חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה רוסטיקו בזל
תל אביב

על המקום

מסעדה שכונתית באחד הרחובות הנחשבים בתל אביב. חנייה ברחובות הסמוכים קשה למצוא אבל יש חניון קרוב מאד.

המסעדה מאפשרת הבאת כלבים (לא בפנים אלא במרפסת) אבל כאן, גם המרפסת נראית נפלא.

חווית הבילוי

ששי בערב. היינו 6 מבוגרים, תינוק וכלב גדול.

ישבנו במרפסת בשולחן ל-8 כך שהיה מקום לכולם. שולחנות עץ וכסאות נוחים. תאורה קצת אפלולית המוסיפה לאווירה האיטלקית. המפות המשובצות קצת חסרות אבל אין מה לעשות. שולחן חשוף פרקטי יותר.

הצצה לפנים. בר ארוך, כאילו תופס את רוב המקום במסעדה ומשאיר רק מקום קטן ליושבים, אבל אל דאגה. זה צד אחד בלבד ויש מקום נוסף.

התפריט לא גדול וכולל ראשונות כמו פוקאצ'ה, קרפצ'ו ברוסקטה שרימפס בלימון וקפרזה, שמשום מה הוסטה מרשימת הסלטים שנשארה עם סלט יחיד. כמעט 10 סוגי פסטה ודווקא שם לא מצאתי את הפסטה הפשוטה והקלאסית קצ'ו-א-פפה. עוד נמצא בתפריט 4 סוגי פיצה, 2 מיוחדים, אחד מהם דג, ו-4 סוגי קינוחים קלאסיים עליהם ארחיב בהמשך.

מה אוכלים

מכיוון שהיינו 6 אנשים רעבים הזמנו לא מעט אוכל

ראשונות

קפרזה רוסטיקו – 58 ₪. קרעי מוצרלה די בופלה, עגבניות, בצל סגול, צ'ילי, זיתים ובזיליקום

מנה לא גדולה, סך הכל טעימה אבל אני מצפה שסדר הרכיבים יהיה לפי כמותם במנה. כאן הקפרזה היתה בכמות מועטה מאד – וחבל.

פיצה מרגריטה – 68 ₪. עגבניות, מוצרלה ובזיליקום

פיצה די רגילה. גודל יפה ובצק חצי נפוליטני כלומר קצת קריספי אבל עדין לא ממש מחזיק את המשולש מבלי שהקצה ייפול.

פיצה צ'יפולה רוקולה – 74 ₪. עגבניות, מוצרלה, בצל סגול, אורוגולה, קלמטה, וצ'ילי.

הבצק אותו הבצק, אבל הקומבינציה – מצוינת. כולנו אהבנו

רק הערה קטנה. משום מה, המסעדה, בכוונה, לא חותכת את הבצק עד הסוף ומצרפת סכין גדולה לחיתוך.
ככל הנראה, מי שאחראי על התפריט לא הכין מספיק שיעורי בית.
הסכין לא מספיק חדה. בנוסף, החיתוך מזיז את הפיצה ואינו יעיל כמו חיתוך בחותך ייעודי (סכין גלגלת), שאני ממליץ לצרף, אם רוצים להמשיך במנהג.

עיקריות

(פעמיים) חצי ריגטוני דינו – 71  (כל אחד) עגבניות, מסקרפונה, בשמל, צ'ילי, פטרוזיליה ופרמיג'אנו

ספגטי קודראטו פירות ים – 89 ₪. שרימפס, קלמרי ומולים בחמאה, שום, יין לבן, צ'ילי, ופטרוזיליה

חצי ריגטוני קרבונרה – 77 ₪.  ביקון טלה, פלפל שחור, שמנת, חלמון טרי ופרמיג'אנו.

ניוקי תוצרת בית – ערמונים ומסקרפונה – 79 ₪. תרד, קרם פורציני ופרמיג'אנו.

טורטליני תום עיזים – 83 ₪. ברוטב חמאת מרווה ויין לבן ואפונה

המומחית לאיטליה טענה שהמנות אינן איטלקיות אותנטיות ומותאמות לחיך הישראלי.
אני איני רואה בכך פגם, מה גם שהמנות היו ממש בסדר. אולי פחות התלהבנו מהטורטליני, אבל הצלחת הוחזרה ריקה למטבח.

כדי לבזוק פרמז'ן על הפסטה, נזקקנו למלצר, שהגיע עם גוש גבינה ומגרדת, גרד והלך.

אחרונות

סקצינה אלה נוטלה – 52 ₪.

מה יכול להיות רע בלחם ושוקולד. לו המנה היתה מיועדת לאדם יחיד או זוג היתה יכולה להיות בעיה בשל אובר מתיקות. אבל כולנו חלקנו בשמחה.

לימונה די סורנטו – 52 ₪ קרם לימון, קציפת מסקרפונה ועליה עוגיית שקדים אמרטו (ללא גלוטן).

אותו רעיון כמו טירמיסו. רק בשינוי הקרם והעוגיות. לטעמי, מנה נהדרת ועוגיות השקדים שיחוק אמיתי.

הערה: המנה מגיעה בכוס עם רגל כך שמרכז הכובד די למעלה. אנחנו הפלנו את המנה על השולחן. המלצר שראה זאת טיפל מיד בבעיה. הבטיח שמיד תגיע מנה חדשה מהמטבח וניקה את השולחן.
רק בחשבון ראינו שחויבנו על 2 מנות. זו בהחלט זכותה של המסעדה, רק מן הראוי שניודע שהמנה הנוספת היא במחיר מלא.

אפוגטו קפה – 34 ₪ גלידה וניל ואספרסו חם.

מנה קלאסית שאני מתייחס אליה כמנה אחרונה ולא כאל שתיה.

כמות מכובדת של גלידת וניל טובה ואספרסו. לא צריך יותר מזה.

מה שותים

יין

נציין לחיוב כי בגלל תקופת מלחמת חרבות ברזל המסעדה תומכת ביין ישראלי ויש תפריט יין כחול לבן הכולל: 3 אדומים, 3 לבנים רוזה אחד, ו-2 יינות מבעבעים (פרוסקו) איטלקי.
את היין ניתן לקבל בכוסות או בקבוקים במחירים סבירים.

שליש גולדסטאר – 29 ₪

קנקן מים

מים עם נענע – 10 ₪.

לסיכום

שילמנו 899 לפני טיפ. סך הכל לא זול.

שורה תחתונה: אם לקראת ארוחת יום ששי, לא צריך לעשות קניות, לבשל, לערוך, לארח, ולרחוץ כלים – דיינו.

 

 

לאתר המסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות ontopo : לחץ כאן

 

 

12/23

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *