חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה (ארוחת קרניבורים) מלון נווה שלום
אזור לטרון – הרי יהודה

הגיעה לאזני שמועה על ארוחת בשר מעושן, ללא הגבלה במלון נווה שלום, וכל הטוב הזה במחיר 120 ₪ בלבד אז לא עמדנו בפיתוי ומיד הזמנו מקום.

קצת על המקום

שלט ההכוונה במגרש החנייה

נווה שלום הוא ישוב קהילתי, יהודי ערבי, השוכן באזור יפה, ליד מנזר לטרון, בהרי יהודה.

הישוב מתחזק מלון כפרי ובמסגרת הפעילויות יש חדר אוכל המארח את אורחי המלון וכנסים.

לאחרונה, מדי יום חמישי, גם "ארוחת קרניבורים" (120 ₪) שזה אומר בשר ללא הפסקה.

לאחר שקראנו על הארוחה באחת מהקבוצות ברשתות החברתיות, צלצלנו והזמנו מקום ל-4 אנשים לשעה 19:30.

נסיעה קצרה מהמרכז כאשר 3.5 הק"מ האחרונים, לאחר ירידה מכביש 3 (בין מחלף לטרון לצומת נחשון) בכביש צר ומתפתל, כמו שאני אוהב – חווית לילה.

נכנסים לישוב ולאחר מספר מטרים מגיעים למגרש החנייה של המלון. מחנים, יורדים במספר מדרגות ונכנסים לקבלה. שאלתי לגבי נגישות ואמרו "שאפשר לסדר משהו" – כדאי לבדוק לפני שמזמינים.

הלובי  לא גדול אבל מעוצב יפה, וחשוב יותר הספות נוחות. המתנו מספר דקות עד שקראו לנו לפתיחת הארוחה.

על האוכל

הגשה היכן שאפשר. מה שחשוב – טעים

בלובי של המלון יש דלפק שעליו הונחו סלטים, טריים טריים, כולם טעימים ופיתות דקות.

ניראה רומנטי עד שמתחיל העומס.

שולחנות האירוח הם במרפסת הפתוחה בקיץ וסגורה ומחוממת בחורף. קחו בחשבון שהשולחנות קצת צפופים זה לזה.

ומכאן, רק דברים טובים.

על הכניסה מימין מגש עגול ובו כרוביות ודלעות מלאות בפירות יער

מיד בכניסה, שולחן ארוך עם עמדות אוכל ובהן תוספות מגוונות כגון, דלורית ממולאת, תפוחי אדמה, פלפל ממולא אורז, ושיפודי פטריות. לקראת הקצה יש גם שיפודי קבב ופרגיות ברוטב חרדל.

בקצה עומד האיש החשוב ביותר. זה שחותך את הבשר, אסאדו ובריסקט (העמדה לא מצטלמת טוב אבל הבשר טעים מאד).

עוד תמצאו שם: לאפות גדולות מתובלות, עגבניות צלויות, אפונה מבושלת קלות וסלק.

אם תרצו – אין זו אגדה

לסיום תוכלו לטעום משהו קטן ומתוק. שבוע קודם הייתה כנאפה. אנחנו זכינו לשני סוגי עטייף (גבינה / אגוזים).

ברגע שהמגש מונח, הכל נחטף מהר מאד. אז אם תירצו לטעום תצטרכו לשלוח נציג שיארוב ליד השולחן.
לחילופין, שהמלון ילמד את הקצב ויזרז את הוצאת המנות.

חותמים עם תה או קפה ערבי (מתרמוס)

יש תוספות בתשלום כמו יין לבן או אדום. היינות של יקב מוני, יקב אדיר ואפילו יקב תל שיפון.

המחיר הוגן (בקבוק 99-249 וכוס 35 – 39) וכמות יפה מאד. 

לסיכום

תמיד אהבתי את הנסיעה בדרך צדדית בחשיכה עד ההגעה "הפתאומית" למקום מואר וחמים.

המקום עשה לי חשק לבוא להתארח, סתם כך, ללא סיבה מיוחדת.

האירוח עם כל הלב.  והאוכל טעים מאד, אם כי לא גורמה (לא ציפיתי).

אבל שימו לב: לאחרונה, הארוחה הפכה מבוקשת מאד. והצוות, עדיין, לא ממש משתלט על המצב. אין פינוי צלחות מהשולחנות, לא תמיד מספיקים למלא מחדש את מגשי האוכל (אולי לא רגילים לכמויות שהסועדים מעמיסים, כאשר מדובר בחופשי חופשי) וכל נושא היין מתופעל בחובבנות (היינות האדומים שבתפריט לא זמינים וצריך להביא אותם מאיזה מחסן צדדי, שלא לדבר על היכן הפותחן ומי יודע להשתמש בו).

לקראת השעה 21:00, ניגשה אלינו המנהלת והודיעה שעלינו לסיים. שאלתי ונעניתי שיש סבב נוסף ב-21:30 כך שלמרות שלא הודיעו מראש  – הוגבלנו בזמן.

למען הבהר ספק – כל התלונות הן בקטנה והיה ערב שכולנו נהנינו. אם ימשיכו במסורת, נגיע גם בקיץ, למרפסת פתוחה ואולי גם מקומות ישיבה נוספים.

 

לאתר המלון: לחץ כאו

 

02/2023

 

 

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

3 תגובות

  1. ההינו בשבת.הזמננו מקום לשעה 14:00,הכניסו אותנו ב איחור של 20 דקות,היינו צריכם לחכות בחוץ.הקום נראה כמו חדר אוכל של קיבוץ בשנות ה70, גם הסכום בערך מאותה תקופה. היו שלושה סוגי רק בשרים ו לא כמו שמופיעה בהצעה של גרופון.ברגעה שנגמרו 3 נתיכי בשר לא הוגשו עוד (כתוב בתפרית "בשר ללא הגבלה". מפירות הענה היה אבטיח-זה באוגוסט!!!
    שאלנו על שתיה חמה- נאמר שלא מגישים.
    אכזבה גדולה.
    המחיר היה מופרז.

    1. רק מציין שנראה לי שזו לא ארוחת הקרניבורים לה כיוונתי בכתבה שלי
      אלא פורמט אחר/נוסף של המקום

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *