חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

מסעדה תאיו שף דגים
חוף תאיו, בת ים

2 ביקורים בהפרש של כשנה. האם יש הבדל?

ביקור 1 – ארוחת בוקר.

שמש שקרנית היא הדבר הכי טוב בחורף. בחוץ כשאין עננים חם ונעים, עם רוח לעיתים קרירה. בזמן כזה להיות על חוף הים יכול להיות כיף גדול.

הטיילת בחוף תאיו – צילום דוברות העירייה

חוף תאיו בבת ים הוא אחד החופים היפים. רצועת חול רחבה מאד ונקייה. בחורף, אין כמעט מתרחצים או משתזפים. טיילת דק עץ ארוכה עליה נעים ללא הרף עושי ספורט, הולכים או רצים, רוכבי אופניים או מטיילים להם סתם ככה עם הכלב, לבד או בזוג.

הגעה

בקיץ די מבאס להגיע לחוף. עמוס אנשים ומכוניות, כולל תשלום מופקע במגרשי החנייה שלא בטוח שתמצא שם מקום. בחורף אפשר להגיע עד לחוף ממש, שם תמצאו חניון קטן, ללא תשלום ואם הוא מלא יהיו מספיק מקומות חנייה לאורך כביש הגישה בכחול לבן – מה שאומר תשלום מזערי לעירייה.

על המקום

בית קפה בשמש של חורף – תענוג

ממש בצמוד למגרש החנייה נמצאת מסעדת תאיו. לפני הכניסה "רחבת הקפה" עם  שולחנות רבים ושמשיות להגנה מפני השמש, ככל שצריך.

בפנים יש את "מסעדת השף" ונציין רק את המרווח המכובד בין השולחנות שמכולן, בזווית זו או אחרת, ניצפה הים.

בהמשך נמצא ה"לאנג' " הפתוח בקיץ בלבד עם ספות, כורסאות, שולחנות נמוכים ובר גדול.

על ההזמנה

מבט אל הים

אנחנו הזמנו מקום שבועיים קודם וביקשנו שולחן מסוים מאד בפנים. למה? לא ידענו מה יהיה מזג אויר ורצינו ללכת "על בטוח" ובחלק הפנימי, זהו שולחן שהחלק הארוך שלו מקביל לחלון כך ששני סועדים יכולים לשבת זה לצד זה עם הפנים לים (בניגוד לשולחנות שצידם הקצר פונה לחלון ואז כולם יושבים עם הצד לים.

באנו בזמן והפלא ופלא. זכרו את בקשתינו. לא אמרו נשתדל, לא בטוח, תלוי בתפוסה ועוד תשובות שמסעדות אוהבות לתת לקהל האורחים שלהם. המקום היה שמור לנו – לא מובן מאליו.

על האוכל

הזמנו ארוחת בוקר ישראלית (69 ₪) ובוקר שקשוקה (61 ₪). עם הארוחה מגיעה שתיה קלה או חמה.

שתיה2 הפוך גדול על בסיס מים (תוספת של 4 ₪ לכוס). השתייה הגיעה מהר, בכוס גדולה שהספיקה לכל הארוחה.

 

ארוחת הבוקר מגיעה עם

לחם הבית שזה לחמניות משני סוגים. 4 לחמניות לאדם היא כמות יותר ממספקת.

עם ארוחת הבוקר מגיע סט צלוחיות שיגרתי למדי כולל 3 סוגי גבינות לבנות, מטבל יוגורט, ריבה וזיתים.

חביתה – חביתתית.

סלט חסה – שביקשנו, אם אפשר להחליף לסלט ירקות רגיל הוחלף ללא שאלות – יפה.

השקשוקה שבחרנו היא הווריאציה הפשוטה שאינה כוללת תוספות כגון מרגז וכו'. ויפה שהתבקשנו לציין את מידת עשיית הביצה.

המנה שהיגיעה הייתה גדולה, חמה שצריך וטעימה. לא שהיה משהו מיוחד, שקשוקה, אבל  יש לא מעט מסעדות בהן השקשוקה על הפנים.

לסיכום

הופתעתי לקבל שרות כזה ממסעדת חוף, עמוסת לקוחות. ממש לא טריוויאלי.

נכון שקצת קשה ללכוד את עיני המלצר כדי לבקש החלפה או תוספת או משהו אבל, הי…. אנחנו יושבים ומסתכלים על הנוף שכולל חוף ים יפה, טיילת מלאת אנשים החולפים ביעף, כמו בסרט – צריך קצת פרופורציות.

האוכל ממש בסדר ובכמות נדיבה.

המחירים מחירי חוף – אבל יש תמורה לאגרה.

המקום נגיש

שירותים בדרך כלל נקיים.

ביקור שני – ארוחת צהרים

תקופת טרום הקיץ. ביום חם הכי טוב זה להתענג על ארוחה טובה, ליד הים, אבל במזגן.

הזמנה טלפונית מהירה, לאמצע השבוע עבור 3 חברים לצהרים. הזמנו לשעת הפתיחה שהיא 12:15. ההזמנה בוצעה רק יומיים לפני האירוע שזה מאד יפה.

על המקום

מקום מרווח, הרבה שולחנות ואפילו 2 חדרים נפרדים לאירועים קטנים.

הגעתי מספר דקות קודם ותפסתי שולחן עם נוף לים.

המקום התמלא במהירות. הרוב מבוגרים (גם אנחנו לא צעירים) שכנראה חושבים כמונו.

תפריט

נתחיל ונאמר את הפרט החשוב – המסעדה ללא כשרות, מה שאומר שהאוכל פוטנציאלית, טוב יותר.

בתאיו יש ארוחות עסקיות (הכוללות מנה ראשונה, מנה עיקרית ושתיה) ב-3 רמות מחיר: 99 ₪, 119 ₪, ו-149 ₪

התוספת משתנה, ובדרך ככל תהיה צ'יפס, פירה, או אורז.

וכמו בעסקית יש אפשרות לשדרוגי מנות ראשונות ושתיה בתוספת תשלום.

על השתייה

במסגרת העסקית הזמנו דייאט קולה ושתי בירות שחורות.

אציין שלא הביאו קנקן מים קרים, אבל אני בטוח שאם היינו מבקשים – הינו מקבלים.

על האוכל

ראשונות

פטה כבד – מוגש בליווי ריבת בצל

כמות יפה של פטה כבד שומני ורך כמו שצריך, נמס בפה, עם 4 טוסטונים וריבת בצל. יופי של מנת פתיחה.

צלחת איקרא

צלחת גדולה ויפה עם איקרא שלא הייתה מלוחה מדי, גם היא הוגשה עם 4 טוסטונים

סלט עגבניות השף – עגבניות, שום, כוסברה ופלפל חריף, בשמן זית ולימון

מנה לא גדולה, רק עגבניות מטובלות היטב.

המנה הגיעה ללא לחם – ככה מגישים במסעדה

מזל שתכננתי על המנה הזו פחות לראשונה ויותר כתוספת לעיקרית.

עיקריות

פילה מושט (99 ₪) דג בריכות עשוי בגריל

2 פילטים של דג, פירה, מטבל קטן ליד, פרוסת לימון וסלטון.

מנה בסדר. לא גדולה, לא בכמות ולא באיכות.

שניצל הבית (99 ₪) חזה עוף מצופה בפירורי זהב בתיבול הבית

2 חתיכות שניצל גדולות עם צ'יפס, קטשופ ומיונז, לימון וסלטון.

מנה בהחלט בסדר ומשביעה לגמרי.

סטיק אנטריקוט 250 גר' (150 ₪) בשר מובחר עשוי בגריל עם רוטב הבית

לא יכולתי שלא להבחין כי מנת אנטריקוט שלא במסגרת עסקית (151 ₪) שוקלת 100 גר' יותר.

הגיע נתח שעל פניו נראה יפה, במידת עשיה כמו שביקשנו. עם תוספת של צ'יפס, קטשופ, פסטו וסלטון.

מי שהזמין את המנה אמר שחלק לא קטן מהבשר היה שומן,
וכאחד שאוכל הרבה סטיקים, אמר שהנתח לא מהמשובחים, והמחיר יקר ביחס לתמורה.

למרות האמור לעיל, המנה נאכלה ולא הוחזרה למטבח.

מנות אחרונות

יש, אבל החלטנו שהפעם נוותר.

שרות

כאן לא תקבל חביבות או נחמדות אלא תכליתיות. המלצרית יודעת את העבודה, מאד עסוקה, אבל תמיד יש גיבוי של מישהו שאם תרים יד מיד ייגש.

ובכל זאת חסר משהו.

לא הציעו מים קרים, גם לאחר שכבר הזמנו שתיה קלה (במסגרת העסקית)

כששאלתי למה מנת סלט העגבניות הגיעה בלי לחם, ענתה המלצרית "ככה מגישים".
הייתי מצפה שתבין שאם אני שואל, אני צריך לחם.
שתברר עם האחראי מה ניתן לעשות, או שאם כבר קיבלה תדריך, שתציע לחם בתוספת מחיר – אבל כלום.

לסיכום

מיקום מנצח. על חוף ים, עם חול לבן, ומים כחולים. המקום מרווח וממוזג ולא צריך יותר

גם האוכל סביר, כמו שמצפים. זו לא מסעדת יוקרה אבל מסעדה עם קילומטרז' רב שנים. יודעים לטפל בלקוחות, ולהגיש מנות יפות.

הסלטון שמגיע עם העיקריות קטנטן, וטוב אולי לקישוט הצלחת. טעמנו כזית – והותרנו.

חנייה בעייתית. יש מגרש חנייה קטן ליד המסעדה אבל קשה מאד עד בלתי ניתן למצוא בו מקום.
כל מקומות החנייה לאורך כביש הגישה היו סגורים עקב עבודות (נקווה שהעבודות יסתיימו במהרה).

 

לאתר המסעדה: לחץ כאו

 

להזמנת מקום באונטופו: לחץ כאן

 

01/2023

06/2024

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *