חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה פייגם
עין הוד

לאחר ביקור במוזיאון ניסקו, השווה ביקור בפני עצמו, נהיינו רעבים. למזלנו הזמנו מראש מקום במסעדת פייגם שהיא מסעדה חדשה יחסית והתקיפה את כולנו בכתבות יחס ציבור, לא מזמן.

השלט בכניסה לעין הוד מצביע על הדרך הנגישה למסעדה

תאום הביקור

למען האמת שקלנו והתלבטנו האם להזמין מקום או לא. למסעדה אין אתר אינטרנט וגם באונטופו כאשר מזמינים מקום, לא יודעים לקראת מה הולכים.

שימו לב – המסעדה פתוחה בימי רביעי עד שבת, בלבד.

מיקום והגעה

המסעדה שוכנת במקום הגבוה ביותר בעין הוד ליד האמפי.

מבט על מרפסת המסעדה מכיוון האמפי

מי שאינו דייר הכפר מוזמן לחנות במגרש החנייה הגדול הנמצא מול הכניסה לכפר, בצד שמאל לבאים מכיוון כביש החוף.

טיול קצר בכפר הפסטורלי הזה לפני או אחרי המסעדה מומלץ ביותר. עדיפות לאמצע השבוע שאז המקום פחות עמוס מבקרים.

לפני שבאנו ראינו את עצמינו יושבים מול נוף פתוח ויפה, אבל קצת טעינו בכיוון הזה. מה שכן האוכל והחוויה קיבלו ציון גבוה.

נראות המקום

אפשר להגיע למסעדה משני כיוונים. מי שעשה "עיקוף ימני" יגיע מכיוון האמפי הקטן ויראה את המסעדה מיד עם כניסתו לאמפי. ומי שעשה עיקוף שמאלי לא יראה את המקום עד שלא יכנס בשער יחלוף דרך השירותים ורק אז כשיפנה ימינה יראה את המרפסת הנחמדה המשקיפה בעיקר על בתי הכפר העתיקים עם רקע יערות הכרמל הירוקים ומישור החוף.

מבט חלקי על המרפסת והנוף

זהו רוב שטח האירוח. רוב מבנה המסעדה הוא איזור העבודה של המטבח ונשאר מקום קטן לשולחנות ספורים בלבד.

שולחנות הפנים +מזגן -נוף

אנחנו העדפנו לשבת עם קצת פחות נוף ועם יותר מזגן, אם כי עובדים במרץ על אמצעי חימום/קירור גם למרפסת.

על החוויה:

את פנינו מקבלת בחורה חייכנית בשם נטלי, והיא המלצרית שלנו.

היא מביאה את התפריטים וגם בקבוק מים צוננים.

התפריט נפרס על 3 דפים כאשר שניים מוקדשים ליין.

תפריט היין

הדף הראשון מוקדש באהבה לאוהבי האניס. 2 סוגי אוזו, 2 סוגי ערק מישראל, 3 סוגי ערק מירדן ועוד אחד מבית לחם.

ניתן להזמין כוס, קנקן (140 מ"ל) או בקבוק במחירי מסעדה.

הדף השני מוקדש ליין לצבעיו, כולל יינות מישראל ומיוון, והוא גדול יחסית למקום כה קטן.

ראוי לציון כי רוב היינות הישראלים הם מיקבי בוטיק הידועים כטובים (בת שלמה, בר מאור, סומק, אחת, אוריה, פינטו, וורטמן, כישור ועוד) ורק מיעוטם מיקבים גדולים (ויתקין ואמפורה).

יש מבחר יפה של יין בכוסות למי שחפץ בכך.

ביקשנו לטעום משני היינות הלבנים מיוון הנמזגים בכוסות. טעמנו אוריינוס ומאנטיניה.

המנטיניה היה כל כך טוב שהחלטנו להזמין את כל הבקבוק (154 ₪). המחיר יותר מהוגן.

 

יין יווני מתאים לארוחה קלילה

את היין קיבלנו בשמפנייר לא שיגרתי. כלי מתכת עם לוגו של עלמה צעירה שדומה מאד ללוגו של יקב בת שלמה. עץ מעצי המקום שימש כידית ובפנים היה קרח ומים מה שאיפשר ליין להמשיך להיות מצונן כהלכה.

אני מציין זאת, כי באחד היקבים בהם ביקרתי, קיבלתי יין בכלי שהיה בו קרחום המיועד לטיולים ללא טיפת מים.

תפריט האוכל

מאזה

בתפריט שלנו היו כ-11 מנות מאזה אם אפשרות בחירה בין 4, 6 או 8 מנות ויש מספר מנות שעליהן תידרש תוספת תשלום קטנה. אישית אני חושב שתוספות, גם אם היא של שקלים בודדים, גורמת למזמין לחשוב פעם נוספת האם לקחת את המנה היקרה – וחבל. אדם צריך להזמין מה שבא לו.

מה שכן, מקריאת התפריט עושה חשק לטעום מהכל ולמרות התמחור, שלדעתי קצת גבוה, קיווינו שמה שנקבל יצדיק את ההשקעה.

בחרנו ללכת על 4 מנות מאזה (132 ₪)

מנות ראשונות – קטנות אך מעניינות. לחם מצוין

קובניה: מנה קטנה שוחה באיולי יוגורט עם שמן עריסה ונענע. מנה עדינה בין רכה לפריכה וטעם עדין.

אינטיאס נא (+8שח): המנה המאכזבת של הארוחה. כמות דג קטנה מאד בטעם של אינטיאס. לא פחות ולא יותר.

חריימה בס: מנה קטנה, חריפות קלה בלבד. מה שכן הצליחו לדחוס כמות לא קטנה של עצמות לחתיכת דג כה קטנה.

חומוס אורגני: מנה שלא הופיע בתפריט היום והוצעה בנוסף. החומוס לטעמי – מצוין וגם הכמות מכובדת שמתחילה להשביע.

לחם הבית מעולה מגיע יחד עם המנות. קליפה עבה וקריספית, פנים רך אבל מורגש. כמובן טעים מאד.

ביניים

9 מנות ביניים במחיר לכל מנה ומנה. בחרנו מנה אחת על בסיס ירק ואחת על בסיס קלאמרי

קלאמרי מימין וקישואים משמאל

קישואי בלדי קטנים (52 ₪), חמאת עגבניות ולימונית, פתיתים בציר אספרגוס, ציפס מרוות בר ואבן יוגורט.

הקישואים נחתכו לפרוסות דקות הוגשו חמימים והיו אל דנטה. החמאה היתה מרוחה קלות בצד הצלחת וחבל שלא היה יותר ממנה. את הפתיתים אהבנו ציפס המרווה ואבן היוגורט כמעט ולא הורגשו – מנה מעניינת אך לא וואו.

קלמרי על מחבת ברזל (72שח) ירקות אורגניים של חוות גוונים, ציר ים ויוגורט וסחוג.

כ-5 קלמארי שלא בושלו ולא נחרכו דיים. הירקות האורגניים היו בעיקר חומוס ששחה בציר ים. הכל הוגש בצלחת גדולה מדי שלא החמיאה למנה.

קינוחים

הוצעו 3 קינוחים שכולם מצאו חן בעניינו. פנקוטה לוונדר, מרק גרניום לימוני ועוגת תפוזים יוונית.

היופי שבמינימליזם

עוגת תפוזים יוונית (38שח)  לא היתה בפורמט שציפינו ולמען האמת, אני לא הרגשתי טעם עז של תפוז, אבל היא היתה טובה, לא מתוקה מדי וחוסלה חיש קל.

בתפריט היה המחיר 36שח אבל כשנהנים זה לא נורא כל כך.

אספרסו ארוך (10 ₪) שהוגש, במפתיע, בספלון מהסוג האנגלי, שכאילו נוצר בפולין (מהיבט העיצוב) והיוה סיום הולם לארוחה מהנה.

מאיפה, לעזאזל, הספל הזה

לסיכום

שילמנו 466 ₪, לפני הטיפ. לכאורה – יקר לתמורה.

אבל אין להכחיש – נהנינו. אולי בזכות היין, אולי האווירה, אולי החברה. ואולי בזכות נטלי שנתנה לנו שרות קשוב ומקצועי, מהיר ויעיל.

אני לוקח בחשבון שקשה להרוויח ממסעדה קטנה שלא פתוחה כל השבוע ורוצה לתת אוכל מקומי איכותי. שהמסעדה עדין בתחילת דרכה ויהיו שינויים.

למי שרוצה לשבוע על אוכל מהיר, יש בעין הוד מקומות אוכל נוספים. למי שרוצה להרגיש קצת יוון, המסעדה בהחלט ראויה לביקור.

להזמנת מקום (אונטופו): לחץ כאן

 

11/2022

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *