חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

יקב תבור
כפר תבור

חיפשנו מקום לטעימות יין, כזה שפתוח באמצע השבוע, עוד לא היינו בו. המשימה קשה הרבה יותר בחול המועד פסח כי משום מה, הרבה ייננים מעדיפים לקחת חופש.

מצאנו את יקב תבור. בעבר הרחוק היינו ביקב ואז ישבנו בקפה-מסעדה עם הפנים אל נוף קסום.

משך הנסיעה מהמרכז, ללא פקקים כ-80 דקות.

על המקום

כבר הכניסה והנסיעה בישוב הקטן והמטופח עושה טוב, חוץ מפסי ההאטה. נוסעים מרחק קצר ובקצה הדרך הקומפלקס התיירותי  שנראה עזוב ולא כל כך מטופח, ובו נמצא היקב, ומרכז המבקרים שלו.

התהייה הראשונה האם הם עושים את זה נכון עלתה בי למראה האיות הלועזי "tabor" משום שבעברית ה-"ב" אינה דגושה.

גם המרכז עצמו נראה כאילו נגזר מתוך "שטאנץ" למרכזים כפריים קטנים.

דלת זכוכית גדולה ובצידה 2 חביות יין מסמנת שהגענו למחוז חפצינו.

החלל המרכזי לא גדול במיוחד, מעוצב צבעי עץ וגימורי עץ בצבעים בהירים עם קירות כהים מה שיוצר הרגשת קרירות לאחר החום שבחוץ. הקירות עטורי יינות בסידור האומר "קחו אותי, קנו אותי".

מצד ימין מוסתרת חלקית, פינת ישיבה בהסבה סלונית.

התמונה מ-google maps

מצד שמאל, שולחן אבירים גדול מאד עם כסאות בר גבוהים.

בחוץ פינות ישיבה, שיכלו להיות נחמדות אבל נראו קצת דהויות ועזובות.
ניסיתי למצוא תמונה של הפינה שבחוץ אבל לא הצלחתי למצוא. כנראה שזה אומר משהו.

חווית הבילוי

אנחנו ניגשנו לקופה ומנהלת המרכז הציגה עצמה בקצרה והתחילה בהסבר.

בינתיים, קבוצה של כ-6 אנשים הקדימה אותנו בדקה. מדריכה, איתה ככל הנראה תאמו מראש, התחילה בהסברים, בקול, כאילו אין אחרים. הרעש קצת הפריע, אבל לאחר שביקשנו, המנהלת טיפלה בנושא חיש קל.

שיטת הטעימות ביקב פשוטה. יש 2 מכונות מזיגה אוטומטיות. האחת ליינות רוזה ולבן, והשנייה לאדומים.
מכל בקבוק אפשר למזוג 3 כמויות. קטן/בינוני וגדול והמחיר לכל סוג טעימה רשום מעל.

החיוב מתבצע באמצעות כרטיס טעון וירטואלית, אותו מכניסים למכונה, היודעת כמה וממה טעמת,
ובסוף משלמים רק על מה ששתית בפועל.

אנו מקבלים הסבר, ממצה ולא קצר, ליד המכונות, על כל שמונת הבקבוקים שבטעימה וגם על אופן תפעול המכונה, שהוא קל ופשוט.

מה שותים

ליקב מספר סדרות.

הר היא הסדרה הפחות טובה ולא ניתנת לטעימה במקום, אם כי אוסיף שיצא לי לטעום אותה ב"עברי בפארק" אריאל שרון
ושם עם פיצה ולחם, היה מאד מתאים לאירוע.

סדרות אדמה, ECO, ו-SINGLE VINEYARD נטעמות במרכז המבקרים

יין הדגל "מלכיה" וסדרת המבעבעים לא נטעמים ולא מוזכרים כלל, וחבל.

טעמנו את כל היינות שבמכונות

רוזה ברברה 2019 (אדמה) 2 / 6 / 12 ₪

סוביניון בלאן 2022 (אדמה) 2 / 6 / 12 ₪

שרדונה 2021, (אדמה) 2 / 6 / 12 ₪

גוורצטרמינר (אדמה) 2 / 6 / 12 ₪

קברנה סוביניון 2018, (אדמה) 2 / 6 / 12 ₪

אדום 2017 (ECO): בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, סירה וקברנה פרנק 4 / 8 / 14 ₪

מרסלאן 2019 (SINGLE VINEYARD) 4/ 15/ 30 ₪

וינטג' וראייטי מסדרת היינן  8 / 19 / 36 ₪

בקבוקי היין של בחירת היינן ממוספרים ונמכרים ביקב במחיר של 240 ₪ לבקבוק.

מה אוכלים

פלטת גבינות זוגית (95 ₪)

את פלטת הגבינות צריך להזמין מראש (נשאלנו על כך בעת תאום הביקור)
לא ידוע לי מה גורלו של מי שמגיע ללא הזמנה כאמור.

בצלחות חד פעמיות – פלטת גבינות קטנה, בתוספת קרמבולה. אפרסמון ואוכמניות, זיתים לחם,
שבמקרה שלנו (פסח) היה כשר לפסח

בצלוחיות רגילות – ריבת בצל, מטבל חריף ושמן זית.

ליד – קיבלנו מזלגות דקירה קטנטנים מפלסטיק

לא קיבלנו צלחת עליה נוכל לשים את הפרוסות בין ביס לביס.

לסיכום

התאכזבנו. נראה שהיקב השקיע בעיצוב המקום אך פחות בעיצוב חווית המבקר.

טעימות היין:

ההסבר אודות היינות שקיבלנו לפני הטעימה, אולי חוסך זמן לאנשי היקב אבל אין סיכוי שנזכור הכל (אלא אם מטרת היקב היא לסמן "V" על – הסבר על היין.
ההסבר צריך שינתן בנפרד לכל טעימה. לחילופין אפשר להניח דף מידע כנייר או כמצעית (פלייסמנט).

מכונות מזיגה, הן משחק יפה. יש 3 מידות מזיגה לכל בקבוק (קטן / בינוני / גדול).
אם אני מתחיל במזיגה קטנה של 30 מיל', אני מצפה שכל המזיגות הקטנות יהיו של 30 מיל'.
אבל היה טריק – ככל שהיין יקר יותר, הכמות, בכל מידה, פוחתת (מדדתי).

האוכל: אנחנו ביקב ולא במסעדה ולכן אני לא מצפה לכמות, אבל לאיכות – כן.
מיקב גדול, עם מרכז מבקרים מעוצב, אני מצפה ליותר, מאשר מיקב בייתי מקומי קטן. גם באוכל, ויותר מכך – בכלים.

התשלום:

שילמנו על טעימת היין 120 ₪.

תארו לכם שהייתם הולכים למסעדה ומקבלים מהמלצר רק את הסכום הסופי לתשלום. זה בדיוק מה שקורה ביקב.
לא יודע מה שתינו וכמה, כי המכונה הקוראת את הכרטיס, יודעת לתת רק סכום סופי כולל.
מה שלא מקובל עלי לחלוטין, כי אי אפשר לבדוק את החשבון (ואל תגידו לי שמכונות לא טועות). זו זכותי.

על היקב היה לבדוק האם אנחנו מעוניינים לשלם בנפרד או יחד, ובהתאם לכך לתת לנו שלושה כרטיסים נפרדים, או אחד.

שורה תחתונה: זו לא הדרך שלנו

 

לאתר היקב: לחץ כאו

להזמנת מקום: 04-6760444

 

04/24

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *