חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה רוטנברג
גשר הישנה (עמק הירדן)

התמונות שמסעדת רוטנברג פרסמו בפייסבוק/אינסטגרם, העלו לי את מפלס החשק אז שילבנו בין לילה בצימר באזור וארוחת טעימות במסעדה.

המסעדה מגישה ארוחות טעימות בלבד שתפריט מצומצם בצהריים, וגדול יותר בערב.

הזמנת מקום קלה ופשוטה דרך האתר.

על הדרך

מניר דוד ועד למסעדה, נסיעה קצרה של כ-15 דקות, עוברים דרך בית שאן, עולים על כביש הבקעה לכיוון צפון. נסיעה בפיתולים הקלים עוד כ-10 דקות ופונים מזרחה לכיוון גשר הישנה. הכביש הולך וצר ובסופו – חניית המסעדה

על המקום

בכניסה רואים את הגן, הקסום בלילה, פיסת דשא לא קטנה, ספסלי ושולחנות עץ שנראה כאילו ידעו ימים טובים יותר ומבנה אחד לא גדול עם סימני כדורים.

והנה אנחנו במסעדה. המקום שייך לזוג, יזהר והילה. יזהר הוא השף והילה המארחת.

קבלת הפנים לבבית. רואים שממש שמחים שהגענו, גם בגלל שהיו להם מספר ביטולים.

מעיפים מבט ואין יותר מדי לאן להסתכל כי המקום קטן, חדר עם 6 שולחנות סך הכל, אבל כמו במסעדה יוקרה מרווח מכובד מאד בין שולחן לשולחן כך שיש פרטיות ואיש לא שומע על מה מרכלים בשולחן שליד.

שתיה

קוקטייל הבית

לאחר הנסיעה והיום החם, אנו שמחים לקבל את קוקטייל הבית. זהו אפריטיב שזוקק מתמרים ותובל בלפחות 18 מרכיבים נוספים. המשקה הוגש עם סודה והיה עדין, טעים ומרענן.

הילה היא לא סתם מבינה גדולה ביין אלא יש לה גם רקע מקצועי עשיר וארוך שנים בתחום. לכן גם תפריט היינות במסעדה גדול אלא שאנחנו החלטנו להביא בקבוק "שלנו", במיוחד שדמי חליצה (ליינות שאין, כמובן, בתפריט המסעדה) הם רק 30 ₪ שזה מחיר נמוך במיוחד, משום שרק אוהבי יין יודעים לכבד את מי שמביא בקבוק טוב למסעדה.

Barolo 2016 של יקב ellena

היות והתפריט אינו ידוע, הבאנו בקבוק אדום ובקבוק רוזה, הצגנו אותם להילה ושאלנו לדעתה.

הילה המליצה על הברולו אותו היא הכירה טוב במיוחד היות והיא הביאה אותו לארץ במסגרת עבודתה המקצועית בחברת "שקד" – דרך היין.

היין נפתח ללא דקנטר, נח כחצי שעה והיה נ ה ד ר.

אוכל

לפני שאעבור למנות חשוב לי להדגיש כי השמות המודגשים הם בהתאם לתפריט שקיבלנו בסוף הארוחה.

בניגוד לשפים המפרטים את הרכב המנות עד למספר גרגרי המלח ומקורם, כאן הבעלים לוקחים את התפריט רחוק לצד השני בתיאור מינימליסטי.

עיון בתפריט מצביע כמה מורכבת עבודת שף ומהו המגוון העצום של חומרי גלם שהשתמשו בהם.

בכל מנה מספר מצומצם יחסית  של מרכיבים הכולל, ברוב המנות, חלבון, ירק ותבלין.

פטריות, שעורה, חרוב, ינבוט.

כאילו 2 פרחים מגיעים לשולחן. מנה מיוחדת הנראית כציור יפני.

בפועל, פטריית אויסטר שעברה תהליך גריל קצר, בצד רוטב טריאקי לא שיגרתי.

הטעם – פטריה. תגידו מה רבותא. החידוש הוא שכיום קצת מפסיקים להרגיש טעם אמיתי של מוצרים וכאן טעם טוב של – פטריה.

משמש, כבשה, פיסטוק. + קלמארי, עגבניות, מרווה.

2 מנות המוגשות יחד.

חצי משמש בגריל עם טרטר טלה: שילוב טעים של המשמש מתוק-חמוץ והטעם הטבעי של הבשר.

קלמרי בקציפת עגבניות וצ'יפס מרווה: מנה של וואו. קלמארי, כולו על הגריל, רך ונמס בפה הנח על קציפת עגבניות טיפה סמיכה אבל עדינה וטעימה ועלי מרווה שטוגנו לצ'יפס שנמסים בפה.

זוקיני, דג ים, פיטנגו. + תירס, בורגול, זעתר.

2 מנות שחמקו מעין המצלמה משום שהיו קטנטנות.

רצועת חציל דקה מגולגלת על טרטר דג מוסר ופיטנגו, בטעם שרק זקנים מכירים. מנה קטנה מדי. טעימה והייתי רוצה יותר ממנה

טרטלט תירס קפה וגבינת בורגול וזעתר כבוש. עוד ביסון. לא הורגש כמעט קפה אבל התפוצצות טעמי זעתר וגבינה

זרעים, כבד, משחקים.

קערונת קטנה המכילה מרק שום שבתוכו נחה לה מעדנות, פיסת גבינת עיזים, המכוסה כולה על ידי טויל תחרה של זעתר. את הטויל מומלץ לשבור לתוך הקערה ולערבב.

כל מרכיב נותן את הטעם שלו. יש כאן תערובת של טעמים, כך שמרגישים טעמים מובחנים גם של שום, לא משתלט,  וגם של הגבינה שנמסה לאיטה במרק. הטויל שנשבר פנימה מוסיף את טעמי הזעתר.

לזוגתי, עם בלוטות טעם מפותחות במיוחד, טעם השום היה עז מדי.

שום, זעתר, נחת, חרדל בר.

קרקר זרעים משוח בפטה חלקי פנים טלה ועליו ריבת אשכוליות ג'לי קלוודוס ובמיה כבושה

הקרקר דחוס, "כבד", חלקי הפנים שטעמם המיוחד מתערבב עם המרכיבים השונים שהוספו כך שבכל ביס מקבלים טעם שונה.

זוגתי לא אהבה אז קיבלה במקום קרקר עם דלעת. נשמע פשוט, אבל לא. ממרח הדלעת היה מיוחד כשלעצמו ויחד עם התוספים שמעל, עשה את העבודה.

בקר, תירס, עגבנייה, קריתמון.

נקניקיה קטנה במילוי דג אלבקור רוטב תירס ועלה מוחמץ.

הנקניקייה מצוינת, רוטב התירס טעים, והעלה המוחמץ מפתיע ומשדרג את הטעם למשהו בלתי צפוי. מדהים.

חסה, קשיו, אנשובי, קרם פרש.

עוד מנה שלא צולמה,

חסה על הגריל, מילוי גבינה ואגוזים רוטב חרדל וקרמבל לחם. בקרם פרש לא כל כך הבחנו, אולי המנה קצת שונתה, מה שעושים מפעם לפעם.

בסך הכל חסה, אבל השילוב מנצח.

טלה, קפה, דלועים.

צלעות טלה "רוסט" עם מרק קפה וציר טלה, ודלעות כבושות קלות ליד

המרק היה טפל יחסית, טעות שלי שלא פיזרתי מספר גרגרי מלח שהיו על השולחן, כנראה בדיוק למטרה זו,  אך הבשר היה רך. הדלעות שבצד, הוסיפו טיפה חמצמצות – טעים לנו.

קינוחים

ענבים, טרגון.

סורבה של ענבי ריזלינג עם ענבים וטרגון

מנת ביניים מרעננת בין עיקר הארוחה למתוקים, של ענבים עם ענבים. הייתי שמח לקבל מנה של לפחות חצי כדור.

פיסטוק, תות.

גם כאן נראה לי שהוחלפה המנה.

קיבלנו כיסון שיש לו שמות כמעט בכל שפה בעולם. הילה ויזהר בחרו להציג אותו כ"שישברק" בשל הקירבה למטבח המקומי הערבי והמילוי של שקדים ופקנים מקורמלים. כל זה נח בתוך צאי של חלב שיבולת שועל וטויל פקנים מעל.

הבצק עשוי בשלמות קשה ונמס בו זמנית, נח בתוך משקה שיבולת שועל, ואני לא אוהב שיבולת שועל, אבל הטעמים המתוקים  שבתוכו יוצרים טעם מעניין. מנה טעימה

שיבולת שועל, פקאן, אגוזים. + פטיפורים.

עוד 2 מנות שפשוט לא הצטלמו טוב אז עדיף התאור.

ופל קטן ובתוכו מרציפן פיסטוקים, קולי דובדבנים ופרלינה: הומז' לגלידה. המרציפן ערב לחיכי אבל את המנה ככלל, פחות אהבתי.

2 פטיפורים קטנטנים: האחד עם משמש, מנה קרה וטובה השני נחמד אבל אפשר לוותר כי אכלנו די והותר.

לסיכום

רוטנברג היא מסעדה לא שגרתית במקום לא שגרתי בבעלות אנשים לא שגרתיים.

אני אוהב מסעדות הנמצאות בסוף העולם (שמאלה). כאלה שצריך להתאמץ כדי להגיע אליהן. את הנסיעה לאחר הארוחה שהכל חשוך, ושביל אורות קטן מסמן לך את הדרך לכביש הראשי.

המקום קטן מאד אז אם הזמנתם מקום, השתדלו מאד לא לבטל (כל ביטול משמעותי).

הייתי שמח לקבל את התפריט בתחילת הארוחה, גם לגירוי הסקרנות וגם כדי להבין ולפענח את הטעמים.

בסוף הארוחה דגמתי את השירותים, פשוטים  ומאד נקיים..

רוטנברג היא לא המסעדה הטובה ביותר שאכלנו בה, אבל היא מספקת חוויה טובה ותמורה טובה מאד ל– 700 ₪ ששילמנו עבור החוויה.

 

לאתר המסעדה: לחץ כאן

 

להזמנת מקום דרך אונטופו: לחץ כאן

 

7/23

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *