חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

יקבי ירושלים
מרכז המבקרים בפתח תקוה

יקב ירושלים הוא יקב גדול ומטבע הדברים, לא כל היינות יכולים להיות נהדרים. בפעמים שיצא לי לטעום אותם, איך נאמר – לא השתגעתי. אבל אז קרו 3 דברים.

  • קראתי שהיקב בהובלת ליאור לקסר וכרמית אהרנרייך שינה כיוון.
  • עד כמה שניסיתי, לא לתאם ביקור במרכז המבקרים של היקב, בירושלים, ואז שמעתי שפתחו מרכז מבקרים חדש בפתח תקוה.
  • עופר יוכלמן ארגן ערב טעימות של יין היקב בפתח תקוה.

הייתי במספר אירועי טעימת יין שעופר אירגן. מקבלים בהם  תמיד יותר.
גם בערב זה הובטחה לנו טעימה של יינות רבים יותר, מהסדרות הגבוהות של היקב בהובלת ליאור לקסר, היינן הראשי.

הערה: בסוף יש סיכום של ביקור נוסף מחודש אפריל 2024

על המקום

קרוון האייר סטרים הוא אייקון בתרבות האמריקאית

ברח' ארלוזורוב 30 בפתח תקוה נמצא בית יד לבנים (הראשון בארץ) וצמודים אליו המוזיאונים של פתח תקוה.
מאחור פארק ירוק ויפה שבפתחו מרכז המבקרים של היקב.
רחבה עם שמשיות, שולחנות וכסאות ומזנון חיצוני, על בסיס קראוון איירסטרים (או לפחות בצלמו)  ואני מנחש שלא סתם בחרו בדגם זה כדבר הראשון שהעיניים רואות.

לצידו נמצא חדר האירוח הפנימי הבנוי קודם כל לאירוח ואירועים, כאשר הפעילות הלוגיסטית מתקיימת בחוץ.

העיצוב משלב בין הישן והאייקוני כמו הקרוון או אבני ירושלים שבאחד הקירות אל מול החדשני, נקי, מעין סקנדינבי עם כסאות עץ מיוחדים ובר שהדופן הקדמית שלו עשויה חיתוכי עץ הנעשים בלייזר. עיצוב מיוחד. לטעמי – יפה.

חווית הבילוי

הערב נחלק לשלושה חלקים.

החלק הראשון היה סיור מודרך קצר בהובלת מנהלת המוזיאונים של פתח תקוה, בקרית המוזיאונים, כדי לפתוח לנו את התיאבון, ואכן הסיור באמת עורר התפעלות והבטחנו לעצמינו שנחזור לביקור אמיתי במקום.

החלק השני היה כיבוד קל, למלא את הבטן לפני שנתחיל בטעימות היין.

החלק השלישי היה טעימת יין מודרכת על ידי המנכל ויינן היקב, ליאור לקסר.

נתחיל מכך שהיקב מכבד את הערב וכל הצוות הבכיר כולל הבעלים, המנכל ומנהלת השיווק היו במקום לוודא שהכל ילך "כמו שצריך".

מה אוכלים

מה לא היה לנו

על שולחן הבר פלטות מגשי גבינות וירקות

לאחר מכן הוזרמו פיצות,

פוקצות,

קישים קטנטנים מסוגים שונים.

הרעיון היה לסיים את האוכל כדי לתת ליין את המקום המרכזי ולא להיות עסוקים באכילה בעת טעימת היין.

לאחר שסיימנו, השולחנות נוקו ועל כל שולחן הונחו פרוסות בגט ושמן זית לנקות את החיך בין טעימה לטעימה, למי שחפץ בכך.

בסוף בסוף, עם יין הקינוח הוגשו גם עוגיה וקיש מתוק שחתמו נפלא את הערב

מה שותים

ליקב 4 סדרות

סדרת פרויקט תחנת הרוח – the windmill project: פרויקט המצוינות של היקב. היינות מופקים מענבי איכות מתוך רצון לשקף את הפרי והכרם בצורה המיטבית ולכן לא בהכרח יופק אותו יין בכל שנה.

סדרת הפרמיום – premium: מכרמים מצטיינים מיצרים יינות זניים, מורכבים ואלגנטיים.

סדרת הוינטג' – vintage: יינות נגישים שאינם מוותרים על מורכבות ומהווים תמורה מצוינת למחירם

סדרת מרתף המלך – the king's celler: יינות "שמחים" פירותיים המיועדים לשתייה יומית.

יינות לבנים

מיד בהגעה, לפתיחת הערב, המתינו על חבית בכניסה למרכז המבקרים, כוסות יין עם 2 יינות לבנים מסדרת וינטג'. יינות כיפיים לשתייה שלמרות הקור בחוץ, חיממו את הלב.

גוורצטרמינר 23, חצי יבש

(קנינו)

שרדונה 22

לאחר הסיור והאוכל התחילו לירות את הארטילריה הכבדה.

סוביניון בלאן 23  (סדרת פרמיום)

(קנינו)

רוזה 23  (סדרת פרמיום)

שרדונה ריזרב 22 (סדרת פרויקט תחנת הרוח)

יינות אדומים

מרסלן 21 (סדרת פרמיום)

(קנינו)

קברנה סוביניון 2018 (סדרת פרויקט תחנת הרוח)

פטיט סירה 2020 (סדרת פרויקט תחנת הרוח)

(קנינו)

עז

תווית מעניינת ליין עלום שם. גימיק נחמד אך למעשה זהו הפטיט סירה המוכר והטוב רק משנת 2023.

בלנד ספיישל ריזרב של קברנה מרלו ופטי ורדו 2019  (סדרת פרויקט תחנת הרוח)

יין קינוח

שירז מחוזק בברנדי 2019

(קנינו)

לסיכום

נחזור על הפירגון לעופר יוכלמן על אירגון הטעימה וליקב על אירוע מכובד שהיה מעל ומעבר.

ליאור לקסר, היינן ומנכל היקב, הסביר בצורה מרתקת ומאלפת את המורכבות שבעשיה.
לא פירטתי בכתבה כי לא רציתי לגזול מעבודת אנשי מרכז המבקרים כאשר אתם תבואו לטעום את היינות – ואתם חייבים זאת לעצמכם (רק אל תצפו למגוון היינות שהוצגו כאן ולא להסבר אישית מהמנכל).

באופן כללי אומר כי השם הרע שאולי יצא ליקבים הגדולים, יצא בגלל הסדרות הנמוכות, אבל במחיר הנכון, ועדיין זול, היקב יודע לעשות יין נהדר, והעובדה שקניתי לא מעט, מעידה על כך (וזה נכון לכל היקבים הגדולים).

מרכז המבקרים בפתח תקוה הוא מקום נהדר לבילוי. חוץ מיין יש גם פיצות, כריכים, סלטים ומאפים והאווירה מול הירוק, נהדרת. ולא לשכוח לבקר במוזיאון.
המקום ממש מזמין אירועי מנהלים בחברות, קצת לצאת מהשגרה ולסקור את הישגי/כישלונות השנה על כוס יין מנחמת, אחת או יותר.

שורה תחתונה: חבל"ז. יופי של ערב. יופי של יין. מה שנשאר הוא לבוא למרכז המבקרים בירושלים, ולהתרשם גם שם.

ביקור 2

ביקור נוסף, לאנשים רגילים באמצע השבוע אחרי הצהריים. תאום טלפוני קל ומהיר עם כפיר שהבטיח שיפנק אותנו.

הגענו בשעה היעודה כפיר לא היה. מי שכן הייתה זאת כרמית, מנהלת השיווק של היקב שישבה איתנו ונתנה לנו מידע ככל שביקשנו לדעת.

חווית הבילוי

עלות טעימת 6 יינות + פלטת גבינות – 125 ₪.

בתחילה ישבנו בחלל הפנימי הממוזג ולאחר שהסתיים הזמן שהוקצב לנו, וגם השמש קצת שקעה, יצאנו לשבת בחוץ תחת שמשיה אל מול הגן.
וחוץ מהקבלנים שדווקא היום עבדו, וחפרו, והרעישו, כלום לא פגם בשלוותינו ובפסטורליה המקומית.

טעימה רגילה כוללת 6 יינות, אבל כמו כל יקב המכבד את אורחיו, חובבי היין, ויודע שעוד יין ישמח לבב אנוש, קיבלנו יין נוסף כבונוס.

הטעימה מורכבת במקום

מה שותים

שרדונה ריזרב 2022

פרימיום רוזה 2023 מענבי פינו נואר

בלנד מלבק-שיראז 2022

בלנד אדום 2021 מענבי קריניאן ומרסלן

מרסלן 2021

פטיט ורדו 2020

קברנה סוביניון 2018

יינות טובים והמחירים מעבירים את היין ל- V.F.M לגמרי.

קנינו, כמובן שקנינו.

מה אוכלים

פלטת גבינות יפה, שכללה 4 סוגי גבינות קצת ירקות, 3 מטבלים אגוזים וצימוקים.

הפלטה לוותה על ידי לחם הבית שהיה כמו פיצה רק בלי הלמעלה והיה נהדר.

פיצה זוגית (40 ₪)

פיצה בסדר. טעימה אבל לא עפתי.

אספרסו (10 ₪)

הקפה טוב, אבל הוגש בכוס חד פעמית.
(לי אישית קצת הפריע)

שרות

קשוב ומקצועי

לסיכום

באנו לחוות כאחד האדם, ואפילו נהנינו

שורה תחתונה: החוויה היא בעיקר אנשים.

 

לאתר היקב: לחץ כאו

להזמנת מקום באחד ממרכזי המבקרים: לחץ כאן

 

01/24 + 04/24

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *