חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה שוקרייה
הוד השרון

מסעדת שוקרייה, בדרך רמתיים 21, הוד השרון, היא מסעדה שלא מגיעים אליה במקרה.

אם לא כיוונתם במדויק, גם אם תחלפו על פניה, לא תשימו לב.

אולי בגלל זה, הצלחנו למצוא מקום ל-4 בערב שישי.

וכבר הספקתי לבקר פעמיים

על המקום

למסעדה שני יתרונות מובנים. הראשון הוא חניה חינם לאורחי המסעדה.
השני הוא, שאפשר להביא כלב ולשבת במרפסת.

המרפסת מוסתרת בחלקה, על ידי מספר עצים, אבל מה שבולט היא חבית עם כיתוב של אוזו 12 וכלי חרס גבוה לצמחים, מעין מעורב יווני – ישראלי

מימין בר לא גדול ומשמאל מחיצה עם מעמד לבקבוקי יין המפרידה את מקומות הישיבה שמאחוריה. ממול 2 מדרגות המובילות לשטח ישיבה נוסף.

המקום משלב אוירה קריבית של מקום עם ותק, שלא לומר ישן, מיושן, עתיק או וינטג'. שולחנות עם כסאות של פעם, חלון גדול אל הגינה ועציצי עלים ירוקים להסתרה חלקית של הפנים מהחוץ והחוץ מהפנים.

המקום קצת אפלולי, אהילי תאורה סטייל במבוק, שולחנות קצת ישנים אבל במרווח נהדר, בר ישן ולא מסודר. דלתות עם מסגרת ברזל וזכוכית אטומה.

מצד אחד ציפיות לחוויה מיוחדת ומצד שני גם חשש.

לצערי, השירותים היו עם ניירות על הריצפה. חבל.

על התפריט

התפריט גדול, וניפרס על פני 4 דפים (לפני הקינוחים). המגוון מתאים כמעט לכל אחד.

לפתיחה: פוקצ'ה ו-10 מנות פתיחה (45 ₪ – 89 ₪).

סלטים: 4 סוגים (48 ₪ – 63 ₪).

עיקריות: 13 מנות החל משניצל, דגים, ועד פלאנק סטייק במחירים (62 ₪ – 102 ₪)

אלכוהול:

9 יינות לבנים בכוס/בקבוק (34 ₪ – 190 ₪). 2 מבעבעים (32 ₪ – 212 ₪).3 רוזה (39 ₪ – 252 ₪), 7 אדומים, מתוכם 5 בכוסות (44 ₪ – 216 ₪)

9 קוקטיילים (32 ₪ – 49 ₪)

4 סוגי בירה, 2 חבית ו-2 בקבוק (29 ₪ – 34 ₪)

3 סוגי סנגריה קרה (80 ₪) חצי ליטר.

מה שותים

כוס יין אסרטיקו, קיר יאני, יוון (48 ₪) אסרטיקו קלאסי בעל מליחות מעניינת, מושלם עם אוכל

ביקשתי לטעום. הבקבוק הובא לשולחן. היין היה טוב אך לא מקורר דיו. המלצרית לא ויתרה והביאה בקבוק ממקרר אחר.

היין טוב אך הכמות קצת מאכזבת.

קנקן סנגריה לבנה והדרית (80 ₪ ל-0.5 ל') צינזנו ביאנקו, הנסי, אלדרברי (סמבוק שחור), מיץ לימון.

יופי של משקה לקיץ.

הוגש בכוס בה נוהגים להגיש אוזו. לדעתי כוס יין הייתה מתאימה יותר.
למזמינה זה לא הפריעה להנות מכל לגימה.

בירה אסטרלה (34 ₪) 0.5 ל'

מה אוכלים

ראשונות

פוקצ'ה (32 ₪) בתנור גחלים שלנו

פוקצ'ה מצוינת. נקודה.

סלט פטוש (63 ₪) עגבניות, מלפפון, גזר, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, צנונית לימון, מוצרלה, בצל סגול וקרוטונים.

כבר טעמתי אין ספור וריאציות, וזו דמתה לסלט רגיל שהשם (פטוש) התאים לו רק בגלל  קרוטוני הפיתה והמוצרלה שלא נבזקה בנדיבות.

כסלט המנה גדולה וטובה. כפטוש – פחות.

קלאמרי על הפלנצ'ה (54 ₪) 100 גר'

קלאמרי מופיע בתפריט 3 פעמים. בתוך סלט (89 ₪ ל-100גרם), מטוגן (42 ₪ ל-100 גרם) ומה שאנחנו הזמנו.

לא מבין למה צריך להיות הבדל בין פלנצ'ה לטיגון אבל גם לא שאלנו.

המנה קטנה. הרוטב טעים. ליקלקנו וניגבנו עם הפוקצ'ה.
בפעם הבאה ניקח מנה גדולה יותר כעיקרית.

12 כנפיים (49 ₪) ברוטב טריאקי

גודל המנה מתאים לפתיחת שולחן.

הרוטב לא מתוק מדי. הכנפיים עשויות טוב.

סשימי דג לבן (54 ₪) ברוטב אמרנה וסויה, מלפפון טרי ובצל סגול כבוש

הפתעה. הדג טוב, המלפפון והבצל ליוו להפליא את הדג,
והרוטב החמוץ מלוח, הזכיר בטעמו את הרוטב הנבזק על צדפה טרייה.

עיקריות

קבב דג (102 ₪) מוגש על לאבנה ופיתה זעתר ועגבנייה צלויה.

למרות שהמזמינה אמרה שהיה בסדר, לטעמי המנה המאכזבת של הערב.

רק 3 קציצות שהיו יבשות ולא הצלחתי להרגיש טעם מעניין בפה.

חריימה (98 של) דג לבן ברוטב אדום כוסברה וירקות צלויים מוגש עם חלה שרופה.

עם ההגשה לא רואים מה יש בצלחת אבל היה דג, היה רוטב חריף והיתה חלה טובה לטבול ברוטב. אהבנו.

וינר שניצל (89 ₪) שניצל עגל פירה/צ'יפס

השניצל היה גם גדול וגם טעים. כן גם הפירה, שהזהירו אותי מראש שהוא חלבי.

המבורגר קלאסי (74 ₪) + ביצת עין (9 ₪) בלחמנית בריוש, ירקות טריים ותוספת חמה.

המבורגר טוב, לחמניה טובה. הביצה כפי שאפשר לראות כמעט ללא החלמון, שהוא החשוב כי הוא נשפך על הבשר ונותן את הטעם.

כשהראינו למלצרית היא הבטיחה שנזוכה על הביצה. ספוילר – לא זוכינו.

אחרונות

כנאפה (45 ₪)

גודל סביר, האטריות שרופות קמעה, ולטעמי מעט גבינה.
אבל כל זה לא מנע מהמנה להיות טעימה.

לילות בירות (53 ₪)

כמה וריאציות כבר דגמתי מלילות בירות. המנה הנוכחית טובה מאד ומתחרה בהצלחה במנות של שפים ערבים מפורסמים.

את עוגת סולת לא רואים בגלל המסקרפונה. העוגה לא גדולה. טעם מי הורדים מורגש והמחיר מרגיש לי קצת יקר.

קנקן תה (18 ₪)

בסך הכל רצינו כוס מים אחת עם נענע, אבל האפשרות היחידה היא – קנקן.

בכלי היפני הייתה תערובת גינג'ר, לימון וטיפה נענע.

התמצית בכלי הקטן הספיקה לכולנו. העיקר שהיה חם והיה סיום טוב לארוחה

שרות

כמעט טוב מאד

התחלנו עם שרות קשוב ומהיר. ניכר שהמלצריות יודעות את העבודה. אך לקראת סוף הארוחה (אולי בגלל עומס סועדים), היינו צריכים להשקיע יתר מאמץ וזמן ללכוד את מבט המלצריות.

לא יכול להתעלם מכמה דברים שהרגיזו אותי.

לא זוכינו על הביצה בהמבורגר

למה אין תה בכוס אלא בקנקן בלבד.

לא אוהב שלא נותנים תפריט מנות אחרונות, אלא מספרים מה יש, ובעיקר, לא מציינים מחיר של כל מנה ומנה.

לסיכום

אין ספק שצילחות אינסטגרמי, אינו הצד החזק של המקום.

אנחנו אהבנו את האוירה, את האוכל ואת השרות.

תפריט אלכוהול יפה, רק בבקשה, ציינו בתפריט את הכמות הנמזגת לכוס, או מיזגו בנדיבות יתרה.

השירותים מחייבים התייחסות תכופה יותר.

אכלנו המון, ושילמנו בהתאם.

ביקור II

לא התאפקנו ובאנו לסבב נוסף לאחר כשבועיים.

הפעם כבר לא היינו תחת ההשפעה הראשונית ובקבוק היין.

על השתיה

ביקשנו וקיבלנו בקבוק מים קרים

בירה אסטרלה (34 ₪)

קוקטייל (49 ₪)

המבחר לא גדול, ומה שהיה ברשימה לא מצא חן בעינינו. הבעלים שאל מה נרצה, ורקח משהו שהמזמינה אהבה.
מה שכן, בנחמדותו כי רבה, כששאלתי לגבי מרכיבי הקוקטייל הוא התחמק באלגנטיות.

על האוכל

ראשונות

גספצ'ו בוראטה (74 ₪) עגבניות שרי צלויות, בצל קלוי ובזיליקום בתנור פחם.

מי שאוהבת בוראטה שונאת עגבניות אז ביקשנו לקבל את הבוראטה בנפרד.
השף לא הסכים והוא אפילו ניגש אלינו.

הוא הסביר לנו את תפיסתו לגבי המנה וחשיבות ערבוב הבוראטה עם העגבניות – צודק לגמרי,
אבל לנו זה לא מסתדר.

לאחר שהוסברה לו הבעיה קיבלנו 2 צלחות. הבוראטה – כמצופה.
רוטב הגספצ'ו היה נהדר, והעגבניות הצלויות היו חתוכות לפלחים גדולים מדי.

פוקאצה (32 ₪)

לקחנו שיהיה מה לטבול. כמו בפעם הקודמת הפוקאצ'ה נהדרת.

פיתה דרוזית ( 64 ₪) ממולאת בשר טלה טחון, צנוברים וחציל מטוגן על צזיקי

הפיתה הדרוזית, הייתה לאפה מגולגלת והיתה הרבה יותר לאפה מאשר בשר. גם הפיתה הייתה קצת שרופה.

סשימי דג לבן (54 ₪) כמו בפעם הקודמת

עיקריות

המבורגר קלאסי (74 ₪) תוספת גבינה צהובה (7 ₪)

כמו קודם רק הפעם ביקשנו בכלל בלי ירקות ובכל זאת קיבלנו עם …… (הירקות)

לחמא בעג'ין (62 ₪) בשר טחון, טחינה ועלים מהשוק על פוקצ'ה.

הרעיון במנה המקורית הוא בשר עם מאפה בצק דק. כאן קיבלנו מנה גדולה אך יחס בצק-בשר היה לרעת המאפה.

(24) כנפיים (64 ₪)

כמו בביקור הראשון. מנה שפשוט טורפים.

אחרונות

כנאפה (45 ₪)

לילות בירות (53 ₪)

המנה שקיבלנו הייתה שונה מהקודמת גם ויזואלית וגם הכמויות.
המנה היתה יפה יותר, יותר עוגת סולת, שהיתה מוצקה, ופחות קרם מתוק.

סיכום

האווירה אותה אוירה כיפית. האוכל טעים, והצילחות, עדין טעון שיפור.

שרות

יש בעיה בשרות.

ניכר שהצוות רוצה באמת שנהיה מרוצים ושמחים. רואים שמשתדלים. אבל…

למרות שבעת ההזמנה, המלצרית חזרה על ההזמנה יותר מפעם אחת, ובכל זאת ההמבורגר הגיע עם ירקות, למרות שביקשנו, בלי.

במקרה שפכנו מים על השולחן. המלצרית לא שמה לב אז ניסינו ליבש את השולחן עם המפיות שהיו. לאחר שקראנו לה, היא לא עשתה מאמץ מיוחד ליבש כמו שצריך וגם לא הביאה לנו מפיות נייר חדשות במקום אלה שהשתמשנו בהן לניגוב הראשוני.

המנות האחרונות עדין מדוקלמות על ידי המלצרית, ללא ציון מחיר.

לחשבון הסופי הוכנסה מנה שלא אכלנו ואפילו לא ביקשנו.
כשהסבנו את תשומת לב המלצרית היא קראה לבעל הבית.
כמובן שזוכינו מיד, אבל הוא הקטין מאד מחומרת העניין, ולא התנצל.

שורה תחתונה: לבחון את החשבון, כל היתר נסלח.

 

לאתר המסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות ontopo: לחץ כאן

 

 

06/24

07/24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לאתר המסעדה: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות ontopo: לחץ כאן

 

 

06/24

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *