חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה רביבה וסיליה
תל אביב

ניסים אלוני 10 תל אביב, קניון G צמרת, מתחם המאיון העליון.

רביבה וסיליה הוא אחד מהעסקים הותיקים במתחם, שברבות הזמן הפך לאימפריה.
בנוסף לקפה-מסעדה יש להם גם פיצריה וגם מעדניה, הכל במחירים מפונפנים.

זה שהמקום פועל כבר שנים רבות אומר שהוא, ככל הנראה, קולע לטעם הלקוחות שלו.
השאלה היא – איזה טעם יש ללקוחות.

יצאנו לבדוק.

המתחם שוכן במשולש רחובות ראשיים. דרך נמיר, איילון וגשר ההלכה.
חנייה בחוץ לא תמצאו כל כך בקלות אבל יש גם חניון לבאי המקום שם בדרך כלל ימצא מקום, גם אם תצטרכו להסתובב קצת.
מה שכן – שעתיים ראשונות חינם. לא שלעשירים זה משנה משהו אבל לעמך…..

על המקום

מיד בכניסה, מצד שמאל לאחר המעדניה תמצאו את רביבה וסיליה. מארחת נחמדה תקבל אותך בכניסה. אנחנו הזמנו מקום והובטח לנו שולחן במרפסת. ביקשנו לשנות לישיבה בפנים, וקיבלנו שולחן שהוא צמוד למטבח, אבל היה בסדר גמור. לא ריח ולא רעש.

מה שכן, השולחן קצת צמוד לשולחן לידו, דבר הגורם אי נוחות שמנסים לשבת או לקום.

השטח הפנימי שבמסעדה אינו גדול והוא כולל כסאות אל מול הבר, שורת שולחנות לאורך החלונות המשקיפים למרפסת ועוד  2 שורות במרפסת כך שסל המבקרים במקום אינו קטן בכלל.

חווית הבילוי

תפריט הבוקר מונח על השולחן והוא כולל כ- 15 אפשרויות החל מארוחת בוקר דרך מאפי בצק שונים וכלה במוזלי.

בתחום השתיה נוסף לקפה תה יש גם מיצים סחוטים, מיץ ירוק או סגול, וקוקטיילים של בוקר.

היינו 4 סועדים כך שיכולנו לדגום מכל טוב.

מה שותים

קנקן מים קרים תקבל אם תבקש.

קנקן רביבה (20 ₪)  שזה סוג חליטת בריאות עם ג'ינג'ר, קינמון, עלים, לימון ודבש.

הכמות יפה והטעם טוב.

סנגריה יין  (32 ₪) יין עם פירות ואפרול שפריץ (32 ₪) אפרול, יין מבעבע ותפוזים.

הסנגריה הייתה חמה ונהדרת עם תבלינים מאוזנים ולא חזקים מדי.

האפרול שפריץ, לטעמי היה חלש בכמות האפרול,  הנותן למשקה את טעמו המריר קלות.

קפוצינו גדול (17 ₪)

במילה אחת – יופי

מה אוכלים

בוקר טוב (78 ₪) בתוספת מנצ'גו (8 ₪) ואבוקדו (16 ₪)
ירוקים ופיקורינו, טחינה הר ברכה, גבינה צרקסית וגבינת שמנת עם צ'אטני אגסים, סלט משאוויה, ממרח קרמל מלוח, לחמים תוצרת בית, ביצים לבחירה וסלט קטן.

ארוחת בוקר. הרבה מהומה על לא מאומה.
חביתה היא חביתה גם אם היא עם גבינה. הלחם בסדר. לא משהו שארצה לקנות הביתה.
המרכיבים הירוקים טופלו כהלכה והיו קרנצ'יים ופריכים ולא מסמורטטים.
הגבינה נחמדה וכן גם הצ'טני, אבל המנה בכללותה זערורית.

זוהי תוספת האבוקדו עליה משלמים 16 ₪. טעים אך קטן.
חששתי לשאול האם המחיר כולל מילוי מחדש של גבינה למשל, או טחינה, או שנצטרך לשלם על כך אקסטרה.

קרוק רביבה (66 ₪) טוסט בריוש, עם גאודה, פרמז'ן, מוצרלה, וביצת עין עם צזיקי בצד.

ככל הנראה, טייק אוף על שם המתכון הקלאסי "קרוק מסייה", שהוא כריך חם המכיל גבינה והאם (לפעמים בתוספת בשמל).
כאשר מניחים על הכריך מעל ביצת עין (ולמהדרין ביצה עלומה) הוא נקרא "קרוק מאדאם".

הווריאציה המקומית מגישה את המתכון ללא כל השחיתות.
אין נקניק, אין בשמל, ואין את הביצה למעלה שכאשר חותכים אותה כל הצהוב נשפך ומרווה את הלחם.

חביתה בלחם קלוי (56 ₪) עם סלט ירקות

המנה אולי נראית פשוטה מאד, אבל התוצאה טעימה.

המקושקשת (62 ₪) עם בייקון, תרד, פרמז'ן וקרוטונים, מוגש עם סלט בוקר

אכזבת הארוחה.
ציפיתי לסלייסים של בייקון כמו בארוחת בוקר אנגלית, וקיבלנו חתיכות קטנות שכמעט בלתי מורגשות. החביתה די יבשה והרטיבות היא מעלי התרד שדווקא היו תוספת נחמדה ולא שגרתית.
לא מבין למה המנה הזו מוגשת ללא לחם. כי בקרוטונים שפוזרו בצמצום אינם תחליף הולם.
האם יתכן שהמקום רוצה שאזמין מנה של לחם הבית ביותר מ- 20 ₪?

הסלט הקצוץ (58 ₪)  עגבניה, מלפפון, בצל, צנונית ולימון כבוש קצוצים על המקום. בשמן זית ומיץ לימון עם נענע, פטרוזיליה אורגנו וטחינה.

הסלט הזה מחזיר אותי בערך 35 שנים אחורנית. אז סלט ערבי קצוץ היה סטנדרט כמעט בכל מסעדה שמכבדת את עצמה.

לגופה של מנה. הסלט מתובל היטב וקצוץ יפה. הטחינה שהמסעדה מגישה פחות טעימה לי ואני מצפה למשהו יותר סמיך ויותר "עוקץ".

במחיר הזה הייתי מצפה לקבל גם לחם.

לקינוח

לקינוחים לא הוגש תפריט אלא מגש שעליו שורת עוגות קטנות ויפות ממנו בחרנו 2 דוגמאות.

לאחר מכן ראינו שיוצאת מנה אחרת שלא ראינו על המגש. שאלנו, קיבלנו הסבר והזמנו.

אישית אני לא אוהב את השיטה בה מציגים מנות ללא מחיר. נקודה. אני לא התביישתי ושאלתי.

לסכם את הקינוחים: כולם טובים אך, לטעמי, יקרים לגודלם.

פרי(ז) ברסט (46 ₪)

בצק רבוך (פחזניות) ממולא בקרם.

המנה הוכנה כמו שצריך והייתה יופי של קינוח

מגה מקרון (46 ₪)

מה יכול להיות רע במקרון קצפת ותותים – המחיר.

וניל פטל (48 ₪)

לא ראיתי פטל (אבל תותים היו ובשפע) מה שלא פגע בטעם המנה.

שרות

קיבלנו שרות מהיר וטוב, למרות עומס הלקוחות.

לסיכום

המסעדה הייתה מלאה, מה שלא פגע בשרות הטוב והאוכל הטעים, שחלקו לא שיגרתי.
ניכרת השקעה בפרטים הקטנים, בגימורים ובטעם.

לא יכול להשתחרר מההרגשה שלא איכות האוכל, אלא מיקום המסעדה וקהל היעד הם הגורם הראשון לפיו נקבע התפריט והמחיר
(או העדרו – במנות האחרונות לדוגמה).

לא כל המנות הצדיקו את המחיר.

לא ברור לי מדוע בחרה המסעדה לא להגיש לחם במספר מנות.

בשל מחיר ארוחת הבוקר וגודל ה"פתיחים", הייתי שמח לו התפריט, או המלצרים, היו מבהירים עלות תוספת
(הייתי שמח להבהרה כי מילוי מחדש הוא ללא עלות).

שורה תחתונה: מקום לכולם, או נכון יותר לומר, לכל מי שמוכן לשלם מחיר גבוה.

 

לאתר המסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות ontopo/tabit : לחץ כאן

 

 

03/24

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *