חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

בר יין וטאפאס ורמוטריה
תל אביב

הורמוטריה טאפאס בר, מגדירה עצמה כמקום שמח ומזמין השואב השראה מעולמות האירוח והאוכל הספרדי מודרני.
ספוילר – נכון בהחלט

הבאז על המקום מגיע לכל קצווי, לפחות מרכז המדינה. החלטנו ללכת להנות ביום ששי בשעות הערב המוקדמות.

המיקום אסטרטגי – נחלת בנימין 25 תל אביב, ממש בסוף המידרחוב על פינת רחוב גרוזנברג. עם חניון גרוזנברג, 2 צעדים מהמדרחוב.

על המקום

הורמוטריה התפרסה על שטח חיצוני די גדול, שגם בשעה מוקדמת יחסית היה די מלא.

בפנים חלל לא גדול שבצידו האחד מטבח פתוח ובר בצידו השני. בין לבין מספר שולחנות על התפר הדק שבין צפוף למרווח.

אנחנו ביקשנו במפורש לשבת בפנים, במזגן, למרות שרוב הציבור העדיף בחוץ.

חווית הבילוי

התפריט נחלק לשניים.

תפריט האוכל, כמו במסעדות המזרחיות (של פעם) כפלייסמנט על השולחן, והוא כולל פינצ'וס מתחלפים, 3 סוגי לחם, 6 סוגי מתאבנים אותם אפשר לשים על הלחם (אנשובי, מנצ'גו וכו'), סלטים, 5 קרודו, שזה חומרי גלם ללא בישול, 4 סוגי מטוגנים ויש גם צלחת דליקטסים פאיה פירות ים, סטיק תמנון המבורגר, ויסלחו לי השף, והמאכלים שלא הזכרתי.

מחירי המנות הקטנות מתחיל ב-24 ₪ ןמגיע עד פאיה פירות ים ב-139 ₪.

תפריט  היין ארוך ומפורט הרבה יותר וכולל: שרי, ביטרים, אמארו, סיידר, קוקטיילים, גין, יותר מ-40 סוגי וורמוט לסוגיו מיבש ועד מתוק, סנגריה וכ-60 סוגי יין, מבעבע, רוזה ואדומים מהם אפשר לקבל 15 בכוס או קראף.

מחירי המשקאות מתחילים ב-30 ₪ ומגיעים 62 ₪ לכוס.

המגוון יפה והמחירים סבירים.

חבל שלא מציינים את כמות המשקה בכוס או בקראף כדי להשוות את הכדאיות.

מה שותים

אפריטיבו מרגריטה (52 ₪) (טקילה) אל חימדור בלאנקו, מרטיני רובינו, ביטר אפריטיבו, ליים, אשכולית

אנחנו באנו לעבוד, אז לפתיחה הזמנו מרגריטה שאני חייב להזמין כשאני מוצא בתפריט.

המלצרית המקצועית שלנו הציעה חיזוק. למרות שלא ציינה האם הדבר כרוך בתוספת תשלום.
קיבלתי את ההצעה והיא צדקה. האלכוהול במשקה הבסיסי אינו מורגש דיו.
ספוילר – לא חוייבנו.

עיטור המלח/פלפל בשולי הכוס הוסיף עיקצוץ

כקוקטייל – היה טעים. אבל ברצוני להתייחס לנושא הקרח. לטעמי, במרגריטה לא יכול להיות קרח בכוס. הקרח גם מעלה את מפלס הנוזל (כאילו קיבלתם הרבה) וגם מדלל את המשקה.

(קראף) סנגריה בלנקו (98) אגסים מבושלים בורדחו, מיקס תבלינים בייתי, ורמוט קאווה, סודה.

בחרנו בסנגריה הלבנה לאחר שטעמנו גם את האדומה.

המשקה טעים, מתקתק, לא חזק. משקה (לא) לנשים בלבד.

(קראף) ברולו ג'יאקוזה פרטאלי (178 ₪) פיאמונטה, איטליה 16

בעודנו מעיינים בתפריט, לכדה את עייני הצעה לברולו.

היות וכבר שתינו קצת, החלטנו להסתפק בקראף.

הבקבוק שהוצג לנו, לצורך הצילום, היה מ-2018 ואם זה היין שאכן נמזג לנו, הדבר הורגש.

היין היה קצת עדין וקליל מדי לטעמי, עם טנינים, ונראה שעדין היה יכול להמתין בבקבוק עוד מספר שנים.
אבל כל טעימת ברולו היא חוויה.

מה אוכלים

טאקו באסקי (74 ₪) טרטר טונה וגוואקמולי

3 חצאי סלייסים של טאקו עם טונה קצוצה שנחה מתחת לעלי נענע וליד רוטב אבוקדו, חרדל עדין, סלייס בצל קטן ופילפל חרפרף.

המנה יכולה הייתה להיות נהדרת, לו הטאקו היה שלם כך שניתן היה לקפל ולאכול מבלי שהמילוי יצא מהקצוות.

תפוח אדמה מדורה (68 ₪) עם בשר סרטנים

מנה פשוט נהדרת (וכל מילה מיותרת).

פינצ'ו טרוטר בקר (58 ₪) קצוץ על הסכין, איולי מעושן

2 פרוסות לחם, קצת עבות לדעתי, עם שכבה יפה של טרטר בקר.

ארוז קון פסקדו (88 ₪) עם ירקות מהאש

מנת אורז עם דג. גם נראית טוב וגם טעימה מאד.

כדורי פאייה שחורה (48 ₪) + כדור (14 ₪) קלמארי מהפלנצ'ה וצוריסו

שיפוד ועליו מושחל כדור אורז ולאחריו פיסות צוריסו וקלמארי. עוד מנה טובה – אבל,
גודל הכדור מתאים יותר לשני ביסים אז בבקשה שימו חתיכת קלמארי נוספת מלפנים.

היות והמנה היא של 3 כדורים הוצעה לנו האפשרות להגדיל, בקצת יותר משקל תשעים (כדי שכל אחד יאכל 2 כדורים) מומלץ.

אסקליבדה (58 ₪) ירקות מהאש בגחלים, גבינת כבשים מלוחה

אני דמיינתי משהו בסגנון אנטיפסטי, כי מה זה ירקות בגריל.

כשהמנה הגיעה לשולחן אמרנו שלא הזמנו את ה"גיבץ" הזה.

נכון שהרוטב מיותר אם אין לחם על השולחן (ולנו לא היה) אבל הטיפול בירקות נהדר. ויחד עם הגבינה יוצאת מנה טובה.

צ'ורוס עם מטבלים (48 ₪)

מה יכול כבר להיות רע בצ'ורוס. או שהצ'ורוס קשים מדי או רכים מדי.

כאן למרות הקליפה הקריספית, הפנים היה רך והצ'ורו די התפרק ביד.
עד כדי רך היה, שלא יכולנו לאסוף את מטבל השוקולד הטעים.
עוד  כמה שניות בשמן, והכל היה נפלא.

ואגב, נמאס כבר מהרוטב השגרתי. אולי כבר תביאו איזה רוטב "שיחוק" אולי רוטב תפוזים או פירות יער.

שרות

המלצרית ששירתה אותנו הייתה מקצועית ויעילה מאד. המליצה על חיזוק בקוקטייל ועל האפשרות לקבל כדור נוסף עם כדורי הפאייה. המנות הגיעו בקצב הנכון, לא מהר מדי ולא לאט מדי.

גם כאשר המלצרית שלנו הייתה עסוקה בקבלת הזמנה או מתן שרות בשולחן אחר, תמיד נמצא המלצר הנוסף שיבוא ויבדוק מה רצינו.

לסיכום

יש היום קטע של מקומות אליהם לא באים לאכול ולשבוע, אלא כדי להיראות.
לשבת בנונשלנטיות, להראות שאתה יודע להיות במקומות הנכונים, ועל הדרך קצת לתפוס ראש – על זה משלמים.

בשביל לשבוע, תזמין פיצה הביתה

אנחנו חשבנו שבאנו לאכול, אכלנו, נהנינו, ושילמנו על כך ב 784 ₪, טבין ותקילין.

אבל. לחובבי היין והוורמוט, שרוצים להתנסות, ולנשנש בקטנה באווירה כיפית – מקום פשוט מושלם.

 

 

לאתר המקום: לחץ כאו

להזמנת מקום באמצעות ontopo : לחץ כאן

 

05/24

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *