חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מיזקקה מילק אנד האני
תל אביב

אני לא אוהב ויסקי. ויסקי הוא לא המשקה הראשון שאזמין בבר, או בכלל. אבל אני אוהב לטעום ויסקי ולנסות להבין אותו ולמה, לעזאזל רבים כל כך אוהבים אותו, פרט לעובדה שהוא "דופק את הראש" הכי מהר.

הדור הצעיר בישראל, מתחיל לאמץ אל חיקו את עולם הוויסקי ויש בארץ כבר מספר מזקקות המייצרות את הנוזל הזהוב הזה.

על המקום

מזקקת מילק אנד האני היא המזקקה המסחרית הראשונה בישראל ונמצאת ברחוב התחיה 16 בתל אביב. רחוב תעשייתי הסמוך לאצטדיון הכדורגל, בלומפילד.

שם בעייתי אפילו באנגלית. איך כותבים לא רק את המילים חלב ודבש בעברית או אנגלית אלא גם את מילת החיבור.
האם נרשום את המילה אנד, את הסימן & או "ו".

רק שלט קטן עם ראשי התיבות וסמל המזקקה מופיע על הקיר החיצוני.

החדר הראשון שרואים הוא מרכז המבקרים, חדר גדול ומרווח עם שולחנות, עמדת מרצה מדוגמת וחלון גדול הפתוח לאולם היצור.

בנוסף תמצאו בחדר 2 דלפקי בר. האחד מיועד ככל הנראה לשותים הבאים במהלך היום והשני, קטן יותר, למכירות.

חווית הבילוי

במקום מספר אפשרויות לסיורים וטעימות.

אנחנו בחרנו בחוויית וויסקי וגבינות. טעימה מודרכת המשלבת 4 סוגים שונים של גבינות בוטיק איכותיות לצד 4 סוגי וויסקי סינגל מאלט מובחרים, ושתי טעימות נוספות של וויסקי היישר מהחבית. החוויה כוללת כמובן גם סיור במזקקה בכל תחנות היצור של הוויסקי.

על השולחן, לכל משתתף, כבר ממתינות 4 כוסות מכוסות + פיפיטה, שלא הבנתי מה היא עושה כאן. התיישבנו וחיכינו לפתיחה.

שנים רבות הנוהג היה לשתות ויסקי בכוס נמוכה ורחבה, למען הקרח. בשנים האחרונות עברו לשתייה בכוס מיוחדת, הנקראת "GLENCAIRN".

רון, המרצה יודע היטב את מלאכתו ומנווט היטב את ההרצאה, על המזקקה ומייסדיה, אופן היצור וההבדל בין התוצרים. מסביר על סוגי הוויסקי השונים, מסביר כיצד להריח ולטעום. ומדוע נבחרו הגבינות המסוימות לכל סוג ויסקי.

ליקב יש מספר סדרות, חלקן קבועות והלקוח יודע שתמיד ימצא אותן וחלקן חד פעמיות, לדוגמה וויסקי שיושן בחביות מאחד היקבים היותר יוקרתיים בבורדו. שאטו לפיט

המזקקה מציינת על אריזת כל וויסקי את האיפיון בהתייחס לשלושה מרכיבים. ארומה, טעם, וסיומת.

מה אוכלים

מגש גבינות: לפני כל טועם מונח מגש ובו 4 גבינות. חתיכות לא גדולות. שמטרתן להוות ניגוד לוויסקי ולתת מימד טעם נוסף.

פיצוחים: 2 קעריות, ממש לא קטנות, מלאות בפיצוחים, מה שהתברר כדבר בזמן ובמקום. אני השתמשתי בפיצוחים, להעביר את הטעם הקודם, לפני כל טעימת כוס וויסקי חדשה.

מה שותים

טכניקת הטעימה

קצת שונה מיין. צריך לקחת שאיפת אויר, רחוק מהכוס ואז ללגום. שחרור האויר רק כשהמשקה בפה, כל זאת כדי לא לקבל מכת אלכוהול שעלולה להשפיע על החושים הנוספים.

בנוסף, הפיפטה נועדה להוסיף מספר טיפות מים לכוס הוויסקי, לדברי המומחים התוספת, קטנה ככל שתהיה גורמת לארומות וטעמים נוספים לצוף או להתחזק.

וויסקי רימונים

טרם הישיבה "הרשמית" וכדי להיכנס לאווירה אנחנו מקבלים כוס טעימה (נוספת לטעימה) של וויסקי רימונים. כאן נציין שהמזקקה אינה נוהגת ליישן את הוויסקי שנים רבות, מה שנותן לוויסקי אופי "בועט", ומשתמשת בחביות שונות, שחלקן שימשו ביקבים בארץ ובח"ל, חביות בירה, טקילה, רום, או שרי, ליצירת טעמים למשקה.

סינגל מאלט וויסקי – קלאסיק (עם גבינת ברי)

ניחוחות וניל עם רמז לפירותיות, גוף קל, טעמי וניל וקרמל, טעמי עץ וספייסיות מעודנת. סיומת קצרה ועדינה.

אלמנטס – יין אדום ישראלי סינגל מאלט (עם גבינת קממבר פקאן)

הכוונה (כמובן) היא שהוויסקי שהה בחבית ששימשה קודם לישון יין אדום.

ניחוח פירות יבשים אדומים, ג'ינג'ר, קוקוס עדין וריח עץ אלון. מלווים במינרליות עדינה. גוף קל. טעמי יין דומיננטיים מלווים בטעמי עץ אלון וניל עדינים. סיומת בינונית. הפירות היבשים והיין נשארים בפה לאורך זמן מלווים בסיומת של צימוקים שחורים.

אלמנטס שרי סינגל מאלט (עם גבינת סנט מור)

הוויסקי שהה בחבית שרי. וכאן הסבר קצר. אין הכוונה ליין מדובדבנים אלא יין אדום מחרס בספרד. שהוא יין אדום אך ברמת מתיקות גבוהה.

ניחוח מובהק של פירות אדומים במעטפת ריח עץ אלון, קרמל עדין ולימון מרענן. גוף בינוני. מתיקות שרי עדינה טעמי פירות אדומים ושוקולד מריר לצד טעמי עץ אלון קליל. סיומת ארוכה. השוקולד נשאר לאורך זמן מלווה בטעמי טבק ועץ אלון.

אלמנטס מעושן סינגל מאלט (עם גבינת כבשים צהובה, בסגנון גאודה, חרדל)

ריח מובהק של עשן כבול מלווה בניחוח מאוזן של וניל, עץ אלון סינגל מאלט ורמיזת הדרים. גוף בינוני, מתיקות וניל מלווה בטעמי כבול עדינים, ספייסיות קלה, ג'ינג'ר ולימון. סיומת ארוכה.

לטעמי טעם חזק שאף פעם לא אהבתי, אבל היה מעניין להבין כיצד מקבל הוויסקי את טעמו המיוחד.

טעימת חבית

להזכירכם כי הנוזל שבחבית מכיל מעל 60% אלכוהול מה שמאד מקשה על הטעימה למי שאינו מורגל בכאלה אחוזי אלכוהול.

וויסקי אלמנטס בחבית שרי הוא הוויסקי הראשון שאנו זוכים לטעום באולם החביות.

כמו כן אנו מנסים וויסקי ששוהה בחבית שהגיעה מיקב ויתקין ויושן בה יין הקריניאן שלהם.

עם כזה אחוז אלכוהול, קשה להבחין בטעמים הסופיים אבל כניסיון חד פעמי – חובה.

טעימת ג'ין

בסוף בסוף, למי שרוצה, מאפשרים טעימות נוספות לפני הקנייה. אני ניצלתי את ההזדמנות לבדוק את הג'ין.

גם כאן, היה המשקה בעל עוצמה וטעם מיוחד, שונה ממשקאות הג'ין שאני מורגל בהם.

הסיור

אולם היצור

נכנסים לאולם הייצור. סבך של צינורות ודודי נירוסטה. מסתבר שתהליך הפקת הוויסקי די מסובך.

למדנו שבכל תהליך זיקוק יש ראש גוף וזנב הנבדלים ברמת הרעילות שלהם

האלכוהול השקוף שבמרכז הוא "הגוף"  ממנו מופק הוויסקי.

חדר החביות

סוף סוף מגיעים לחדר החביות

חדר מלא בכ-4000 חביות מסוגים שונים. במושגים ישראלים – אימפריה. במושגי העולם הגדול – יתוש קטן.

אבל הי, זה משלנו, כבוד. הרבה כבוד.

גם כאן שולחן לא גדול עם הרבה כוסות ופיפטה אחת ענקית ממנה נשאב הנוזל היקר היישר מהחבית ומועבר לתוך הכוס. אולי לא הכי סטרילי אבל ב- 60% אלכוהול זה נראה כבר מחוטא מראש.

לסיכום

ערב חוויתי מומלץ גם למי שלא אוהב וויסקי. אירוח מכבד והסברים מאלפים. יכולתי להרחיב אבל אני רוצה שתחוו בעצמכם.

עלות טעימת גבינות ווויסקי 150 ₪ לאדם.

הוויסקי כשר.

אנו בחרנו בטעימה מסוג אחד ויש מספר הצעות כך שכל אחד יכול למצוא מה שמתאים לו, או לה.

המקום פתוח במשך כל היום לטעימות "על הבר".

למרות שהמזקקה צעירה בשנים, היא כבר עטורת פרסים בינלאומיים, כולל וויסקי אלמנטס שרי קאסק, שזכה בשנת 2023 בתואר הוויסקי סינגל מאלט הטוב בעולם.

שורה תחתונה: מומלץ לכל אוהב יין ווויסקי

 

לאתר המזקקה: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות אתר המזקקה: לחץ כאן

 

 

11/23

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *