חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

יקב קדמא
כפר אוריה

רוח המקום

החלטתי להכיר את יקב קדמא, אותו אני מכיר ומוקיר, לעוד 2 פנסיונרים. הזמנו מקום דרך אתר האינטרנט ל-12 בצהריים. הגענו, שניים, חצי שעה לפני. המקום בפנים שומם חוץ ממישהי על הבר שעסוקה ולא מביטה לעברינו, אין אף אחד שיקבל את פנינו.

קיבלנו עונש

לפתע יוצאת מהמטבח עלמת חן ומבקשת מאתנו לחכות ליד עמדת הקבלה בכניסה עד שיטפלו בנו, יוצאת מבעדה הדלת ונעלמת בלי שהודיעה לאיש על בואנו. חיכינו וחיכינו, מרוב שהיינו עייפים לחכות, התיישבנו באחד השולחנות ואז היגיעה נינה, הבעלים. היצגנו את עצמינו, התנצלנו שהגענו מוקדם מהצפוי והיא הפנתה אותנו בחיוך למרפסת להמתין לחבר הנוסף. בינתיים, אותה אחת שהייתה בבר יוצאת בחיוך "אוי, לא שמתי לב שאתם פה".

על החצר והנוף

רק חלק, כי תמונה אחת לא קולטת את כל הנוף

התיישבנו בחוץ תחת עץ התאנה הגדול. צל למכביר, רוח נעימה. הסכמנו שהמקום קסום. מגיע מלצר, מניח את התפריטים ומציג את עצמו "גל, נעים מאד". בינתיים מגיעה נינה עם בקבוק יין לבן "late harvest" – בציר מאוחר ואנו נענים בשמחה לקצת יין, כדי שההמתנה עד להגעת החבר השלישי תעבור בכיף.

על החוויה

טעימת היין והשתיה

הצלע השלישית מגיעה. אנחנו מסתכלים בתפריט ומחליטים ללכת על טעימת יין רגילה (45 ₪). המלצר מוזג לחבר השלישי את היין הלבן (שקיבלנו קודם) ואני מבין, עכשיו, שהיין שנמזג לנו  קודם לא היה על חשבון הבית אלא על חשבוננו.

תחקור קליל למלצר המעדכן כי טעימת יין היא 2 יינות לבנים, יין אדום אחד ויין קינוח. היות והרוב בשולחן מעדיף יינות אדומים והיות ויין לבן אחד כבר קיבלנו, ביקשנו אם אפשר, לקבל 3 יינות אדומים ולוותר על יין הקינוח (אגב. לפני שבועות מספר הייתי ביקב בטעימה וקיבלתי 2 לבנים, 2 אדומים ויין קינוח כבונוס). אמרו לנו שכבר נסתדר.

לא אפרט יותר מדי על היין (אין חדש תחת השמש), רק אגיד שקיבלנו לפחות 6 טעימות והיין נמזג בנדיבות רבה וכולנו אהבנו.

בנוסף: בקבוק מים מינרלים קטן (11 ₪), אספרסו ארוך (10 ₪)

על האוכל

פלטת גבינות זוגית (109 ₪) שהוגשה עם לחם משני סוגים ומעט ירקות הייתה סבירה בכמות, אך לא באיכות שחייבים לבוא בשבילה.

פלטת גבינות זוגית. משביעה אך לא איכותית לטעמי

פלטת חצ'פורי זוגית (109 ₪) המוגשת רק באמצע השבוע. הפלטה כללה שני חצ'פורי במילוי גבינה ושניים במילוי שעועית. בנוסף שלוש צלוחיות. באחת סלטון ירקות בשנייה ממרח חצילים גאורגי ובשלישית סלק גאורגי. החצ'פורי היו דומים לבורקס, אך פחות טעימים לחיכי. הסלטים הגאורגיים, עם תבלין גיאורגי מיוחד שהיה נחמד לנסות, אך בפעם הבאה נוותר.

כרגע רק באמצע השבוע – פלטה חצ'פורי זוגית

 

על הקינוחים

שלושה קינוחים (שלא במבצע)

היין והאווירה עשו את שלהם אז החלטנו לצ'פר את עצמינו במנות קינוח.

אני לקחתי, כרגיל, אפוגטו. היה, כרגיל, נהדר.

גביע דובדבן שיכור שזה אותו גביע, עם אותה הגלידה ועליה פיזרו מהדובדבנים שאיתם עושים את יין הקינוח. הטועם פחות התחבר.

קסטה עם גבינת מסקרפונה שהייתה המנה הפחות טובה לטעמינו.

לסיכום

כנראה שלאור בקשתנו לשינוי סוגי היינות חייבו אותנו על טעימות יין פרמיום (75 ₪). היין נמזג בנדיבות ובאמת, הרגשנו שאנחנו מקבלים מעל ומעבר לטעימה רגילה. הבדל של 30 ₪ אולי שווה את התמורה רק תוודאו שהלקוח מודע לשינוי.

לכל מי שבא לטעימת יין: לפני ההגעה ליקב, הכירו את יינות היקב. ביקב, בדקו אלו סוגי יין מציעים לטעימה ואם יש משהו שאתם רוצים לטעום, נסו לשנות, גם בתוספת מחיר.

זו אינה מסעדה אלא יקב והדגש הוא על היין. האוירה והנוף הם בונוס.

על השרות:

כן. שרות טוב יכול להפוך חוויה רעה לחוויה טובה – ולהיפך.

פתחתי את הכתבה בדיווח על שרות לקוי. לבקש לחכות בכניסה זה סביר אבל ראוי היה שמי שהעמיד אותנו בצד יקרא לאחראי לסיים את הליך הקבלה.

אסיים את הכתבה בשבחים על המלצר שלנו, גל, ששירת אותנו במקצועיות. היה כל הזמן באזור וחיפש לראות האם אנו (או אחרים) זקוקים לדבר מה נוסף. היה קשוב למשאלותינו, מה שגרם לנו לשבת יותר ולהזמין יותר.

לאתר היקב: לחץ כאו

9/22

————————————–

חגיגה משפחתחת

נוסף על היין יש לנו סיבה טובה מאד לאהוב את יקב קדמא והיא החיבה לכלבים. היקב מארח בשמחה את בעלי הכלבים וחיית המחמד שלהם, גדולה או קטנה, לא משנה. תוסיפו לזה את העובדה כי היקב פתוח בשבת ותמצאו מקום נהדר לבילוי משפחה של 6 בוגרים + 2 כלבים.

אוגוסט הוא חודש חם. הזמנו מראש מקום ישיבה באולם הפנימי, הגדול והממוזג ורצינו פשוט להנות מהחיים.

מה שתינו:

הזמנו 6 טעימות יין רגילות (45 ₪), הטעימה היא של 4 יינות וצ'ופרנו ביין קינוח.

התחלנו בלבנים:

קלילים, מאוזנים ומתאימים לקיץ

מוסקט קנלי (Canelli) 2021, 88% ענבי מוסקט ו-12% סוביניון בלאן.

בציר מאוחר (late harvest) 2021 מענבי גוורצטרמינר

היינות האדומים:

לא יינות הדגל של היקב אבל שותה אותם בהנאה כל פעם

לירה 2019: ממסך של 62% שיראז, 25% קברנה סוביניון ו-13% פטי ורדו.

קופיה 2018: ממסך של  45% שיראז, 22% קברנה סוביניון, 12% מלבק, 12% קברנה פרנק ו-9% פטיט ורדו.

יין הקינוח היה שיכר דובדבנים

כל היינות היו נעימים לשתייה ומלווים טוב את האוכל שהזמנו.

נציין לטובה את ההסברים הקצרים והממצים שקיבלנו על כל יין

מה אכלנו:

נציין שהזמנו והנחנו באמצע השולחן את כל המנות לצורך חלוקה. הכמות בסדר וכן גם האיכות. הכל מלווה באופן נפלא את היין.

פלטה גבינות זוגית (109 ₪),

פלטה משודרגת (149 ₪) הכוללת גם עלי גפן,

פרוסות סלמון (18 ₪),

סלט טברנה לחובבי הדיאטה (57 ₪)

תפריט הקינוחים כולל 8 קינוחים, די סטנדרטיים, כל אחד ב 39 ₪. אבל "במבצע" 3 קינוחים  ב- 110 ₪ – אז יצאנו למבצע וחזרנו כדי לספר. הקינוחים גדולים וההערה היחידה שלי היא שחבל שלא הונחו על 3 צלחות נפרדות.

יחד עם אפוגטו (32 ₪) ואספרסו כפול (16 ₪) סיימנו בהצלחה עוד ארוחה משפחתית.

לסיכום:

יחס נהדר של אנשי היקב, יין נעים לשתייה, אוירה משפחתית עם אזור חוץ יפה. אוהבי כלבים, כבר אמרנו.

נגיש לנכים

ותודה מיוחדת ליקב על האפוגטו (למי שלא יודע – גלידה וניל עם מנת אספרסו). לצערי ולתמיהתי, מסעדות איטלקיות רבות אינן כוללות בתפריט את הקינוח הכה נפוץ והכה טעים המאפשר לי לאחד 2 אהבות (גלידה וקפה). אז שוב תודה ונתראה בפעם הבאה.

לאתר היקב לחץ כאן

8.22

———————————————

השקת יינות 2022

יש הרבה סיבות לאהוב את יקב קדמא ולא רק בגלל היין. היקב נמצא קרוב למרכז כך שנח מאד להגיע אליו ויש אפשרות אירוח כולל אוכל טעים וגינה מקסימה בנוסף על שטח הפנים המרווח.

רק נזכיר כי זהו היקב היחיד בארץ המשתמש בכדי חרס ענקיים, שניתן לראות במהלך הסיור אבל לטעמי חשובה לא פחות היא התוצאה.

ליקב מנעד רחב של יינות החל משיכר דובדבנים, יינות זניים, "פטי ורדו" ו"גוורצטרמינר" אולם רוב יינות היקב הם בלנדים.

יצא לי להיות בהשקת יינות של היקב (5 יינות). ערב שהיה ללא עלות אך חייב הרשמה מראש. היינות שהוצגו היו:

  1. גראנד רזרב 2018,
  2. רזרב 2018,
  3. לירה 2020,
  4. קופיה 2020,
  5. פטיט ורדו 2020.

באולם רחב הידיים הוצבו עמדות טעימה ועל המזנון היה כיבוד קל.

ישבנו בגינה לעת השקיעה ונהנינו מכל היינות.

היות והייתה אפשרות להזמין גם יינות שלא רק מהיינות שהושקו הזמנו כוס יין רוזה, שהיה למעשה בלאן דה נואר (49 ₪ לכוס) והיות והיה טעים, קנינו בקבוק (90 ₪).

רצינו בקבוק נוסף והתלבטנו בין ה"פטי ורדו" ה"לירה" ו"הרזרב".

לבסוף בחרנו ברזרב (160 ₪). קצת יקר אבל אחרי כזה ערב נעים, טעים ומעניין (הייתה גם הרצאה קצרצרה של ארקדי פפיקיאן בנושא יין מאז ועד היום) לא עושים חשבון.

6/22

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *