חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה חינאוי בוצ'ר שופ
הרצליה (פיתוח)

חינאוי ברחוב החושלים בהרצליה, חלק מאימפריית חינאוי, הוא מקום ותיק הכולל חנות יין, בשר, דגים, ומעדניה. בנוסף יש ארוחות צהרים עסקיות  וארוחות ערב בסופי שבוע.

התמונה מגוגל מפס

לפני מספר שנים לקראת כל סוף שבוע היה מגיע השף רן דושאוני, ומכין מעדנים בהתבסס על מוצרי החנות.

היינו שם אורחי קבע עד שעזבנו את הרצליה.

לאחרונה נודע לי שרן דושאוני חזר לשתף פעולה ולהפעיל את קסמיו בכל ערב חמישי וצהריי שישי.

הישיבה על הבר הארוך והיפה ובשולחנות ברחבה החיצונית.

החלק של חנות היין והבשר סגור ולכן אין אפשרות ישיבה בשולחנות המוגבהים שבמיזוג.

בידורית עם רמקולים המופנים החוצה משמיעה מוזיקה משמחת.

מה שותים

לפני תחילת המשתה הזמנו להתרעננות מהדרך

כוס יין אדום, פרימיטיבו גריפונה 2021 (48 ₪) ו-כוס יין לבן (42 ₪) שרדונה 2022 של יקב פלטר

בהמשך בחרנו בלוינסון גראז דה פאפא אדום (195 ₪) ללוות את ארוחת הטעימות שלנו.

מה אוכלים

תפריט קטן מונח ומתחילים לבחור. הרעיון הוא מבחר מנות קטנות שכולם חולקים בהם וכך יוצרים מעין ארוחת טעימות. כל זה בליווי יין טוב אמור להפוך כל ערב למהנה.

נתחיל באכזבה קלה כי חלק מהמנות המוכרות לנו אינן מופיעות יותר.

פוקצ'ה (22 ₪) סלסה וטחינה וצלחת חריפים וחמוצים (22 ₪)

פוקצ'ה טעימה. לדעתי מן הראוי היה כי החמוצים/חריפים יוגשו ללא עלות, ואז היה המחיר הוגן.

פאני פורי (59 ₪) ממולא בטרטר דג.

נתחיל מכך שהמנה גדולה. 6 יחידות. הדג היה טעים אבל (אבוי) הכיסון היה לח במקצת ולא קריספי כפי שהוא אמור להיות.

פטה כבד (48 ₪) בלסמי מצומצם ועגבניות מיובשות

המנה גדולה והטעם טוב.

בדרך כלל שמגישים פטה נהוג להגיש אותו עם טוסטונים וכאן הוא הוגש נטו. מזל שהזמנו את הפוקצ'ה כדי להפחית מכבדות הפטה.

טאטקי (59 ₪) פרוסות בקר בתחמיץ יפני

מנה יפה, והבשר טוב. לא הרגשנו שום דבר מיוחד או חדשני ברוטב המלווה.

טרטר בקר (59 ₪) בצל, צלפים ואיולי מוגש על מקלוני ברוסקטה

אי אפשר שלא להשוות למנה בגרסה הקודמת שנקראה "שובר שורות שהייתה מושלמת.

הפעם, הבשר היה קצוץ גס יחסית (כמו לסביצ'ה), הלחם – ברוסקטה היה קשה מדי, והיו חסרים טעמים עזים יותר של תיבול, מלח, פלפל, איולי וחלמון ביצה.

סביצ'ה פרואנית (65 ₪) סביצ'ה לברק, ממרח אבוקדו, צנונית ופלפל

לא ברור לי מה הופך מנה לפרואנית.

המנה נדיבה אך תפלה. האבוקדו היה מרוכך מדי וללא טעם. בכל המנה היה חסר לימון ומלח.

עראיס דג (49 ₪) עם רוטב יוגורט טחינה צ'ימיצ'ורי.

לצערי, מנה קטנה וסתמית. חבל שהמטבלים בצד. אני מצפה משף שיגיש מנה מושלמת כמו שהוא חושב שאמורים לאכול ולא שהסועד יוסיף (או לא) כאוות ליבו.

קינוח מתחלף

הפעם הקינוח היה קרם לוטוס וגלידה, שקיבלנו ע"ח הבית.

מתוק וטוב וסיום מענג לארוחה.

לסיכום

למה באים לחנות יין, אם לא כדי לשתות יין טוב המלווה במעדנים.

מבחר בקבוקי היין מצומצם (2 רוזה, 6 לבן ו-8 אדום) וחבל שאין אפשרות הזמנה מכל המבחר שבחנות. מחירי יין בין 110 ₪ ל- 290 ₪.

יין בכוסות בין 42 ל-48 ₪ אבל המבחר דל ביותר.

האווירה בלתי מחייבת. ישיבה בחוץ, ללא מיזוג.

המנות נדיבות בכמות, אבל מרן דושאוני אנו מצפים ליותר.

סה"כ שילמנו 668 ₪ לארוחה של 4 סועדים. כולל 2 כוסות יין ובקבוק נוסף. 6 מנות, לחם וחמוצים שזה לא נורא יקר – אבל גם לא זול.

 

לאתר החנות: לחץ כאו

 

 

5/23

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *