חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה הדסון
(רמת החייל) תל אביב

מסעדת הדסון ידועה כאחת ממסעדות הבשרים הטובות בתל אביב, אם לא בארץ, אם לא הכי. רציתי לחגוג משהו מיוחד עם אוהב בשר וראיתי שיש תפריטי צהרים וערב, אז בחרתי בה לארוחת צהרים.

תאום והגעה

תיאום הביקור בקלות באמצעות אונטופו.

הברזל 27 שעות הצהריים. רחוב עמוס לעייפה במכוניות והולכי רגל. ברחוב מקומות חנייה ספורים והיזהרו לא לחנות היכן שפנוי בטרם בחנתם טוב את התמרור בסביבה כדי שלא תצאו במפח נפש. מגרשי החנייה באזור בעלות של עשרות שקלים לשעה אבל מי שיחנה בחניון מגדלי אור שבכתובת המסעדה יקבל הנחה קלה בחנייה.

הכניסה למסעדה בחלקו האחורי של בניין משרדים ענק

המסעדה ממוקמת בכתובת אך בחלקו האחורי האחורי של הבניין. רחבה גדולה יפה ומזמינה עם בריכת מים קטנה ופינות ישיבה חיצוניות.

קבלת הפנים

על פניו אין שום דבר מיוחד במסעדה. מראה גנרי. שולחנות עץ כהים. כסאות נוחים בר ארוך. עמדת הכניסה מאוישת על ידי שתי עלמות חן שבודקות אם הזמנת מקום, וגם אם לא, ינסו לארגן לך אחד כזה, הכל בנעימות למרות הלחץ.

על האוכל

התיישבנו ומיד מגיע דין, המלצר שלנו לארוחה, עם התפריטים. דף אחד לאוכל דף ליין ודף לאלכוהול. גם קנקן מים הגיע מהר ובעודנו מעיינים נשאלנו האם אנו רוצים לשתות משהו. אז הזמנו שליש בירה בלו מון (33 ₪)

מעיון בתפריט עולה כי אין ארוחות עסקיות. אבל אני מבין לגמרי את המסעדה שרוצה למקסם את רווחיה היות והיא בתפוסה מלאה גם בצהריים, ביום שהיינו, למרות המחירים.

ראשונות

בשר טוב עם רוטב מצוין. קצת יקרה לטעמי

חלונות ניו יורק (86 ₪) נתח סינטה שככל הנראה ניצרב קלות מצידו החיצוני, הוכנס לתנור  ונחתך ל-8 פרוסות דקות במידת עשייה מצוינת וגם טעים. רוטב חמאה טופי יפני שהלך נהדר עם המנה.

בתפריט רשום שעם המנות הראשונות מקבלים לחם וחמאה (20 ₪). קיבלנו 2 לחמניות נהדרות עם חמאה מעולה. רק בבית, לאחר בדיקת החשבון, ראיתי שחויבנו ב-20 ₪. ואני שואל, האם לחמנייה אחת עולה 20 ₪? (היות והיזמנו ראשונה אחת בלבד.

עיקריות

שיטת הזמנת הנתחים במסעדה מקוממת אותי. המחיר בתפריט הוא ל100 גרם אבל רוב הנתחים הם נתחים גדולים, חתוכים מראש, הנתחים הלכאורה זולים יותר הם עם עצם, המעלה את המשקל הכולל. (למה אי אפשר להגיש אנטרקוט ללא עצם).

לצערי הגשת/"צילחות"  המנה העיקרית לא מרשימה בעליל

סטיק מצוין, צילחות לא משהו, מחיר מוגזם לטעמי.

טיבון 400 (252 ₪). המלצר הודיע שיש טיבון במשקל 400 גר' כולל עצם המהווה כ- 20% מהנתח. עם הבשר אפשר להזמין 2 תוספות.

הבשר הגיע עשוי לעילא ולעילא לא עבה אך עסיסי ומלא טעם.

הסלט הירוק שליווה את הבשר סלט ירוק נדף טריות. החסה נראתה כאילו נקטפה לפני שנייה. התיבלון היה מצוין.

סלט מוטי היה התוספת הנוספת. לא יודע מי זה מוטי אבל כל הכבוד על סלט עגבניות השרי עם שום ופלפל חריף וחמיצות נכונה.

המבורגר טוב המגיע בלחמנייה מצוינת.

הדסון בורגר 200 גר' (82 ₪). לשולחן הגיעה צלחת גדולה עם לחמנייה מרובעת עלה חסה שעליו עגבנייה בצל ומלפפון חמוץ. מה שניקרא מנה מפורקת. יש ההיגיון בהגשת מנה מפורקת כדי שהחסה תישאר פריכה או כדי שמי שלא אוהב אחת מהתוספות, שלא יאכל. אני הייתי מעדיף שישאלו אותי ואז לשים הכל על הלחמנייה כי אני אוהב עירוב טעמים.

בכל מקרה ההמבורגר היה טיפלה יבש אבל הלחמנייה הייתה מושלמת להמבורגר, הגודל נכון המרקם והטעם. בצד סלט מוטי שכבר תיארתי ושיבחתי.

רוטב חלונות. לאחר ששיבחנו את המנה הראשונה המלצר אמר שיביא לנו את רוטב החלונות גם כתוספת לעיקרית. הרעיון היה מצוין. הודינו בטיפ.

אחרונות

אפשרויות שגרתיות. מוס שוקולד, פאי פקאן, קרם ברולה, עוגת גבינה וגלידה.

יש גם אלכוהול כגון גראפה, ליקר, פורט, קוניאק, קפה ותה.

עוגה כמו שצריך. גודל סביר ולא מתוקה מדי

ציז קייק (52 ₪) היות והמלצר המליץ הלכנו על העוגה עם רוטב תות. כמצופה, עוגה טובה, טעימה, נחמד ולא וואו. היתרון – העוגה לא הייתה מתוקה מדי, ולמי שחסר מתוק יכול לקחת מרוטב התות.

היזמנתי ארוך וקיבלתי קצר (לפי השיטה האיטלקית)

בתפריט לא מתאמצים יותר מדי ומציינים שקפה עולה 11 – 18 ₪. למה לא לפרט את סוגי הקפה ומחירם.

אספרסו ארוך (13 ₪)  הגיע בספל יפה עם עוגייה טעימה. כצפוי קפה טוב, לגבי הכמות – באיטליה זה ארוך, בישראל קצר.

סיכום

למרות שהמסעדה בעומס היא נקייה ומצוחצחת כולל השירותים, שהם בסגנון השנוא עלי – שחור וחשוך.

חבל שאין עסקיות. לא כל האנשים יכולים להרשות לעצמם ארוחה במחיר כזה אז תנו להם לפחות בצהריים איזה דיל מוזל.

למרות שהאוכל מצוין והשרות מצוין, יצאתי בהרגשה של פספוס.

אין במסעדה איזו חוויה מיוחדת אלא אוכל בסיסי וטעים מאד. לא אכלנו 6 מנות וגם לא את המנות היקרות שבתפריט ובכל זאת שילמתי יותר מ 500 ₪ (600 ₪ כולל טיפ). סכום גבוה מדי לאוכל לא מתוחכם.

למה לא מגישים סטיק אנטרקוט ללא עצם. לשלם עשרות שקלים עבור עצם, גם אם לטענת מומחים מוסיפה טעם, זהו מחיר יקר ומוגזם מדי לטעמי.

נכון שאף אחד לא חייב אותי לבוא, אבל הייתי וזה הספיק לי בהחלט. בפעם הבאה שארצה בשר, אלך פשוט לסטיקייה טובה, ויש כאלה.

ולחשוב שתמורת רק עוד כ-400 ₪ לזוג אתם יכולים לסעוד בהיבה, A, או OCD ולקבל חוויה טובה הרבה יותר.

לאתר המסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום: לחץ כאן

 

11/2022

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *