חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

יקב כרם ברק
בקוע (ליד צומת נחשון)

בעבר כבר כתבתי על היקב וזהו ביקור נוסף כדי לדגום את שיטת האירוח ה"חדשה", שכבר לא כל כך חדשה.

מה מציעים

בעוד שבעבר בכל יום ששי היה היקב מארח בשיטה של מזנון ארוחת בראנץ' – מזנון לא עמוס כמו בבתי מלון אך הכל טרי וטעים. פשוט ואיכותי + טעימות יין כיד המלך.

מתקופת הקורונה, אתה מגיע ליקב מזמין סל פיקניק זוגי, טועם מיינות היקב כדי לבחור איזה בקבוק יין יתוסף לסל.

אפשר לשבת לאכול גם במבנה היקב עצמו, גם בכרם בחוץ או לקחת, לנסוע לאן שאתה חפץ ולפתוח שולחן אי שם בטבע.

תאום והגעה

היקב מציע להזמין מראש, דרך אונטופו, כדי שלא תצאו בידיים ריקות. אנחנו הגענו ביום ששי גשום, בשעה 1400 ולא קיווינו ליותר מדי.

הדרך מהמרכז יפה, נכנסים לישוב הקטן בקוע. רצוי לנסוע בהכוונת תוכנת הניווט כדי שתגיעו. במגרש החנייה עמדו לא מעט מכוניות אבל מבחוץ המקום נראה שומם. לפני המבנה, כרם בשלכת, מראה יפה כשלעצמו ובו פזורים שולחנות, כיסאות ושמשיות במרחק גדול בניהם לישיבה כאשר מזג האוויר מאפשר. רחבה חיצונית קטנה לפני הכניסה עם שולחנות, כסאות ובר גדול הפונה לכרם.

אווירת המקום והאירוח

פתחנו את הדלת מולנו אולם גדול, עיצוב מינימאלי. מצד ימין ארון תצוגת מגוון יינות היקב, בהמשכו בר יין ועליו בקבוקים רבים. במרכז האולם שולחן גדול, סביבו חבורת צעירים יושבים, אוכלים, שותים, ובגדול – חוגגים את החיים.

רואים מיד שהמקום אולי אינו משדר יוקרה אבל חגיגה, בטח ובטח.

את פנינו מקבלת בלונדינית צעירה וחייכנית, שני – זה שמה, והיא מנהלת היקב ואחראית על האירוח. גם יוסי נמצא במקום ומשגיח שכולם יהיו מרוצים.

שאלנו מה האפשרויות והבטיחו לנו שאפשר עדיין לשבת במקום ולאכול. לפני זה כמובן – טעימת היין הבלתי נמנעת. לדברי שני, השנה יוסי יצר 10 יינות פט-נט והיקב מתחייב על טעימת 4 יינות לצורך הבחירה.

כאן באה לביטוי אחת הסיבות שאני כל כך אוהב את היקב. הנדיבות. למרות השעה (סופ"ש לפני סגירה) טעמנו הרבה יותר יינות ופתחו לנו לא מעט בקבוקים לטעימה, בעיקר פט-נט שהוא יין תוסס, אבל לא רק.  טעמנו פרנץ קולומבר, בלאן דה נואר קברנה סוביניון ועוד כמה. מהיינות הרגילים "ים תיכון" בלנד של קריניאן, סירא ומרסלן, מרלו ואדום.

סמל היקב המופיע גם על התווית שעל הבקבוק קשור בסיפור היקב הסובב, בין היתר, כהנצחה לברק, בנו הבכור של יוסי, שהיה צייר קומיקס מוכשר, ונפטר בן 18 בלבד.

כל יין היה מעניין מאד. גם בגלל התסיסה שמקשה קצת ברגע הראשון להבין מה טועמים אבל גם משום שהיינות קלים מאד לשתייה, ולכל אחד מהם איפיונים ברורים.

הדיל היומי

יין

בחרנו בקבוק יין – פט-נט גוורצטרמינר משום שאנחנו אוהבים את ריחו וטעמו של הזן. היין אינו מתוק אך טעם וריח הזן האהובים מורגשים.

אוכל

לשולחן הגיעו 2 סלסילות שתכולתן ארוזה בקפידה ונפרסה חיש קל על השולחן.

לחם מחמצת, הנאפה במקום – טעים בטירוף עם קליפה קריספית כמו שצריך. יחד איתו, פלטת גבינות קשות טובות. לאבנה, פלטת ירקות צנועה.

סלט טחינה, סלט חצילים בטחינה על האש וממרח פלפלים

בכוסיות קטנטנות, ריבה מתוצרת ביתית, זיתים וממרח ארטישוק שום ושקדים – עם טעם מודגש של שום.

וגם 2 מאפי קיש אישיים ממולאים בירקות וגבינות שהוכנו במקום. כרגיל, הקישים נהדרים

בסוף בסוף 2 מאפי שמרים פשוטים, בסיסיים אך טובים.

מאיה זכרה שהיו פעם בורקסים נהדרים. שאלנו האם הפסיקו להכין אותם. למרות שהם לא במנה, היו גם היו ומיד קיבלנו, לזכר ימים עברו.

מי שבמקום יכול להתכבד בקפה (ממכונת אספרסו) ללא הגבלה או תוספת מחיר.

סיכום

גילוי נאות: אני מכיר את היקב. הייתי בו לא מעט פעמים ואני מוטה מראש לטובת היקב. אנשים טובים, אוירה טובה, אוכל טעים ויין ישמח לבב אנוש.

דיל של בקבוק יין + סלסלת הפיקניק עולה 220 ₪. במבט ראשון נראה אולי קצת יקר אבל אל תשכחו שיש לכם גם טעימת יין הנמזג בנדיבות ובכמות שרק עליה משלמים בנפרד לא מעט. המוצרים ארוזים בפשטות אך טריים וטעימים ובהחלט מספיקים לזוג.

למרות היום הקודר וקור היין, היה חם בלב.

שירותים נקיים (גם בסוף היום) ושירות מעולה.

נחזור, בוודאי שנחזור. נצפה למזג אויר טוב ונשב בכרם ו-נ-ש-ח-ר-ר

 

לאתר היקב: לחץ כאו

 

להזמנת מקום: לחץ כאן

 

01/2023

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *