חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

הסושי של נועה
ראשון לציון

אשתי, חובבת סושי מושבעת, קיבלה טיפ אינסטגרמי על נועהסושי בראשון לציון. המקום פתוח בימים שני – חמישי ורק בשעות הערב. הזמנת מקום אפשרית רק בווטצאפ.

לאחר קבלת הצעה שאי אפשר לסרב לה, יצאנו למקום, ללא הזמנת מקום, ואני – ללא ציפיות מיוחדות.

שיתוף פעולה בין 2 מקומות מוצלחים

על המיקום

ידענו שהמסעדה נמצאת בבניין מיוחד. עברנו ממש ליד ולא כל כך זיהינו. עשינו חיפוש קל למציאת חנייה, החנינו את הרכב וצעדנו מעדנות בערב אביבי חם.

הגענו לרחוב אחד העם 6, מה שבולט הוא דווקא בניין יפיפה בדיוק בצד השני של הכביש. אבל הגענו והתברר שהמקום הוא מוזיאון ראשון לציון, והסושי של נועה נמצא בחצר, בשיתוף פעולה עם בר היין עלמיא.

כמה פשוט, ככה נעים

חצר בסגנון של פעם, עצים, תאורה רומנטית צהובה, שולחנות קטנים פזורים להם, חלק נמצאים בתוך כוכים.

קצת מאווררים.

כוך אינטימי

למזלנו נמצא עבורנו מקום.

שתיה

תפריט השתיה כולל דף אחד. קוקטייל אחד בלבד של סנגריה, 2 רוזה , 5 יינות לבנים, ו-14 יינות אדומים. ויש גם משקאות קלים.

לחיוב אציין כי את כל המבחר (למעט 5 יינות אדומים), אפשר לקבל בכוסות במחיר הנע בין 40 – 55 ₪ לכוס.

התחלנו עם כוס פינו גריג'ו דלה ונציה (45 ₪) וגוורץ גרמני (40 ₪).

כמות היין שנמזגה הייתה סבירה. אבל מרגיז אותי, כל פעם מחדש, שבעת ההזמנה לא יודעים מהי הכמות שתימזג, ולא יכולים להבין האם המחיר סביר, גבוה או נמוך.

היין היה נהדר וליווה היטב את המנות אז בהמשך הערב הזמנו כוס נוספת מכל סוג.

אוכל

תפריט האוכל, למרות שצומצם לדף אחד, כולל 8 מנות פתיחה, 5 מנות דג נא, 2 אפשרויות לפוטו מאקי נא, 5 דג אפוי, 4 צמחוני ואחד קינוח. סך הכל – מבחר יפה.

יש כל כך הרבה מסעדות סושי בארץ ורובן או סתמיות או כאלה שפשוט לא יודעות להרכיב את המנה. יותר מדי אורז, פחות מדי דג, רטבים בנאליים והעיקר – הרבה רוטב טריאקי.

האם הסושי של נועה נמצאת באותה שורה ?

אז מה היה לנו כאן.

פאני פורי נא (53 ₪): 4 יחידות כדורי בצק פריכים במילוי טרטר סלמון ואבוקדו

המעטפת קריספית מצד אחד ונמסה בפה מצד שני. המילוי קריר ומרענן עם טעמים ברורים.

ארי-סאן (53 ₪): בוריק תאילנדי במילוי דניס אפוי וביצה רכב ברוטב ויאטנמי מוגש עם חסה, עלים ירוקים ורוטב תאילנדי.

"מי שאוהב את הבוריק של שוק הכרמל / אור יהודה – שלא יבוא לפה". (פרפרזה על אמירתו של גדעון סער)

כאן יש לנו עולם אחר. עשוי דומה אבל אחרת.

הפתעה נא (68 ₪):

מנת ההפתעה היא מנה שמזמינים אם סומכים על השף או במקרה שלנו – השפית, נועה.

סמכנו וביקשנו רק משהו בלי סלמון. קיבלנו רול לתפארת שכלל טונה ותוספות, שדוקלמו כל כך מהר כך שלא בדיוק קלטנו.

סשימי אינטיאס (66 ₪):

7 פרוסות דג. לטעמי המנה המאכזבת בארוחה. זה לא שהיא הייתה לא טובה, אבל החיתוך לא מושלם וגם הטעמים, אותי קצת איכזבו.

רולימון (68 ₪): טונה, נענע, מלפפון, אבוקדו אבוקדו בציפוי טונה מעל פרוסת לימון

עוד מנת סושי נהדרת עם הלימון שמוסיף המון. לימון בסושי כבר לא דבר חדש, אבל אני תמיד אוהב את הטוויסט שהוא נותן.

רול-אפס (47 ₪)

קינוח שלא בתפריט. ממתק, שבימים אלה עושה עליה ואיש אינו יודע האם ימיו קצרים או שישרוד לנצח. הוא מגיע רך ומקופל, נפתח בגלילה למרובע דק ומתוק, והופך שביר כאשר הוא קופא.

נועה השיגה כמות לא ידועה של רולאפס ומגישה אותם עם גלידה בדרך של הכנה עצמית

הגימיק נחמד, כדי "להבין את הקטע" אבל רק נחמד ולא כדי לשרוד, לפחות לא כקינוח במקום הזה.

על השרות

עם הגיענו ניגשה אלינו מישהי מהצוות. ראינו כ-4 – 5 בנות. אמרו לי שיש גם בחור, שלא היה היום במשמרת.

כולן לבושות נונשלנטי אך לא שגרתי (בעיניי), לבוש המעיד על ייחוד, פשטות ונוחות.

בהתחלה אתה חושב שלקחו כאן חבורה של סטודנטיות לחתונולוגיה, או משהו בסגנון של תחייכי ויהיה בסדר.

מיסטייק, ביג מיסטייק. אין רושם מטעה יותר. הבנות האלה מקצועניות ברמה שלא ראיתי במקום אחר.

הרגשנו שהכל זורם בקלילות, בלי לחץ. השליטה של כל הבנות בתפריט ובמצב. המלצה על המנות. בין לבין, גם זוכרות את שמכם, שמות לב לכל פרט קטן ותמיד קשובות. תשומת הלב שהורעפה עלינו, אם חסר משהו הן מיד תשמנה לב.

על הדרך, גם מצלמים אותך לאינסטגרם, מראיינים אותך ובכלל יש הרבה אקשן מצד הצוות.

לסיכום

מקום יפה, אוירה, שרות ואוכל טובים. אני לא מתלהב מסושי ודומיו, אבל העובדה שהזמנו 4 כוסות יין ועוד 6 מנות מעידה שאהבנו.

על כל השפע הזה שילמנו סה"כ 525 ₪, לפני טיפ. לא זול, אבל בהחלט הוגן.

בדרך החוצה הצצנו למטבח וזכינו גם לראות את נועה. בחורה צעירת מראה שמנהלת את הכל, אז אמרנו לה תודה ויצאנו אל החום, בחזרה לעולם האמיתי.

 

לאתר באינסטגרם: לחץ כאו

לאתר בפייסבוק: לחץ כאן

ועכשיו גם אפשר כבר להזמין מקום דרך אונטופו להזמנת מקום באונטופו: לחץ כאן

 

 

5/23

 

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *