חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה מון (סושי בר)
סביון

את מסעדת מון אנחנו זוכרים עוד כשהייתה מסעדה קטנה ברחוב בוגרשוב. מאז נותק הקשר. בינתיים המסעדה גדלה והתפתחה והפכה לרשת. יצאנו לסניף ברחוב השיקמה 1 בסביון.

רצינו שולחן בפנים וכשהזמנו שולחן בתחילת השבוע נשאר מקום רק בבר הקוקטיילים – אז הזמנו וקיווינו לשידרוג.

על המקום

המסעדה נמצאת במרכז מסחרי קטן ויפה.

מיד בכניסה. שולחן המארחות בפתח, ובו כל הזמן 2 מארחות.

שטח החוץ של המסעדה כולל כ-10 שולחנות החל משולחן עם כסאות בר גבוהים וכלה בשולחן עם כורסות הסבה, קצת נמוכות.

פנים המסעדה נחלק ל-2 חללים בראשון 2 שורות שולחנות ובר בו יושבים מול השפים המכינים את המנות. בתקרה מעל הבר, ירח גדול המואר חליפות.

החלל השני הוא חדר מעוגל עם שולחנות בהיקף ובר הקוקטיילים המיועד עם כסאות גבוהים מרופדי עור.

היות והדגש בבר הקוקטיילים הוא – קוקטיילים ולא אוכל החלטנו לבחור באפשרות היחידה שנשארה ובחרנו לשבת בחוץ בשולחן עם כורסת הסבה נמוכה אך עמוקה ונוחה.

בעיה קבועה בשולחנות חוץ היא היציבות. בעיה שלא נבדקה בעת ההושבה, ותוקנה רק לאחר בקשה שלנו.

שולחן ללא מפה אך ציפוי מתכת יוקרתי, בגוון שאנו אוהבים עריכה מינימאלית אך פונקציונלית.

חווית הבילוי

תפריט המסעדה הוא כמעט בלתי נגמר.

תפריט איזקאיה הכולל יקיטורי – 2 שיפודים יפניים, ב-3 אפשרויות. גיוזה – 5 כיסונים צרובים ומאודים ב-3 סוגי מילוי ועוד 3 סוגי בשר באפשרויות שונות. החלק הזה נראה נהדר אבל החלטנו שלפעם הראשונה אנחנו מוותרים.

משקאות החל מרום, ג'ין, אניס, סאקה לסוגיו ואלכוהול יפני. ממשיך עם בירה מחבית, בירות קראפט מיפן שתיה קלה וחמה. ולבסוף 9 אפשרויות לקוקטיילים.

יש מבצע יין החודש של, שימו לב, יינות קסטל (סביון או לא סביון). מה שכן, המחירים עדין גבוהים ולא תמצא כאן לא את יין הדגל – הגרנד וין ולא את יינות רזיאל, הצעירים.

תפריט היין כולל 7 יינות לבנים, 2 מבעבעים, 4 רוזה ו-3 אדומים. אבל, בכל צבע, יש גם יין הבית, במחיר נגיש מאד מאד (33 ₪ לכוס ו-110 ₪ לבקבוק) ויש גם יין בבקבוקים קטנים – יפה.

בתפריט האוכל הענק תמצאו סלטים, מרקי מיסו, מנות טמפורה, סשימי, קרפצ'ו, טאווה, טרטר וצירשי, פאני פורי, ניגירי, מאקי, רולים למיניהם (מיוחד, ספייסי, עם גבינה, מרען, מבושל, ועם כבד אווז, אוןנגי ופירות ים). יש גם סנדויצים, טמאקי (קונוסים) הינארי (כיסונים)

חוץ מזה תמצאו טופו, שניצלוני עוף/דג ומרקי ראמן.

בתפריט מנות אחרונות 7 מנות כולל מנות לא יפניות בעליל כמו קראק פאי ועוגה בסקית וכלה בלהיט הנוכחי  – גלידת מוצ'י.

המנות מגיעות לשולחן במרוכז, מה שאני מכנה ב-2 "פושים", מה שלא גורע מאיכות האוכל אבל מיצר שאלות, איזו מנה היא מי ומה. כי המלצרית לא תמיד אפילו טורחת להסביר ולהראות מה בצלחות.

מה שותים

הערה: המחיר למנה

ביקשנו לטעום את יין הבית וסאקה חם. טעימות של אדום ולבן הגיעו בכוסות בכמות יפה לטעימה. יינות שלנו הורגשו חצי יבשים ומאד פשוטים, מה שאמור להתאים לאוכל עז טעמים כשלעצמו.

המלצרית נשאלה מהו יין הבית, אבל אמרה שתבדוק ולא חזרה.

קנקן, 180 מיל', סאקה חם (38 ₪)

הסאקה היגיעה בקנקן זכוכית חצי אטום, הגשה קצת שונה מהקנקנים המוכרים.

הסאקה היה קליל וטוב – אז ויתרנו על רעיון היין, ולקחנו 2 סאקה.

מה אוכלים

לפני הגעת המנות נשאלנו אילו רטבים אנחנו רוצים. וקיבלנו צלוחיות עם כל המבוקש

סלט ברוטב יוזו (45 ₪) איטריות שעועית, מיקס עלי בייבי, בזיליקום אדום, נענע, נבטים, מיקרו כוסברה, מיקרו שיסו, עגבניות שרי תמר בצל סגול ושקדים קלויים על דף אורז פריך עם רוטב יוזו

תאור ארוך למנה גדולה במראה (ושמתי לב שרבים מזמינים אותה), אך לא בטעם.
הסלט די סתמי וטעמיו עדינים. הייתי מצפה לקצת יותר חמוץ וקצת חריף, שלא היה.

קורוקה (56 ₪) קרוקט בשר סרטנים שרימפס וגאודה מטוגן בפנקו, מוגש עם מיונז סרירצ'ה

הגיעו 6 כדורונים שהיו קריספים בחוץ ודי נוזלים חמים ונעימים מבפנים. טעם הסרטנים הורגש קלות וכן הגבינה.

מנה טובה – אהבנו.

טאווה אונגי (56 ₪)  טרטר אונגי, סלמון סקין וצ'ילי מעל {בתפריט הממוחשב נוספו גם אורז ואורז נורי, שכבה של אבוקדו ופיסטוקים}.

מנה שכונתה על ידי המלצרית, בקיצור – המגדל, התגלתה כמנה נהדרת מבחינת הטעם.
למי שלא יודע, אונגי הוא צלופח ויש לו טעם מיוחד שלא חביב על כולם, אבל אנחנו אהבנו.

מבחינת האכילה, התגלתה כבעייתית.
בגלל הגודל, בלתי אפשרי לקחת בצ'ופסטיקס. היא די התפוררה כשניסיתי לקחת עם היד ולתת ביס.
נראה לי שסכין ומזלג (או כף) היו מאפשרים חיתוך נכון והגעה מושלמת לפה.

ספייסי טונה הינארי (51 ₪) טרטר טונה, אבוקדו, מיונז יפני ואורז, עם עירית וסומסום מעל

מתים על האינרי האלה הנותנים טעם מתקתק וביס טעים טעים.

סלסיוס (45 ₪)  תערובת פיקנטית של סלמון, טונה ודג לבן עם שבבי טמפורה, עטופה באבוקדו בליווי רוטב יוזו ושומשום.

השם אולי מגיע ממיכל הרוטב המזכיר בצורתו מדחום.
בלי לפגוע ביצירתיות השם, המנה יצירתית, יפה וטעימה.

ממבה המאצי (64 ₪)  כדור אורז במעטפת נתח המאצי ותערובת סובן (סלמון וטונה בתיבול טוגראשי) מעל.

מנה נחמדה, לא בולטת.

צילי למון (56 ₪) טונה בס ואבוקדו בציפוי ודג לבן, עם לימון צ'ילי ועירית.
(בתפריט הממוחשב נכתב: רול אינסייד אאוט, דג לבן, טונה ואבוקדו, במעטפת צילי לימון ועירית)

אותנו המנה איכזבה.
אנחנו מכירים סושי בסגנון חמוץ חריף ממסעדה אחרת שבאזור אליה אנחנו בדרך כלל הולכים וציפינו.
לצערי אין מנוס מהשוואה. זה לא היה זה, ואפילו עוד לגימת סאקה לא שיפרה את הטעם.

קינוח

עוגת גבינה בסקית (52 ₪) אפויה מבחוץ ומוסית מבפנים, קרמבל עוגיות ודובדבני אמרנה.

הגיעה עוגת גבינה עם הרבה "פירוטכניקה" וצבעוניות.
הטעם – עוגת גבינה רגילה, ובוודאי שלא מוסית, קרמית, או איך שתירצו לתאר, בפנים.

שרות

המלצרית שלנו השתדלה, אולם היה קשה ללכוד את תשומת לבה כאשר היא מרוכזת בלקיחת הזמנה משולחנות אחרים.

לא קיבלנו את המידע שביקשנו על יין הבית.

מאוחר יותר תוגבר המקום ושמנו לב שיש מלצריות בקיאות יותר.

מה שלא ראינו, איזה מנהל העובר משגיח ומוודא שהכל מתקתק כמו שצריך, לשביעות רצון הסועדים.

לסיכום

על הארוחה הטובה הזו שילמנו כ-500 ₪ לפני טיפ.

למרות חלוקת התפריט למגזרים, המנות מגיעות במיקס. מה שמוכן יוצא,
ויש הפסקות יפות בין "נגלה" אחת לבאה אחריה.

יום ששי. המסעדה הייתה מלאה בפנים ובחוץ ובנוסף היו לא מעט אנשים שהזמינו אוכל ובאו לקחת.
ספסלי ההמתנה שלהם, שימשו גם את הצוות הניהולי, באותה חלקה חיצונית בה ישבנו.

התפריט הגדול מאפשר לכל אחד למצוא משהו שמתאים לו.

שורה תחתונה: הירח ניראה זוהר מתמיד.

 

 

לאתר המסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות tabit : לחץ כאן

 

04/24

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *