חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה פאסטל
תל אביב

איך מגיעים

פאסטל היא מסעדה ליודעי ח"ן בלבד. לא פשוט להגיע אליה. היא נמצאת מתחת למוזאון תל אביב. ההגעה אליה אינה משולטת ברור ולכן אין סיכוי שתיתקלו בה במקרה "על הדרך".

פאסטל תמיד הייתה יקרה וטובה. יש בה מן אסקפיזם, הרגשת ניתוק מהחיים האמיתים, אי קטן בו אתה מתנתק מהסביבה, מהחום ומהחדשות ונמצא כאן ועכשיו.

כששמענו שהשף גל בן משה ממסעדת פריזם בברלין, מסעדת כוכב מישלן,  הגיע לפסטל ומציע ארוחת טעימות ואפילו במחיר סביר יחסית, החלטנו ללכת ולטעום.

המסעדה מתוכננת כך שבכניסה למסעדה בר חיצוני ואזור ישיבה יפה.

תמונת חלק מאזור החוץ של המסעדה

בחלל הפנים, סביב הבר יש פינות ישיבה סטייל דיינר אמריקאי עם כורסאות עור ל-6 אנשים בנוחיות. מקיפים אותם שולחנות נוספים ל-4 סועדים. על השולחנות מפה צחורה וכלים נאים.

יום ששי 1830, כמה שולחנות כבר תפוסים ואנחנו מושבים ליד שולחן גדול ומרווח שממוקם כך שיש פרטיות מרבית.

כך נראה חלל הפנים

תוך זמן קצר מההושבה ניגשת אחת המלצריות ושואלת מה נרצה לשתות.

על התפריט

על השולחן נמצאים 2 תפריטים. תפריט קטן, 2 דפים בסך הכל, מצד ימין תפריט רגיל ובצד שמאל – תפריט הטעימות הכולל 12 שורות, 12 מנות בעלות של 395 ₪ לאדם.

יחד עם התפריט האוכל הקטן מוגש תפריט נוסף, בגודל של אנציקלופדיה יחסית לתפריט האוכל, והוא כמובן תפריט היין.

לאחר מכן מגיעה הסומליה. כן. לא טעיתי. בחורה צעירה סומליה במסעדת יוקרה. עולם היין בישראל נמצא ככל הנראה במקום טוב. כל הכבוד לסומליה על העבודה הקשה שהשקיעה כדי להגיע למעמד וכל הכבוד למסעדה בסדר גודל של פסטל שממנה לתפקיד את האדם ללא קשר למינו או גילו אלא הכשרתו.

היינות אותם בחרנו לליווי הארוחה. שרדונה ופרימיטיבו

לארוחת הטעימות אין תפריט טעימות מלווה ואנו שומעים לעצת הסומליה ומזמינים כוס שרדונה מבורגון וכוס פרימיטיבו של מאסריה  קוטורי מפוליה.

על חווית האוכל – פירוט המנות

בארוחת הטעימות, המנות מגיעות ב-5 קבוצות קטנות

על ההתחלה לחם הבית – 4 פרוסות לחם ו-2 לחמניות קטנות המלווים בקרם חצילים עם קצת חריף מעולה וחמאה מלוחה. אזהרה: לא לגמור את הלחם כי יהיה לו שימוש בהמשך. המנות מגיעות עם רטבים שלפי הוראת הרופא (לחיים טובים) חובה לסיים מהצלחת.

מנת הלחם החמאה ממרח החציל הממכר

סבב 1

שלוש מנות הפתיחה – מתאבנים

הטארטלט מבצק עדין עדין עדין, הטרטר מדג אינטיאס – מנה טעימה.

עלה שיסו בצורתו הטבעית והלא קריספית עם בשר סרטנים צלויים, לאבנה ועירית – מנה טובה.

המנה המפתיעה היא פרח האורז כבסיס ועליו גלידת חציל וגרידת אבן יוגורט. גלידת החציל עם טעם המדורה נותנת קרירות נעימה בפה – שאפו.

סבב 2:

משמאל – פרוסות האינטיאס, מימין שאריות השישברק

פרוסות דקות של אינטיאס וקישוא מונחות על רוטב יוגורט עם נענע ו3 פרוסות דקות של צנונית שעליהן ביצי סלמון. המנה נראית יפיפייה הרוטב טעים והטעם נחמד.

מנה מצטיינת היא 3 כיסוני השישברק. מנה קרמית שנחטפה לפני שצולמה. נמסה בפה עם רוטב מצוין.

סבב 3:

טובלים ושרץ בידם. קלמארי משמאל ותמנון ממולא מימין

תמנון טובל ברוטב לארדו ליה שהוא רוטב עם טעם חזק של שומן ומח עצם.

קלמארי קטנים ממולאים בבשר טלה. לטעמי, שילוב הבשר לא הוסיף. תפוח האדמה היה טוב ורוטב שמן הצילי מעולה

סבב 4:

הלוקוס משמאל והטלה מימין

נתחים קטנים של דג לוקוס. מנה פשוט מעולה

נתחי הטלה היו כשלעצמם רכים וחיוורי טעם, אבל קרם התמרים ורוטב בהרט נתנו לנתחים קיק יפה. רק חבל שהקרם והרוטב היו במשורה.

סבב 5:

מנות הקינוח

5 צלחות של מעדנים קטנטנים שהיו מצוינים.

עוגת הגבינה והלבנה נאכלה בסוף והותירה אותנו עם טעם עז של זעתר. לו היינו אוכלים את הפטיפורים בסוף היה נשאר טעם אחר טוב יותר.

לסיכום החוויה:

שרות מעולה, מקצועי וקשוב. האוכל מתוזמן יפה. הסכום והצלחות מוחלפים מספר פעמים

ארוחת טעימות מעניינת וטעימה, אם כי לא מפילה. אין ספק כי התמורה בהחלט הוגנת למחיר.

היות והמנות אינן מוגשות אחת אחרי השנייה אלא מספר מנות יחד ב-5 סבבי הגשה. יש לי הרגשה שכמה מנות לא זכו להערכה הנכונה (כאשר מנה בטעם עז נאכלת לפני מנה עדינה – המנה העדינה הולכת לאיבוד).

במהלך הארוחה אחת מהסועדות (לא בשולחננו) חשה ברע. הסתכלנו "בחצי עין" כיצד מנהלים את האירוע והוא אכן נוהל למופת, כולל איתור רופא שהיה בין המבלים והבאתו לנזקקת, מבלי שרוב הסועדים הבחינו במתרחש. וצל"ש גם למד"א שהגיעו תוך דקות ספורות.

כאירוע חוויתי נמשיך לבוא לפסטל ככל שנוכל להרשות לעצמינו.

 

לאתר המסעדה

 

8/22

 

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

3 תגובות

    1. היין הלבן היה מצויין. האדום עוד יותר אז לקחנו בקבוק שלם ומאז אני לא זוכר כלום

  1. ב 11/4/23 סעדנו 5 אנשים במסעדת פאסטל
    ההמתנה בין המנות ארוכה למרות שהמסעדה הייתה בחצי תפוסה.
    הזמנו במנות הראשונות 2 טונה אדומה ובמקום זה קיבלנו 1 טונה אדומה ו1 טרטר דג .המלצרית לא הייתה נעימה .ההסברים מה כלול בעסקית היה לקוי ,אמרה שהמנות הראשונות כלולות בעיקרית וכשקיבלנו את החשבון הסתבר שעל מנות מסויימות נדרשנו לשלם תוספת סה"כ 880 ש"ח ללא טיפ האוכל היה תפל את הסטייק פילה ביקשנו עשוי מדיום אחד היה עשוי רייר השני היה קשה ללעיסה השלישי היה בסדר כולם היו תפלים. קציצות הלוקוס והדג ים היו טעימים . אחרי כל זה לא פלא שויתרנו על קינוח.
    למסעדה הזו לא נשוב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *