חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה איזקאיה סושי מרקט
פתח תקוה

הרבה מאד אנשים מגיעים לאזור תעשיה סגולה ומחפשים מקום לאכול.

ירקונים 43 פתח תקוה. אין מיקום גרוע יותר מזה. צומת מרכזית של 5 עורקי תחבורה ראשיים (בצמוד לצומת סגולה מדרום). בניין שהשנים ניכרות בו, צבוע בשני צבעים, ומוקף גדר של אתר בניה.
את העין מושכים שני שלטים הנמצאים גבוה. האחד סושי, ראמן, בר/market שזה שילוב מעניין, ומתחתיו, תמונת החתולים היפנים האייקוניים (עם היד המתנדנדת) שכולם מכירים.

היות והשעה הייתה 12, והיינו רעבים, החלטנו לתת למקום סיכוי. החנינו במקום חניה מוסדר, מספר מאות מטרים משם, לא נורא.

על המקום

כשמגיעים רואים שעל המדרכה יש מקום חנייה לאורחים (על המדרכה לפני המסעדה) שזה כבר יפה.

המחשבה הראשונה הייתה לתאר את המקום כמשהו ביזארי. אבל המילה הזו גורמת עוול למקום. אין ספק שהעיצוב לא שיגרתי.

2 חדרונים, שולחנות עץ עם ספסל צמוד לקיר וכסאות ממול. היישר מול הכניסה דלפק רחב. ומעליו ארבעה מסכי טלוויזיה. בצד ימין המקרר.

הקירות בחלק התחתון מצופים בעץ תעשייתי, אבל ליד כל שולחן תמצאו שקע USB. החלק העליון מכוסה לגמרי בתמונות מנגה.

שני דברים משכו את תשומת ליבי.

האחד הוא מדף בקבוקי יין של יקב לאנה – lana winery (עם תמונת רקדנית). רציתי מיד להזמין אבל המוכר אמר שזו תצוגה ולא מכירה – חבל.

מה שעוד משך את תשומת ליבי הוא שהמקום היה נקי ומצוחצח. לא יכולתי להתאפק והצצתי גם לשירותים ושם, כמו ביפן – לא חוסכים על ניקיון. על המושב מנגנון להחלפת כיסוי אסלה, כי עודף ניקיון לא מזיק.

השיטה במקום היא הזמנה בדלפק, מתוך תפריט לא קטן, הכל בכלים חד פעמיים. אתה מקבל זמזם שיודיע לך מתי האוכל מוכן, בצד יש כלים חד פעמיים ומקרר ממנו תוכל לקחת משקאות.

במטבח הפתוח ארבעה אנשים. 3 מכינים את המנות ואחד עובד מול הלקוחות.

מה שותים

סאקה הקצורו ג'ונמאי דראפט

אין סאקה חם והשתייה מהמקרר בלבד. המבחר לא גדול.

היו כמה בירות יפניות, בקבוק סאקה גדול ב- 120 ₪, בקבוק נוסף בינוני עם משקע, שהחלטנו לא לקחת, ובקבוק קטן של סאקה הקצורו שלקחנו.

כוסות (זכוכית) קיבלנו לאחר שנידלו מתוך קערה מלאה בכוסות, חלקן מלוכלכות (אני יודע כי העובד בחן מספר כוסות עד שבחר לנו את מה שבחר).

מה אוכלים

מרקים

מרק טום יאם – 73 ₪ : מרק תאילנדי פיקנטי על בסיס ציר ירקות עיר (צמחוני), עם קרם קוקוס, למון גראס, כפיר ליים, לימון, שורש ג'ינג'ר, כוסברה, אטריות שעועית, פטריות שיטאקי, עגבניה ונבטים. אפשרות לתוספת אקסטה בקר, עוף שרימפס או בייקון.

מרק ראמן – 73 ₪: מרק יפני על בסיס ציר עוף בבישול ארוך, אטריות חיטה טריות, ביצה רכה כבושה בסויה ומירין, תירס, בצל ירוק, תיבול פוריקק'ה (תערובת שומשום ושבבי נורי) אפשרות לתוספת אקסטרה ביצה, בקר, עוף, שרימפס או ביקון.

על המגש הראשון הונחו 2 קערות חד פעמי גדולות ובתוכן המרקים מלאי כל טוב. גודל המנה מאפשר להסתפק במרק כבארוחה שלמה.

אשתי שהזמינה את הראמן טענה שבמרקים מרגישים את המונוסדיום וכי המרכיבים לא איכותיים. טעמתי ודעתי הייתה כי אכן, לא ראמן גדול, אבל בהחלט סביר. הביצה שהיתה חצי רכה הייתה נהדרת ומיוחדת.

ציר מרק הטום ים הרגיש קצת מחוספס, קצת סמיך. קצת חריף. למרות שלא נכתב, המרק מגיע כבר עם בשר ואפשר לבקש תוספות שונות, בתוספת תשלום קטנה. לא ביקשתי וממש לא היה צריך. היו מספיק נתחי בשר פטריות ואטריות כדי לשבוע. מרק מנחם לימי החורף הקרים.

ראשונות

מגש העיקריות הגיע. אהבתי את המגש המסודר וניקיון המנות כפי שהוגשו, כולל כמות יפה של ג'ינג'ר ורוטב לקלמארי.

רק חבל ששכחו את החמוצים (אולי בגלל שלא היה מקום על המגש).

צוקמונו – חמוצים יפניים 20 ₪: גזר, מלפפון, גמבה, כרוב בתחמיץ חמוץ מתוק עם שומשום מעל

לא הגיע על המגש אז תזכרנו את העובד שפתח מיד קופסה ענקית ושם בנדיבות בצלוחית. תיבול אכן טעים, אך שיגרתי

סלט קניקמה 27 ₪: אצות ואקמה, מקלות סורימי (דג), אטריות שעועית, מלפפון וגזר, בתיבול רוטב פונזו עם שומשום ועירית/בצל ירוק קצוץ מעל.

סלט פשוט שאמור להיות טעים בזכות הרוטב.

כאן הטעם היה שטחי ביותר ותוספת קצת סויה לא הואילה. מנה גדולה ומשביעה אבל מיותרת.

עיקריות

קלאמרי 45 ₪: טבעות קלמארי מטוגנות בציפוי פנקו

מנה יפה של טבעות קלמארי, עשוי לעילא ולעילא, עם רוטב לבן בצד, ומי שירצה, גם טריאקי.

מנה גדולה וטעימה

ניגירי צלופח 32 ₪: זוג אצבעות אורז עם צלופח צלוי על גריך, מעל.

מנה שהגיעה בדיוק כפי שתוארה, קצת יקרה, אבל צלופח לא תמיד מצליחים להשיג, ולמי שאוהב צלופח, המנה הייתה מדויקת.
ורק הצטערנו שהכמות קצת קטנה.

טוקיו רול 59 ₪: טונה אדומה נאה, סלמון נא, קרים צ'יז, צנון יפני, ציפוי שומשום שחור ורטב איולי כמהין

אשתי ביקשה בלי קרים צ'יז, וקיבלה.  המנה לא ברמה גבוהה אבל סבירה עם  יחס טוב בין מילוי לאורז.

לסיכום

לא הבנתי למה ה"מרקט" בשם המקום. או ה"בר" על השלט. אבל שיהיה.

ראיתי על המסכים שיש גם פיצות, למעוניינים.

המקום מסודר ונקי מאד. המחירים לא זולים.

סגור בראשון ושני ופתוח ביתר הימים, כולל בשבת בין 12:00 – 22:00

לא מקום רומנטי אבל אופציה נהדרת לתושבי הסביבה, שכמובן יכולים להזמין משלוחים.

שורה תחתונה: אין צורך לבוא במיוחד אבל בהחלט אפשרות לחובבי הסושי באזור התעשייה סגולה.

 

לאתר המסעדה: לחץ כאו

 

01/24

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *