חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

יקב הר אודם
אודם, רמת הגולן

הישוב אודם, המכונה גם הר אודם, הוא מושב עובדים (ואל תשאלו אותי מה זה ולמה).

ישוב קטן עם יקב גדול.

הכניסה לישוב – צילם זיו בוק

הכניסה לישוב, במיוחד בשעות בין הערביים, כמו שאנחנו היגענו, מכניסה אותך למעין ארץ קסמים, "נרניה". אז נכון שלא היה שלג ותאורת העששיות עדין לא דלקה, אבל עצי המחט הגדולים ומזג האויר החורפי שהיה באוויר כבר מכניסים לאוירת "סנטה והאיילים" (טוב – איילים יש בסביבה).

קצת על האירוח

בצומת הראשונה תפנה ימינה ותגיע חיש קל לחניית מרכז המבקרים של היקב

מקום טוב לשבת בשמש. לצערי באנו בחורף.

בחוץ, לפני הכניסה, יש חממה קטנה בחוץ ושולחנות חבית שלא אוישו עקב מזג האויר.

בכניסה מצד ימין בר גדול ו-2 מארחים מסבירי פנים.

חלל מרווח ויפה

מיד לאחר מכן מרחב האירוח עם מספר שולחנות במרווח יפה האחד ממשניהו

ולצד הקירות תצוגה יפה של מגוון היינות – ויש מגוון

ראוי לחיוב כי מרכז המבקרים פתוח לביקור בכל יום מ-10:00 עד השעה 17:00 ללא צורך בהזמנת מקום.

אנחנו הזמנו מראש לשעה ארבע אחרי הצהריים. שעה גבולית כי כדי לסגור את האירוח בחמש סוגרים את המטבח ב-ארבע.

מה בתפריט

לצד היין מציעים לחם עם שמן זית, מטבלים זיתים וירקות (40 ₪),  פלטת גבינות (80 ₪) או פיצה הנאפית במקום (45 ₪).

היקב מאפשר מספר אפשרויות טעימה – כל הכבוד

טעימת הבית: 2 לבנים, 2 אדומים ויין קינוח (40 ₪)

טעימה לבנה: 3 לבנים וקינוח (45 ₪)

טעימה עיוורת (60 ₪)

טעימת פרימיום: 5 יינות מסדרת הר אודם ואלפסי (75 ₪)

טעימת אלפסי special edition (30 ₪)

טעימת ענבר signature (25 ₪)

חוץ מזה יש אפשרות להזמין סל פיקניק (340 ₪).

על טעימה היין

5 בקבוקים בדיל הטעימה + 1 נוסף

בחרנו בטעימת הפרימיום (75 ₪)

אלפסי שרדונה ריזלינג ויונייה 2020: הוצג כריזלינג והיה חמצמץ. לטעמינו פחות טוב משרדונה או מריזלינג זניים איכותיים

הר אודם סירה 2019: אהבנו. ניחוח פירותי ממלא את הפה

הר אודם מרלו 2019: מרלו טוב, אהבנו

הר אודם גמאי נואר 2019: טיפה חמיצות כצפוי.

אלפסי קברנה, מרלו, וקברנה פרנק 2018: אמור להיות הטופ שבטעימה. אנחנו אהבנו יותר את המרלו.

1060 קברנה סוביניון 2019: היינו חייבים לדגום גם יין נוסף. אז מחוץ לטעימה יש טעימה יחידנית (20 ₪). היה בסדר. לא התפעלנו

נציין כי כמות היין הנמזגת היא יפה מאד – לפחות 3 לגימות.

חוץ מיין

הזמנו פיצה (45 שח) שהייתה לא גדולה ולא קטנה, מלאת גבינה, לא ממש קריספית, אבל טעימה והספיקה לשנינו

ביקשנו וקיבלנו גם אספרסו ארוך (10 שח) והפוך (15 שח)  שסיימו יום עמוס טעימות.

לסיכום

נתחיל מכך ששווה להגיע למקום, ולו רק בגלל המקום הקסום – אודם

חבל שאין סיור ביקב.

היות וזה היה היקב השני שלנו באותו יום, החלטנו ששווה להגיע פעם נוספת לטעימת יינות הבסיס ופלטת הגבינות.

נהדר גם שאפשר להחליט ברגע ולהגיע. אני מניח שכל עוד לא תתקלו באוטובוס תיירים, תקבלו חווית טעימה ושרות טוב.

המקום נגיש והשירותים (בסוף היום) היו נקיים.

המשכנו ללינת לילה באורטל – לחץ כאן למעבר לכתבה

 

לאתר היקב: לחץ כאו

 

להזמנת מקום באונטופו: לחץ כאן

 

01/2023

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *