חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שתפו עם חברים:

יקב יערה
כרמי יוסף

יצא לי לקרוא פעם או פעמיים על היינות ששמוליק עובדיה יוצר . רציתי לדעת יותר אז חיפשתי מידע נוסף אודותיו ולצערי – אין.  אין אתר, אין כלום משלהם. יש רק כתבות מפרגנות באתרים שונים על שמוליק והיין.

כשראיתי מודעה המזמינה את חובבי היין לטעימת יקב יערה, קפצתי על ההזדמנות לחוות בעצמי. התקשרתי למספר שהופיע, שיחה קצרה עם הדר וזהו. פשוט להגיע. לא מוסרים כמה ואילו יינות יוגשו רק מציינים שהאירוח כולל פלטת גבינות ולחם, בעלות 120 ₪ לאדם.

נראות המקום

יש כמה יקבים בישוב הפסטורלי כרמי יוסף אך רק ליקב יערה מגיעים בנסיעה לכל אורך הרחוב הראשי, עד סופו ושם פונים שמאלה.

מזל ששמוליק הניח שלט המפנה אל מרכז המבקרים של היקב כי אין שום סימן מסגיר נוסף.

טוב, לא בדיוק מרכז מבקרים אלא גינת הבית היפה של הדר ושמוליק עובדיה. פרגולה, שולחנות פיקניק, שולחנות חבית, כסאות נמוכים וגבוהים ונוף. הרבה נוף. גינת הבית משקיפה למרחקים, האויר צלול ונקי ושמש חמימה.

חווית האירוח

לצד פינות הישיבה, במקום מוצל, חבית עם היינות שנבחרו לטעימות ולידה מגרפה ושקית, כאומרים, אין כאן הצגות, תרגיש בנוח. אין התייפייפות מיותרת או מכוונת. מיד קיבלתי את ההרגשה של  mi casa es su casa"" "הבית שלי – הבית שלך".

6 בקבוקי יין שנפתחו כבר בשבע בבוקר ממתינים לנו ושמוליק מסביר שהוא מייצר רק יין אדום, עד 10000 בקבוקים בשנה, מתוך רצון לשמור על האיכות. שמוליק עובד עם מספר כרמים שבחר והוא כמובן דואג לענבים עוד בכרם. הגידול והבציר כמובן בהנחייתו.

כל היינות מבלים תקופה ארוכה בחביות וגם בבקבוק לפני שהם מוצעים למכירה.

שולחן נוסף עם מרק כתום שהדר הכינה, כמין נשנוש נוסף. ויש גם מיכל מים קרים עם לימון.

היין

פרח היערה תופס חלק גדול מאד מהתווית הקדמית, המשדרת חוץ לארץ, עם כיתוב לועזי בלבד.

בלנד 4 זנים (קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו, פטי ורדו) 2018: הראשון בטעימה נהדר. מרגישים חגיגת ריח וטעמים חזקים אך לא מדי.

בלנד 2 זנים (מרלו, קברנה פרנק) 2019: לכאורה פחות, אבל יותר מתאים לחיכנו. אהבנו וקנינו.

מרלו 2017: הענבים נבצרו מכרם בן עשרות שנים שנעקר מסיבות נדל"ניות ואינו קיים יותר. היין בעל נוכחות ונעים מאד לשתייה.

שיראז 2017    

מלבק 2017    

קברנה סוביניון 2019   

אין אנשים רבים והטעימה היא אינטימית משהו ומתנהלת על ידי שמוליק והדר הדואגים לעבור בין האורחים ולבדוק האם חסר דבר מה.

כל אחד מוזמן גם לקום ולמזוג לעצמו, בעצמו, ברוחב לב.

אהבנו את היינות. היות ואיני מבקר יין לא אתן ציון, רק אגיד שמי שלא בא וטעם  הפסד שלו.

האוכל

פלטת עץ גדולה עם 4 סוגי גבינה צהובה  (צ'דר מנצ'גו וכו'), עוד גבינה בסגנון סנט מור ועוד מרובעי גבינה. פרוסת גזר ומלפפון, זיתים, עגבניות קטנות ומתוקות וצנצנת ממרח חצילים ביתי שהכינה הדר.

בצד מגש מוארך עם לחם מחמצת מצוין וקריספי לצד חמאה מתובלת

יופי של נשנוש לצד היין.

מי שלא מסתפק בזאת יכול לקחת קערית מרק כתום ביתי וחם.

לסיכום

כאשר מזג האויר מתאים: המקום מושלם

המארחים: לבביים

היין: טוב מאד

כמות הטעימה: אירוח כיד המלך (עד דלא ידע)

מחירי היינות: זניים – 180 ₪, בלנדים – 220 ₪.

בצד: כמקובל +

מדד החוויה: שווה נסיעה מיוחדת

 

להזמנת מקום: צלצל ונסה מזלך  050-7531939

 

12/2022

יצחק (צחי) ספיר

שמי צחי, אני בשלב השלישי והמעניין בחיי הבוגרים ולמרות שהוכרזתי "זקן רישמית", אני צעיר ברוחי (60+ זה ה-40 החדש) וסוף סוף אדון לעצמי.
אני מרגיש לגמרי בגיל הנכון לחוות (כמעט) את כל מה שלעולם יש להציע ובתנאי שלא אצטרך להתאמץ יותר מדי. לכן לא תמצאו אצלי המלצות למיטיבי לכת אבל בהחלט תוכלו למצוא המלצות למיטיבי לסת והנאות החיים.

למידע נוסף»

תגובה אחת

  1. יקב יערה מייצר יינות איכותיים וטעימים. האירוח של הדר ושמוליק נעשה מכל הלב ובאהבה. לכך נוסיף את הנוף המדהים אליו צופים ממרפסת ביתם אל תל גזר והחוויה מושלמת.
    שווה להניע את הרכב ולהגיע לשם.
    לחיים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *