח.
למרות שהייתה יחידה, והסתייעה, אך לפעמים לצורך ההגשה, בעובדת המטבח שהכינה את המנות.

הרגשתי מטופל היטב, קשר עין נוצר במהירות ולא הייתי צריך להמתין זמן רב למילוי הבקשות.

לסיכום

אני, מה זה נהניתי. לא ציפיתי למקום כזה מושקע מכל הבחינות. עיצוב, יין ואוכל.

שרות קשוב וטוב.

היין שלשמו התכנסנו בתמחור הוגן, טעם טוב, וחשוב לא פחות – כמות יפה.

נציין לחיוב שהתפריט קבוע ואתה יודע בדיוק מה תקבל. אין אזל, נגמר, מגישים רק בסופי שבוע וכו'.

יפה שיש טעימה רגילה וטעימה מורחבת אבל הייתי מציע לעשות טעימה מורחבת + עם יין קינוח.

למי שרוצה, בתאום מראש, יש אפשרות גם לסייר בכרם וביקב וחבל שלא שמתי לכך לב. נשאיר זאת לפעם הבאה.

שורה תחתונה: ריח הרפת חולף מהר והטעם הטוב של האירוח – נשאר.

03/24

ביקור שני

על האירוח

ביקשתי מקום לשלושה אנשים ואושר לי מקום בפנים. יום לפני ביקשו שאאשר הגעה ואישרתי

כשהגעתי אמרו שיש מקום רק בחוץ (34 מעלות) ושבאונטופו זה רשום.
הסתכלתי ונכון. אונטופו והיקב שינו את המיקום בלי להתריע

המלצרית הנחמדה הבינה את המצב וארגנה מקומות בפנים.

החברים קצת התאכזבו. שאתה הולך ליקב במושב אתה מצפה ליקב, או לפחות לאווירת מושב. כאן הייתה אווירת בית קפה תל אביבי (וכינוס של אנשי טכניון, שדי השתלטו על המקום ובגללם רצו להושיב אותנו בחוץ).

טעימת 6 יינות התמשכה כשעתיים. המלצרית לא הסתכלה כלל האם הכוסות התרוקנו ולא שאלה האם למלא אלא לאחר שקראנו לה.

על היין

הטעימה אותה טעימה (כמו בביקור הראשון – לפי התפריט).

הכמות יפה כ-90 מיל'.

את הכוס האחרונה מזגה לנו מישהי אחרת והמזיגה הייתה בערך חצי כ-50 מיל'.
התלוצצנו ואמרנו שזו בטח בת משפחה. בדקנו – וצדקנו.

חוות הדעת של חברי הטועמים הייתה די פושרת מהיין אך זהו טעם אישי.

אומר רק שזהו עדין יקב במושב ולא צריך לצפות ליין עילי.

האוכל

כמעט אותו האוכל רק סלט בוראטה במקום מוצרלה.

בדעת הרוב: פלטת הגבינות הייתה דלה יחסית למחיר ופנים הבוראטה לא נזל

קינוחים

תפריט קינוחים על הקיר, כמובן שללא מחירים. נוהג ניפסד שחייב לעבור מן העולם.

הזמנו:

עוגת פאי לימון (50 ₪)

עוגת גבינה של אמא (47 ₪)

העוגות היו עדינות בטעמן, וחברי רצו משהו יותר גבינתי ויותר לימוני.

מה שכן, מחיר העוגות, ביחס לגודל, כמעט והפיל אותי לרצפה

2 אספרסו ארוך (12 ₪ כל אחד)

מידות האספרסו היו ככל הנראה לפי המידה האיטלקית ולא מידת האספרסו המקובלת בארץ שכן הכמות הספיקה בקושי ל-2 לגימות.
לו לפחות היו מצרפים עוגיית פינוק קטנה.

קפוצינו (15)

טעים, אך בכוס קטנה – כמו באיטליה

לסיכום

חוות דעת די פושרת מהיין ומהאווירה.

שרות לא קשוב, אך משתדל

הגיע זמן שיציינו את כמות היין שמוזגים לכוסות

מחירי קינוחים לא הוצגו, כפי שנהוג במקומות בילוי רבים – ובניגוד לחוק.

אף פעם לא הבנתי למה כותבים "עוגה של אמא……" (אמא של מי ?)
הייתי מעדיף שירשמו הפאי של פייר ארמה, או עוגת הגבינה של סדריק גרולה, שהם שפים ידועים.

שורה תחתונה: – בשביל להיות בתל אביב לא צריך לנסוע לצפון. מיצינו – לא נחזור בקרוב.

 

04/24

לאתר היקב: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות ontopo: לחץ כאן

 

 

 

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *