חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה R48
תל אביב

מסעדת R48 השוכנת במלון באותו השם, נמצאת במפתיע בשדרות רוטשילד מס' 48.
למרות העדר היצירתיות בכל הקשור לשם, יש באז גדול מאד על המלון, יציר כפיה של רותי ברודו ושות', ובמיוחד על המסעדה שבמלון.

תאום והגעה

הזמנו מקום באמצעות טאביט.

מספר ימים לפני ההגעה מקבלים הודעה לאשר הגעה ושואלים האם יש איזו שהיא רגישות. אמרנו שלא ואישרנו

יום לפני התאריך המיועד מתקשרת נציגה מזכירה לנו ושואלת פעם נוספת האם אנו רגישים למשהו. שוב אמרנו שלא. אני מציין כל זאת, כי כשהגענו למסעדה שוב שאלה אותנו המארחת לגבי הרגישות.

כמי שלא גר בתל אביב וצריך להשתמש ברכב, אני ממש לא אוהב להגיע לתל אביב, בטח לא למרכז. אבל בשעות הערב המצב פחות נורא. יש מספר חניונים קרובים. מצאנו אחד במחיר 30 ₪.

הליכה קצרה והגענו למבנה יפייפה ומיוחד. , גרם מדרגות מעוצב, מוליך לקומת הכניסה, אבל יש גם מעלית מפוארת לנכים.

בלילה, שם המלון מואר בצורה המקשה על זיהוי וההבנה שהגעת למקום הנכון.

העיצוב

אין מה להגיד, המקום על כל הפרטים משדר יוקרתיות, הידור ואיפוק.

אפילו מעלית הנכים משדרת משהו אחר. גם בגודלה וגם כי יש בה כורסה.

מתוך סקרנות עלינו במעלית, ומצאנו עצמינו בעמדת הקבלה.

לא פחות משלוש בנות שאלו אותנו לשמנו והלכו לראות האם השולחן שלנו כבר ערוך. לא התעכבנו וניגשנו לשולחננו למשך 150 הדקות הבאות.

שולחן עץ כהה, לא גדול, ללא מפה, פמוט מתכת משולב זכוכית ובו נר דולק, וכוסות יין של הביוקר.

מיד קיבלנו מתקן מתכת להניח עליו את התיק (היוקרתי) עימו הגענו, כדי שחס וחלילה לא יגע ברצפה.

ישבנו וסקרנו את המקום. חדר קטן מלא שולחנות, לטעמי הרגיש קצת צפוף מדי באופן שאינו מאפשר פרטיות מרבית שאני מצפה לה במסעדת יוקרה

מה שותים

כמקובל, מים מינרלים רגילים/מוגזים כלולים במחיר.

תפריטי היין בכוסות ובקבוקים מונחים לפנינו. המחירים גבוהים ברמה של מרגיז ממש.

כמובן שמציעים לנו מסלול טעימות, wine pairing, 5 חצאי כוסות, בעלות של 250 ₪ לאדם, וזה עוד המסלול הזול. היקר הוא באותה כמות ליינות משודרגים בעלות של 400 ₪.

יין קינוח: לקראת סיום הארוחה המלצרית הציעה יין קינוח ולא נקבה במחירו. לא שאלה אלא הכריזה/קבעה שניקח 2 כוסות שעלו, כל אחת 60 ₪, תוספת למסלול היין, הלא זול בכלל.

מה אוכלים

תפריט הערב של המסעדה הוא תפריט טעימות בעלות של 500 ₪ לסועד.

פאף מונג: קרם תירס, כפיר ליים וקרם קשיו

ביסאן פאדה: שומשום שחור, טרטר דג נא, צ'ו

בצל צעיר פריך: קרם חומוס שחור, עלי רוזל כבושים, מסאללה בוטנים

תפוח אדמה: אנשובי, תרד שחור, ריקוטה, צ'ילי ירוק

מוהינגה בורמזי: כורכום טרי, ג'ינג'ר כבוש, סלרי

סשימי דג נא: מנגו, למון גראס,, פפאיה ירוקה, קולורבי מוחמץ

נודי סרטנים: סרטנים, פלפלים שרופים, בזיליקום טרי

נציין שעלה הבזיליקום נח למעלה ומכסה את המנה לכן, לצורך הצילום, הזזנו אותו ממקומו.

סלט עלים: קרקר סמולינה, סלסה גרעיני דלעת, קרם מקדמיה

לוקוס: קארי מלזי, צימיצורי למון גראס, ירוקים מהפחם

גלידת אורז קלוי: קרם פטיסייר, אוכמניות, קראמבל אורז קלוי

גם כאן, קרמבל האורז כיסה את המנה והוזז לצורך הצילום

טאקו שוקולד: קרמו שוקולד, קוביות בראוניז, פאייטה שומשום שחור

לסיכום

נתחיל מצל"ש: אפשר למצוא מקום במסעדה, בקלות ותוך זמן סביר, מבלי להישאר ער חצי לילה או לקנות מקום, יד שניה….

נשאלתי לפחות 3 פעמים על רגישויות והעדפות, כאילו שלא סומכים עלינו.

כמורגלים במסעדות של הביוקר, לטעמי, רק למנות היה אפקט WOW. זוגתי התעלפה מעונג החוויה ובעיניה זו אחת משתי המסעדות הכי….

נכון שהמקום יפה עד קסום, אבל כשאתה ממשיך להתבונן סביב, זה עדין מרגיש כמו חדר אוכל קטן וקצת צפוף.

אתחיל בשבח המנות שהיו טעימות, מרתקות ומאתגרות את החושים.
בכל הקשור לטעם נראה לי ש- 48R לוקחת, לא בנוקאאוט, אלא בנקודות.

שרות מצוין, אם כי מתנחמד מדי. אבל הכל תיקתק כמו שצריך – ויותר.

אבל אציין מספר נקודות שפגעו בחוויה

תאור המנות: התאוריה שלי היא כי לחוויה טובה צריך לדעת מהם המרכיבים, בדגש על המיוחדים, אחרת מה הטעם בהם?
כאשר מלצר מתאר ומדקלם באריכות את מרכיבי המנות, ושוזר בהם מונחים מקצועיים שאינם שכיחים, ורוב הסיכויים שהגרגרן הממוצע לא מכיר, הוא פוגע ביכולתי להנות מהמנה כפי שהשף רצה.

חווית אירוח: לא הצלחתי להשתחרר מההרגשה שרותי ברודו היא אשת עסקים המנסה למקסם רווחים, יודעת בדיוק מה אני צריך ונותנת "בדיוק את זה" אבל:

מחיר הארוחה יחסית למספר המנות – גבוה.

תפריט טעימות היין אינו כולל יין לסיום הארוחה, עליו נאלצנו לשלם בנפרד, ולמעט פעם אחת לא קיבלנו מילוי נוסף לכוס יין שהתרוקנה טרם סיום המנה.

כשהולכים למסעדת שף רוצים לטעום את המנות "מידיו של השף" גם אם לא בישל, אבל לפחות השגיח, פיקח, ואישר. אני מעריך שף היוצא לקהל הסועדים לקבל הערות או מחמאות. כאן ההרגשה היא שמעלימים את השף. המסעדה היא של רותי, ואין זה משנה מי יבשל.

כאן מצפים ממך לטיפ, שניתן באהבה, אבל לא תקבל איזו מזכרת מארוחה בלתי נשכחת, אפילו לא את התפריט.
ואם תבקש – ישלחו לך במייל (את תפריט טעימות היין לא קיבלתי).

ולמרות "הקיטורים", R48 היא מסעדה מתאימה מאין כמוה לחגוג אירוע מיוחד.

 

לאתר המסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות tabit : לחץ כאן

 

8/23

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *