חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

יקב לוינסון
פתח תקוה

עידו לוינסון הוא אחד משני האנשים בארץ שהם בעלי התואר המכובד "master of wine". חוץ מזה הוא יינן מוכשר בתפקיד בכיר מאד, ועדין מוצא את הזמן להפיק יחד עם אביו ויינן נוסף את יינות "garage de papa".

ללא קשר, ועם הרבה קשר, המשפחה הם בעלי המסעדה, או נכון יותר לומר כבר, רשת מסעדות – נונו מימי.

על המקום

במסגרת שאיפת ההתרחבות המשפחתית, היקב עבר לפתח תקוה, לרחוב בזל 16, במתחם נושק ל-נונו מימי. רחוב קטן ללא תואר או הדר, הרבה תנועה אבל עם חנייה צמודה, (שעה וחצי חניה חינם לבאי היקב) כמובן.

שטח החוץ, המקבל את פני הבאים, הוא כמו גן קטן, מוקף צמחייה, ובו פזורים שולחנות גבוהים וכסאות בר.

שטח הפנים מעוצב כסלון בייתי שופע עץ כהה, שולחנות כבדים וכסאות בעיצוב "קלאסי" ישן.

בצמוד ומאחור מרכז המבקרים נמצא היקב עצמו. חדר החביות הנשקף מהקיר האחורי של מתחם האירוח כולל גם שולחן אירוח גדול.

צמוד אליו אך נסתר מהמבקרים, הוא אזור המכלים ושטח העבודה.

חווית הבילוי

את הכתבה הזו אני כותב לאחר שני ביקורים. פעם בבוקר ופעם בערב.

המקום פתוח גם בשישבת ונעזר באירוח על ידי מסעדת נונו מימי. התפריט קטן ומהודק וכולל אפשרות לטעימת 3 יינות היקב, עם לחם וגבינות (140 ₪ לאדם) או בתוספת נקניקים (170 ₪ לאדם).

כמו כן אפשר להזמין בנפרד
יין בכוס (44-49 ₪) או בקבוק שלם (120-165 ₪),
2 סוגי פיצה (69-78 ₪) או פוקצ'ת גבינת עיזים (46 ₪).
פלטת גבינות ולחמים או נקניקים ולחמים (70-80 ₪).

ביקור ראשון

2 אנשים  במסלול טעימת יין

הזמנו מקום לשעה 11:00. דלת הכניסה עדיין סגורה, מי שהייתה אמורה לפתוח, הבריזה. עדו, למרות שלל עיסוקיו, במקום, פותח את הדלת. מתנצל, מתחיל לארח אותנו אישית, מוזג לנו כוס יין רוזה מענבי קלדוק – caladoc, ומזמין אותנו לסיבוב קצר באזור המכלים והחביות, שם פוגשים את אביו של עדו וסטאס, היינן הנוסף.

למרות שהתקופה היא תקופת עשייה והעבודה ביקב נמשכת במלוא במרץ, מחלקת האירוח ממשיכה לעבוד.

בינתיים מגיעה המארחת, שהיא חדשה בתחום ללא ניסיון קודם ביין אבל עם הרבה רצון ללמוד.

מה שותים

רוזה 2022, מענבי קלדוק,

לבן 2022, מענבי שרדונה

אדום 2021, 90% סירה ו-10% פטיט סירה

היינות של עדו הם בהחלט יינות חווייתיים. היין אינו תוקפני, גם הריח וגם הטעם. כל היינות מרגישים נפלא בפה. אפילו החמיצות נהדרת.
יש עדינות ואיזון בין עוצמת הריח והטעם וסיומת רגועה ונעימה בפה.

הערה קטנה. את האדום של לוינסון טעמתי כבר בהזדמנות קודמת ופחות אהבתי. יתכן שהסיבה היא שהיין שהה בחוץ, בטמפרטורת חדר ים תיכוני, בעוד שביקב, קיבלנו את היין היישר מהמקרר – לתשומת ליבכם.

המזיגה בכמות יפה. עדו ראה שנהנינו ופינק אותנו בעוד קצת.

מה אוכלים

מסלול טעימת היין הרגיל כולל פלטת גבינות ואנו שידרגנו למסלול המורחב הכולל גם פלטת נקניקים (170 ₪ לאדם).

קיבלנו 2 פלטות יפות בכל אחת 4 פרוסות לחם נהדר

בפלטת הגבינות היו 4 סוגי גבינה של הביוקר, כגון גרוייר, ברי ובושה ובסלסלת הנקניקים, סלמי ופרושוטו (ישראלי) שהוא פחות מלוח ויבש מהאיטלקי.

כתוספות קטנות ליד שמן זית מצוין עם בלסמי, זיתים, ללא גלעין, עגבניות, קורנישונים ומה שנדמה כחמאה אבל היה איולי כמהין, שלא יכולנו להפסיק למרוח על הלחם.

ביקור שני

מסלול טעימות אחד ובחירה חופשית של כוס יין אדום ופיצה (של הביוקר).

על החוויה

מסלול הטעימות (170 ₪)

היה זהה כבפעם הקודמת. המזיגה בכמות יפה. המארח, ללא ידע וניסיון קודם בתחום היין, יודע לתת את כל המידע הנדרש ואף לענות על שאלות נוספות.

כוס יין אדום (49 ₪)

מזיגת היין האדום לכוס הייתה בנדיבות יחסית, שכן, בסופו של דבר, איני יכול להעריך את כמות היין שקיבלתי.

פיצה פרושוטו ואשכולות שלמים (78 ₪)

מוצרלה, פרמז'ן, פרושוטו (בשר לבן), ענבים ובזיליקום

מנה גדולה ומכובדת של פיצה, בין זוגי למשפחתי. מלאת גבינה, והרבה ענבים, ישר מהטבון.
הצירוף של בצק גבינה וענבים חדש לי – אבל טעים ביותר.

לסיכום

אם היה היקב צמוד לאיזה כרם הייתה זו חוויה מושלמת, אבל כנראה שהיו פחות מבקרים.
ההחלטה להנגיש את המקום למבקרים היא החלטה נכונה.

רואים שהמקום תוכנן תוך מחשבה על חווית האירוח והוא אכן עומד בהצלחה מרובה במשימה.

אבל הגיע הזמן לתקן נוהג, פסול לטעמי, בענף היין. הגיע הזמן לציין מהי כמות היין הנמזגת לכוסות (וליקב לוינסון אין מה להתבייש בכמות הנמזגת).

סכום של 140 ₪ או 170 ₪ לטעימת לאדם הוא קצת גבוה, אך בהתחשב באיכות המוצרים וכן בעובדה כי בשני הביקורים, פלטות הגבינות והנקניקים היו זהות, (אך למספר מזמינים שונה).
אני מניח, לפי הכמות, שהפלטה זוגית, והיקב לא רוצה לקפח מבקר יחיד, ועל כך – כל הכבוד.

בשעות הבוקר המקום לא עמוס אבל בשעות הערב ובסופי שבוע כדאי להזמין מקום.

שורה תחתונה: מי שרוצה לשתות יין טוב במקום יפה, במחיר הוגן, גם אם עדו לא נמצא במקום, יותר ממוזמן.

ביקור שלישי

יום ששי, בהחלטה של רגע, החלטנו ללכת ליקב.

מסלול טעימות אחד כולל פלטת גבינות ונקניקים (170 ₪)

הפעם בדקנו את כמות המזיגה. רבותי, יש לנו מנצח. בכל כוס נמזגה כמות של 90 מיל' שהיא כמות מכובדת מאד "לטעימה".

הפעם הפלטה לא הייתה הפלטה הסטנדרטית אלא בכמות מופחתת המותאמת לאדם אחד. פחות גבינות ופחות נקניקים ועדיין 2 המגשים גדולים ויפים והמוצרים נהדרים. גם הלחם.

כוס יין לבן (47שח) ו-2 כוסות יין אדום (49 ₪).

בכל הכוסות נמזגו 180 מיל'. כמות שהלוואי וכל היקבים והמסעדות יתנו כמוה.

פלטת נקניקים (80 ₪)

עם היין בא התיאבון והזמנו פלטת נקניקים נוספת שהפעם היגיעה בתצורתה המלאה.

לסיכום

השרות לפעמים לא מקצועי לעילא ולעילא, אך מאד משתדל.

אורחים רבים ישבו בחצר החיצונית באווירה פחות מחייבת, יותר קלילה, עם מוזיקה טובה.

יין הדגל של היקב הוא יין אדום מאשכולות שלמים והוא נמכר בבקבוק בלבד (250 ₪). החלטנו היות והיין האדום הוא היין שאנחנו מעדיפים, הבטחנו לעצמינו שבפעם הבאה ננסה בקבוק אשכולות שלמים.

היקב ממשיך לשמור על רמה גבוהה ואין ספק שנבוא שוב

 

לאתר היקב/מסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות tabit : לחץ כאן

 

 

9/23\

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *